A tettek mezejére lépett a CIB Bank – Nagyot csökkent a kamat!

A tettek mezejére lépett a CIB Bank – Nagyot csökkent a kamat!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-16 Frissítve: 2021-08-06
 

Hónapról-hónapra látható némi mocorgás a lakáshitelek piacán, ám februárban a CIB Bank csapott oda leginkább a kamatoknak. Az lakáshitel konstrukciók esetében mintegy 0,1-0,52 százalékponttal csökkentette az induló kamatokat, ráadásul a minősített hitelei esetében új kamatkedvezményt is bevezetett. Ez alapján egy átlagos hitelfelvevő szemszögéből nézve, az 5 és 10 éves kamatperiódusú a fogyasztóbarát hitelek között fel tudott zárkózni a CIB Bank, a 15 éves végig fix kategóriában pedig a legjobbak között szerepel.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A lakáshitelek kondícióinak nagyobb változásairól beszoktunk számolni, legutóbb éppen a CIB Bank módosította a hitelfelvevők számára kedvező módon az ajánlatát. A bank a termékeivel az összes fontos lakáshitel kategóriában megjelenik, így rövid kamatperiódusú, minősített fogyasztóbarát és végig fix hitelek is szerepelnek a kínálatban. Mi a mostani írásunkban elsősorban az 5 és 10 éves kamatperiódusú fogyasztóbarát és a 10 és 15 éves végig fix konstrukciókra koncentrálunk.

Az aktuális hirdetmény alapján, alapesetben az induló kamat rendre 4,54%, 5,22%, 5,84%, illetve 6,38% lenne az 5 illetve 10 éves kamatperiódus, valamint 10 és 15 évig fix hitelek esetében. Igen ám, de az elterjedt banki gyakorlat alapján a CIB Bank is a hitelfelvevő jövedelmétől függően kamatkedvezményt tesz elérhetővé.

A CIB három sávot határoz meg, ami alapján kamatkedvezményt ad, mégpedig 150-250 ezer forint, 250-450 ezer forint közötti és 450 ezer forint fölötti jövedelem esetében. Márpedig ezeknek a kedvezménycsomagoknak köszönhetően jelentősen lefaragható a hitelkamat (0,65-1,68%-os kedvezmény elérhető el). Fontos változás, hogy a bank az induló kamatokat az előző hónaphoz képest 0,11-0,52 százalékponttal is visszavágta, ráadásul a 150-250 ezres kedvezmény kategóriát is bevezette a fogyasztóbarát hitelek esetében.

Egy konkrét példán keresztül is megnéztük, hogy a CIB lakáshitelei esetében egy átlagos hitelfelvevő mire számíthat. Amennyiben a család 300 ezer forintos jövedelmet tud felmutatni, az induló kamat 3,69%-5,18% a választott hitelkonstrukciótól függően.

A kedvezőbb kamatnak köszönhetően a korábbi hónapokhoz képest a CIB Bank az 5 éves fogyasztóbarát lakáshitelek között nagyot ugrott előre, a 15 éves végig fix hiteleknél pedig egyenesen a legjobbak közé jött fel. A 10 éves fogyasztóbarát és a 10 éves végig fix hiteleknél látni nagyobb különbséget a piacon lévő legjobb lakáshitel ajánlatokhoz képest. Kiegészítésként megjegyeznénk, hogy a 10 éves kamatperiódusú fogyasztóbarát és a 10 éves végig fix hitel nem anomália a bank kínálatában. Hiszen amíg a fogyasztóbarátnál rugalmasan alakítható a futamidő, addig a végig fix csak 10 évre vehető fel.

A tanulság az, hogy aki lakáshitelt tervez felvenni, annak nagyon megéri az egyes banki ajánlatokat figyelemmel követni. Nagyon nagy segítséget nyújthat egy összehasonlító kalkulátor, amivel könnyen megtalálhatod az elvárásaidhoz leginkább passzoló és legolcsóbb lakáshitelt. Néhány tized százaléknyi eltérés is nagy különbséget jelenthet a törlesztésben és a teljes visszafizetésben, ráadásul két ugyanolyan paraméterű ügyfél között is könnyen adódhat 1-1,5%-os különbség.

Tudj meg mindent a fogyasztóbarát lakáshitelekről!

Találd meg lakáshitel kalkulátorunkkal a hozzád legjobban illő hitelt!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés