Aggasztó előjelek, vigyázzon mindenki, akinek befektetése van!

 • 2017.08.26.
 • szerző: bankmonitor.hu

A tőzsdeindexek mindenkori csúcsokat döntögetnek, ami sokaknál vetheti fel a kérdés, hogy meddig tart még a jó széria. Érdemes figyelni az intő jeleket, mint amilyenek gazdaságok helyzetét megragadó mutatók is. Márpedig ezek most kifejezetten jó helyzetről árulkodnak, ami a befektetési piacok logikája szerint a lejtmenetre is felhívhatja a figyelmet, hiszen ilyenkor lehet eladással nyereségre szert tenni. Az Alapblog írásában éppen azt vesézgeti, hogy miért lehet esélyes a zuhanás a tőzsdéken.

A tőzsdén senki sem szeretne drágán venni, pont az a lényeg, hogy a lehető legolcsóbban jussunk a befektetéshez, hogy utána nyereséggel válhassunk meg tőle. Éppen ezért vásároltak be sokan a 2008-as válság után, amikor alacsonyan voltak az árfolyamok, viszont mára a tőzsdék is hihetetlenül magas szintre kerültek.

Zsiday Viktor befektetési szakember szerint kitüntetett figyelmet kell fordítani a gazdaság hosszú távú egészségi állapotát jelző mutatókra. Ezek közül különösen fontosak, ahol a gazdaság szereplői ítélik meg, hogy szerintük milyenek a gazdasági kilátások (például a beszerzési menedzser indexek). Most ezek a mutatók különösen jó helyzetről árulkodnak, azonban befektetői szemmel a kedvező értékek is gyanúsak lehetnek (például a német, amerikai hangulatindexek is mindenkori csúcson vannak). Persze a múltból nem lehet egy az egyben következtetni a jövőre, de gyakran a kifejezetten jó gazdasági helyzet után jött az összeomlás.

Éppen ezért célszerű lehet most is résen lenni, mert a részvénypiacok is tetőznek, és egyre fogy a tér az emelkedésre. Ugyanakkor azt senki nem tudja mikor jön el a következő lejtmenet, de a jelek arról árulkodnak, hogy az benne van a pakliban. Az Alapblog „A vég kezdete” című írásából részletesebben is olvashatunk a témáról.

1 Hozzászólás

 • bizakodó 2017-08-29 13:56:31 - Válasz

  Valakik így is úgy is hatalmasat buknak,hogy mások nyerjenek rajtuk,soros bácsi ért ehhez sok sok ezer embert tett már tönkre,csak azt tudnám,hogy tud ilyen lelkiismerettel élni????

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Deglobalizáció működésben

  A 2015-ös csúcshoz képest 2017-re 40%-kal (!) esett az USA-ban tanulni kívánó diákoknak kiadott vízumtömeg – szoros összefüggésben a bevándorlást korlátozni kívánó Trump-elnökséggel és azzal...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.