Aggasztó előjelek, vigyázzon mindenki, akinek befektetése van!

szerző: Bankmonitor
2017. 08. 26.

A tőzsdeindexek mindenkori csúcsokat döntögetnek, ami sokaknál vetheti fel a kérdés, hogy meddig tart még a jó széria. Érdemes figyelni az intő jeleket, mint amilyenek gazdaságok helyzetét megragadó mutatók is. Márpedig ezek most kifejezetten jó helyzetről árulkodnak, ami a befektetési piacok logikája szerint a lejtmenetre is felhívhatja a figyelmet, hiszen ilyenkor lehet eladással nyereségre szert tenni. Az Alapblog írásában éppen azt vesézgeti, hogy miért lehet esélyes a zuhanás a tőzsdéken.

A tőzsdén senki sem szeretne drágán venni, pont az a lényeg, hogy a lehető legolcsóbban jussunk a befektetéshez, hogy utána nyereséggel válhassunk meg tőle. Éppen ezért vásároltak be sokan a 2008-as válság után, amikor alacsonyan voltak az árfolyamok, viszont mára a tőzsdék is hihetetlenül magas szintre kerültek.

Zsiday Viktor befektetési szakember szerint kitüntetett figyelmet kell fordítani a gazdaság hosszú távú egészségi állapotát jelző mutatókra. Ezek közül különösen fontosak, ahol a gazdaság szereplői ítélik meg, hogy szerintük milyenek a gazdasági kilátások (például a beszerzési menedzser indexek). Most ezek a mutatók különösen jó helyzetről árulkodnak, azonban befektetői szemmel a kedvező értékek is gyanúsak lehetnek (például a német, amerikai hangulatindexek is mindenkori csúcson vannak). Persze a múltból nem lehet egy az egyben következtetni a jövőre, de gyakran a kifejezetten jó gazdasági helyzet után jött az összeomlás.

Éppen ezért célszerű lehet most is résen lenni, mert a részvénypiacok is tetőznek, és egyre fogy a tér az emelkedésre. Ugyanakkor azt senki nem tudja mikor jön el a következő lejtmenet, de a jelek arról árulkodnak, hogy az benne van a pakliban. Az Alapblog „A vég kezdete” című írásából részletesebben is olvashatunk a témáról.

Címkék:

1 Hozzászólás

 1. bizakodó

  Valakik így is úgy is hatalmasat buknak,hogy mások nyerjenek rajtuk,soros bácsi ért ehhez sok sok ezer embert tett már tönkre,csak azt tudnám,hogy tud ilyen lelkiismerettel élni????

  2017.08.29.13:56

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

A jegybank teszi a dolgát – De mennyire független?

2018. 06. 18.

Az elmúlt években a magyar jegybank soha nem látott szintekre tudta levinni a kamatok szintjét. Azt természetesen be kell látni, hogy a jegybank tevékenysége egyáltalán nem független a nemzetközi környezettől....

Blogajánló

 • alapblog

  180 ezer forint nettóért sem

  Nem tudsz valakit, aki beállhatna ide?  – kérdezte ismerősöm keservesen, aki kisboltjában tulajdonosként a pult mögött állt. Nem a munkára panaszkodott ő, de ha tulajdonosként...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.