Betöltés
loading

A hét legfontosabb hírei egy helyen!

A héten lecsökkentette 0,60%-ra  az alapkamatot az MNB, egy felmérésből kiderült mire használják a Babaváró hitelt a magyarok. Azt is megtudtuk, hogy mennyire éri meg személyi kölcsönből kiváltani meglévő drága hitelünk. A Hét legfontosabb hírei egy helyen.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Személyi kölcsönnel váltanád ki meglévő drága hiteleidet? Nem minden banknál fog menni!

A jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben sokan gondolkodnak a hitelkiváltáson – meglévő kölcsönük olcsóbbra, biztonságosabbra cserélésén -, ha ehhez személyi kölcsönt igénylünk, akkor akár egy héten belül élvezhetjük döntésünk pénzügyi előnyeit. Fontos tudnunk, hogy nem mindegyik pénzintézetnél érhető el ez a lehetőség. Tovább a cikkre.

Mást se hallani, hogy mennyire kedvezők a hitelkamatok. De mitől olcsó egy lakáshitel?

Rengetegen helyen olvashattuk: most érdemes hitelt igényelni, jelenleg igen kedvező feltételekkel lehet igényelni kölcsönt. De mikor mondhatjuk azt, hogy a hitelek olcsók? Nem minden a kamat és a THM, érdemes más szempontokat is megvizsgálni ennek a kérdésnek a megválaszolásához. Tovább a cikkre.

Hitelt szeretnénk? Akkor szükség van bankszámlára is

A hiteligényléshez nem elégséges a jövedelem, megfelelő munkaviszony, bankszámlával is rendelkeznünk kell. E nélkül manapság nem kaphatunk kölcsön egyetlen pénzintézettől sem. Ha a jövedelmünk is számlára érkezik, akkor könnyebben, kevesebb dokumentum benyújtásával, sőt akár olcsóbban is megkaphatjuk a szükséges hitelösszeget. Tovább a cikkre

Lehet hatása az alapkamat újabb csökkentésének a fix kamatozású lakáshitelekre?

Július 22-től újra 0,15 százalékponttal alapkamatot csökkentett az MNB. Ezúttal a jegybank célul tűzte ki azt is, hogy a módosítás a hosszú hozamokban is érvényesüljön, ennek érdekében a jegybank – korlátozott mennyiségben – hosszú futamidejű államkötvényeket fog vásárolni. Milyen hatása lehet ezeknek a lépéseknek a hosszú kamatperiódusú lakáshitelekre, a Bankmonitor szakértői ennek jártak utána. Tovább a cikkre

Közel fele volt 2019-ben az átlagos nyugdíj az átlagbérnek. De kevesebbet is vásárolnak az idősek?

Míg az átlagbér közel duplája volt 2019-ben a nyugdíjnak, addig az idősek csupán 6,5%-kal vásároltak kevesebbet aktív korú társaiknál. Ahhoz, hogy életszínvonalunk ne essen drasztikusan vissza nyugdíjas éveinkre már most spórolnunk kellene. Erre ideális lehet lehet bármilyen nyugdíjmegtakarítás, hiszen ahhoz az állam 20% adó jóváírást is nyújt az éves befizetéseink mellé, ezzel jelentősen megnövelve az elérhető hozamot. Tovább a cikkre 

Mire használják fel a fiatal párok a Babaváró hitelt?

Az MNB reprezentatív felmérésből kiderül, hogy mire használják fel a fiatalok a Babaváró hitel összegét. Rengeteg tippet, ötletet lehet meríteni a pároknak az eddigi gyakorlatból. A Bankmonitor szakértői pedig bemutatják, hogy egy adott felhasználási módnak a kedvező kamaton felül még milyen más előnyei is lehetnek. Tovább a cikkre.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Ott van a probléma, ahol nincsenek tüntetők

    Megjelentek az évtizedek óta zajló globális értékrend kutatás, a World Value Survey 7. sorozatának első részadatai, még nincs minden ország feltöltve. Főleg az Amerikában, de... The post Ott van a probléma, ahol nincsenek tüntetők appeared first on alapblog.