A hét, amikor összeszedtük a legkedvezőbb lakástakarékokat

A hét, amikor összeszedtük a legkedvezőbb lakástakarékokat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-04-22 Frissítve: 2021-08-06
 

Új Fundamenta akció, lakásvásárlás a nyugdíjra, és a felvehető hitelösszeget meghatározó tényezők. A héten többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk és most egy kis ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik.

Értékes befektetési tippekhez juthatsz szemináriumunkon, ahol az Aegon Alapkezelő szakemberei is ott lesznek!

Új akcióval rukkolt elő a Fundamenta, megnéztük mit tud

A lakástakarékok esetében több féle akció elérhető, most éppen a Fundameta indította el a Triplázó Bónusz névre hallgató kedvezményt. Ezzel legalább 8 éves futamidőt és minimum 19 900 forintos vállalva a havi betétösszeg kétszeresének megfelelő bónuszt lehet kapni. A többi lakástakarék esetében is vannak akciók így ezekre is megéri figyelni. Elsősorban azt nézzük, hogy olyan konstrukciót válasszunk, ahol plusz terméket nem szükséges igénybe venni. A teljes listáért érdemes a piaci körképünket elolvasni.

Hirdetés

Hirdetés

Ennyi hitelt kaphatsz a banktól a lakásvásárláshoz

A lakáshitel felvétele során két fontos szabályt mindenképp figyelembe kell venni. Az egyik hogy a bankok a lakás értékének csak a 80%-át adja oda hitelként a másik pedig, hogy törlesztésre csak a jövedelem 35-40%-át engedélyezik. Ezek alapján már lehet nagyságrendileg kalkulálni, ugyanakkor az sem mindegy milyen kamatperiódusú hitelt választunk. A legolcsóbb hitelt már 2,6%-os kamattal is odaadják, ugyanakkor 6 havonta változik a törlesztő, míg egy drágább 10 évig fix kamatú hitelért 4,6%-os kamatot számítanak fel. A részletek az írásunkban megtalálhatók.

Lakással is megéri a nyugdíjra készülni?

Vannak olyanok, akik valamelyik nyugdíjcélú megtakarítási lehetőséggel készülnek a nyugdíjra, ugyanakkor sokan úgy gondolkodnak, hogy inkább egy lakásba fektetnek, hogy az albérleti díjakból nyerjenek nyugdíj-kiegészítést. Azonban ezzel kapcsolatban is sok a kérdőjel, hiszen a lakás elő-takarékosság révén leginkább egy önerőnek valót lehetséges összegyűjteni. Innentől kezdve minden attól függ, hogy a lakáshitelhez mekkora havi törlesztőt tudunk felvállalni. Ráadásul mind a hitelnek, mind a lakáskiadásnak megvannak a kockázatai.

Érdekelnek a befektetési témák és szeretnél tisztába lenni és kíváncsi vagy mi újság a részvénypiacokon? Ajánljuk figyelmedbe a Bankmonitor és az Aegon Alapkezelő közös befektetői szemináriumát, ahol sok érdekes aktuális kérdést érintenek az előadók.A részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés