Adómentesen kaphatsz 5 milliót, hogy letudd a lakáshiteled!

Adómentesen kaphatsz 5 milliót, hogy letudd a lakáshiteled!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-04-28 Frissítve: 2021-08-06
 

Az ingatlanárak emelkedése miatt különösen nehéz helyzetbe vannak, akik manapság ingatlanvásárlási projektbe fognának, a fővárosban és vidéken egyaránt. Ugyanakkor a lakásvásárlásban gondolkozók több támogatási lehetőséget is elérnek, amivel közelebb kerülhetnek a kiszemelt ingatlan megvásárlásához. Most egy olyan megoldást mutatunk meg, amit még a saját vállalkozással rendelkezőknek is megéri kihasználni, mert olyan pénzügyi előnyt érhetnek el, ami sokat lendíthet a lakásprojektjükön.

Ne feledkezzünk el erről a támogatási formáról

Szerencsések vagyunk, ha a munkáltatónk elérhetővé teszi számunkra a cafeteria lehetőségét, ugyanis egy igazán kedvező támogatási formát is ki tudunk használni. A lakáshitel-cafeteria alig ismert lehetőségnek számít, pedig ez a munkáltatónk részéről adható támogatást jelent. Ha lehetőségünk van rá, érdemes ezt választani cafeteria elemként, ugyanis cégünk 5 év alatt legfeljebb 5 millió forinttal támogathatja a lakáshitel törlesztését, adómentes vissza nem térítendő formában.

Ez alapján havi szinten a 83 ezer forintot is elérheti az egy keresőre vetített támogatás, ami már jelentős segítséget jelent a lakásvásárlási projektünkben. De ezen kívül még a következő a felhasználási célok is szóba jöhetnek:

  • lakásvásárlás
  • építés
  • bővítés
  • korszerűsítés
  • akadálymentesítés
  • a korábban említett célra felvett (banki, munkáltatói, stb…) hitel visszafizetése

Amire figyelnünk kell ennél a támogatási formánál, hogy a lakás, amelyre igényeljük a cafeteriát bizonyos méltányossági feltételeknek megfeleljen. Alapvetően azt vizsgálják meg, hogy a lakásban hány szoba van és azokban összesen hány családtag lakik. Például a méltányolható szint 1-2 személy esetén legfeljebb 3 szoba, míg 3-4 személynél legfeljebb 4 (minden további személy esetén a plafon 1 szobával nő). További megkötés, hogy a lakás vételárának maximum 30%-ának megfelelő összeg adható, de az nem lehet több 5 millió forintnál.

Hirdetés

Hirdetés

Vállalkozóként is milliókkal csökkenthetjük a hiteltartozásunk

Lehet nem is gondolnánk, de a másik oldalról is érdemes megfontolni a dolgot, vagyis ha nem alkalmazottak vagyunk, hanem saját vállalkozásunk van. Ebben az esetben is felhasználhatjuk a lakáshitel cafeteriát, ami azt jelenti, hogy saját részünkre 5 évente 5 millió forintot adómentesen tudunk kivenni a cégből, akár egy összegben is, tehát nem muszáj a havi ütemezéshez tartani magunkat. Ehhez nyilván arra kell törekednünk, hogy legyen ennyi pénz a vállalkozásban, viszont nem kell vesződnünk az osztalékot (15%), vagy a bérkifizetést terhelő adóval, hanem tisztán adózás nélkül jutunk az összeghez .

Ez azt jelenti, hogy 5 évente könnyedén fordíthatunk 5 millió forintot a lakáshitelünk előtörlesztésére, tehát érdemes élni a lehetőséggel. A jellemzően 1,5%-os előtörlesztési díjat ugyan ki kell fizetnünk (5 millió forint előtörlesztés esetében 75 ezer forint), de jókora pénzügyi előnyünk keletkezik. Ezzel jócskán lefaraghatjuk a törlesztőnket és a hitel teljes visszafizetése is jelentősen csökken, annak köszönhetően, hogy összességében kevesebb kamatot fizetünk vissza.

Nézd meg kalkulátorunkkal, melyik az elvárásaidnak legjobban megfelelő lakáshitel!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Ne hagyjuk ott az ingyen állami pénzeket!

A fent említett lehetőségen kívül még több olyan lehetőség is adódik, amivel a lakáscélunk elérhetőbb közelségbe kerül.

Valószínűleg a lakástakarékok által nyújtott lehetőségeket nagyon sokan ismerik, ami nem vétetlen, hiszen jelenleg ez a legkedvezőbb megtakarítási forma. Itt minden befizetésünkre 30%-os állami támogatás jár (maximum 72 ezer forint évente), ráadásul számos lakáscélra fordítható az összegyűjtött összeg. Figyelembe véve azt is, hogy a közeli családtagokra is köthetünk szerződést, a támogatás mértékét a többszörösére növelhetjük.

Ma már közismertnek mondható az otthonteremtési támogatás, vagyis a CSOK is, amely a családok számára jelenleg a legjobb lehetőséget jelenti. A szabályok értelmében a támogatási összeg attól függ, hogy milyen lakáscélt szeretnénk megvalósítani, illetve hány meglévő gyermekünk van, vagy mennyit vállalunk be. Így a támogatás összege használt lakás esetén 600 ezertől 2,75 millióig terjed, viszont újépítésű lakásnál a felső határ 10 millió forint. Ráadásul 3 gyermek vállalásakor 10 millió forintos támogatást is juthatunk, amihez még ugyanennyi összegben kedvezményes hitel is felvehető (CSOK 10+10).

Keress lakáshiteleink között: otp lakáshitel vagy fundamenta? Kalkulálj és találd meg a legjobbat!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés