A Növekedési Hitellel többet nyerhetsz, mint gondolnád… milliókban mérve

A Növekedési Hitellel többet nyerhetsz, mint gondolnád… milliókban mérve
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-03-11
 

A Növekedés Hitelprogramban garantált fix 2,5%-os kamat jelenleg alacsonyabb, mint az elkövetkező évekre prognosztizált 3%-os infláció. Mit jelent ez? Nettó nyereséget. Kiszámoltuk, mennyit kaszálhatsz csak ezen.

Az ismét elérhető Növekedési Hitelprogram iránt óriási az érdeklődés, így jó esély van rá, hogy a rendelkezésre álló 1.000 milliárd forintos keretösszeg egyes banki számítások szerint 6-9 hónap alatt kimerüljön.

Nem véletlen a népszerűség

A 10 évre felvehető, egész futamidő alatt fix 2,5% kamatú Növekedési Hitel több szempontból is kihagyhatatlan finanszírozási megoldás:

1. Ha jelenleg normál bankhitelként szeretnénk 10 évre fix kamatozású hitelt igényelni, 4%-4,5%-nál alacsonyabb ajánlatra nemigen számíthatunk.

Márpedig ha hosszabb futamidejű hitelben gondolkozunk, melegen ajánlott a fixálás mellett letenni a voksunkat, hiszen a jelenlegi alacsony kamatkörnyezet nagy valószínűséggel nem tart ki hosszú távon.

2. A 2,5%-os Növekedési Hitel felvétele a következő évtizedre prognosztizált 3% körüli inflációval számolva már önmagában jelentős pénzügyi előnyt jelent.

Pénzünk vásárló ereje ugyanis az inflációval romlik, vagyis – ha beválnak az előrejelzések – évente nagyjából 3%-kal kevesebbet lehet ugyanazért az összegért vásárolni. Mondjuk idén 5.500 forintért tudunk megvásárolni egy kiló téliszalámit, jövőre nagy valószínűséggel ugyanez a pénz már csak 0,97 kiló szalámira lesz elegendő.

Ugyanakkor a felvett NHP hitellel a tőkére vetítve 2,5%-os költségünk van éves szinten, azaz 0,5%-kal minden évbe beljebb vagyunk. Hitelünk nemhogy ingyen van, de egyenlegünk a futamidő végén pozitív lesz.

Hirdetés

Hirdetés

Mit jelent a pénzügyi előny konkrét számokban?

Egy piaci hitel esetében a tőketartozást az adósnak legalább az infláció mértékével növelten kell visszafizetnie, máskülönben a hitelt nyújtó veszteséget szenved el. Azért, mert a visszakapott összeg kevesebbet fog érni, mint amikor kölcsön adta azt. Az NHP 2,5%-a tehát az adós számára előnyös.

Ábránkon jól látszik, hogy végül lényegesen kevesebb kamatot fizet a vállalkozás az általa használt pénzért, mint amennyivel az összeg az infláció miatt veszít az értékéből. Ahogy láthatod, az ezzel elérhető nyereség pedig annál nagyobb, minél nagyobb a felvett hitelösszeg.

Egy 25 millió forint hitel esetében tíz év alatt 640 625 forint az infláció és a kamat különbségéből adódó pénzügyi előny, míg egy 100 milliós forintos hitelnél ez már 2,56 millió forintos reál nyereséget jelent.

A Bankmonitor vállalati hitelkalkulátorának segítségével egyszerűen megtudhatod, hogy céged mekkora összegű hitelfelvételre alkalmas:

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.

Mire lehet igénybe venni a Növekedési Hitelt?

A népszerűség annak is betudható, hogy a kiírás minden KKV számára elérhető, vagyis a budapesti és a Pest megyei vállalkozások sincsenek kizárva az „olcsó” hitel lehetőségből.

Az egyetlen szűkítés az, hogy a Növekedési Hitel kizárólag beruházási célra igényelhető, de mivel a beruházásokon belül az ingatlan- és járműfinanszírozás iránt egyaránt óriási az igény, ez sem jelent igazi nehézséget.  Az NHP igénybevételének feltételeiről ITT olvashatsz részletesen. Az NHP-val történő ingatlanfinanszírozás kérdéskörével ITT foglalkozunk.

Növekedési Hitellel kapcsolatos érdekes cikkek:
Ingatlanfinanszírozás fix 2,5%-os Növekedési Hitelből
2019 legkedvezőbb vállalkozói hitele

Hirdetés
Hirdetés