Betöltés

Agyonverte a bankszámla mezőnyt egy új ajánlat!

szerző: Nagy Ildikó
2018-02-22

Létezik egy bankszámla, amelynek nemcsak számlavezetési díja 0 Ft, de minden netbankos utalás, csoportos beszedés díjmentes, és még tranzakciós illeték sincs. Ráadásul a bankkártya díját is évente visszatérítik. Ha ez még nem lenne elég, most még 20 000 Ft is jár az újonnan megnyitott számlához!

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Frissítés: Utólag korrigálásra került, hogy a Prémium Start OKOSkártya dombornyomott.

A Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag most még vonzóbb a bank akciós ajánlatának köszönhetően, bár eddig is a legolcsóbb számlák közé tartozott. Aki 2018. március 9-ig nyit ilyen számlát és az elmúlt fél évben nem volt számlavezető ügyfél a banknál, az a számlanyitást követően 20 000 forintot kap a bankszámlára, amelyet szabadon elkölthet. A jóváírás egyébként a bank legtöbb számlacsomagja esetén jár.

Az akció részletes leírását itt találod.

Az ajándék húszezer forintnak köszönhetően – számlahasználati szokásoktól függően – a számla első éves fenntartási költsége -1 516 Ft, amit úgy is lefordíthatunk, hogy gyakorlatilag évekre megelőlegezte a bank a számlavezetés terheit. Ez annak köszönhető, hogy a feltételek teljesítése esetén teljesen ingyenes a bankolás, csak az SMS szolgáltatás havi 151 Ft-os díját nem engedik el. De lássuk a részleteket!

Mikor 0 Ft a számlavezetési díj?

Amennyiben legalább 400 000 Ft utalás érkezik a számlára vagy a banknál tartott megtakarítások összege minimum 8 millió Ft. A négyszázezres utalás bármilyen jóváírás lehet, amely bankon kívülről érkezik, vagy bankon belülről jogi személytől, gazdasági társaságtól, egyéni vállalkozótól. Főszabály szerint egy összegben kell érkeznie, de 2018. december 31-ig a bank enyhébb feltételeket szabott, és legfeljebb 3 részletben is jóváírásra kerülhet.

Aki a megtakarítási feltételt tudja teljesíteni, annak érdemes tudnia, hogy beleszámít mind a bankszámla egyenlege, a lekötött betétek összege, és a banknál vezetett értékpapírszámlák állománya. Devizában tartott megtakarítások esetén a banki deviza középárfolyamon számított érték alapján kell megfelelni.

A feltételek egyikének teljesülését a hónap utolsó munkanapján vizsgálja meg a bank. A jóváírás a naptári hónapon belül bármikor érkezhet, a 8 milliós megtakarítási egyenlegnek azonban a hónap utolsó napján kell fennállnia a banknál. Ha egyik feltétel sem teljesült, akkor a havidíj 10 233 Ft.

Mikor ingyenesek az utalások?

Mindig, feltételtől függetlenül, de csak az internetbanki megbízások esetén. Mivel a feltételek egyikének nem teljesítésekor havidíjat számít fel a bank, így az utalások költségében nem érvényesít külön szankciót. Azaz ingyenes minden csoportos beszedési megbízás, netbankon rögzített állandó utalás bankon belül és kívül, valamint az eseti utalások is. Ezeken a tranzakciókon nincs plusz költség, nincs tranzakciós illeték sem!

Mennyibe kerül a bankkártya?

Igényelhető hozzá Prémium Start OKOSkártya, amely egy MasterCard, dombornyomott kártya paypass funkcióval ellátva. Első éves díját elengedi a bank, a második évtől pedig visszatéríti az éves 5 763 Ft-os kártyadíjat, amennyiben az év során legalább 500 000 Ft értékben történt bankkártyás vásárlás, amely havi 41 667 Ft-os költésnek felel meg. A visszatérítés akkor is jár, ha OneCard hitelkártyával/társkártyával teljesül a vásárlási feltétel.

Igényelhető még Visa Gold is 10 030 Ft-os éves díj mellett, amely dombornyomott kártya, de nem rendelkezik érintés nélküli fizetési funkcióval. Ez a típus gyakori külföldi utazás, külföldi kártyahasználat esetén javasolt, már csak azért is, mert emelt szintű külföldi utazási biztosítást (baleset-, poggyász-, sürgősségi biztosítás) és asszisztencia-szolgáltatást nyújt díjmentesen.

Még egy kártyatípus kérhető, a OneCard dombornyomott, paypass-os bankkártya éves 5 456 Ft-os díj mellett.

Mennyi kedvezményes készpénzfelvételi lehetőség van?

A jogszabály által biztosított havi első 2 db, legfeljebb összesen 150 000 Ft bármely ATM-nél díjmentes készpénzfelvétel felett további 2 db Raiffeisen ATM tranzakció szintén díjmentes korlátlan összegben. Ezt követően 0,6%, minimum 250 Ft a költség. Idegen ATM esetén nincs kedvezmény, a díj 1,2%, minimum 749 Ft.

Ingyenes a netbank és az SMS is?

A netbank (Raiffeisen DirektNet) szolgáltatás igénylése, fenntartása díjmentes. Amennyiben minden belépésről szeretnénk biztonsági értesítést kapni, annak 108 Ft a havidíja. Az SMS szolgáltatásnak (Raiffeisen Mobil Banking) kizárólag havi 151 Ft költsége van függetlenül attól, hogy hány db SMS-t kapunk és miről.

Átlag feletti jövedelem esetén kiváló választás lehet a Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag. Mivel a jóváírás feltételt bármilyen utalásból lehet teljesíteni, ráadásul 2018-ban havonta 3 részletben, így jövedelemtől függetlenül is fenntartható bankszámla a fent írt kedvezményekkel. A 20 000 Ft-os ajándék pénz a banktól pedig csak hab a tortán.

A bankszámla részletes kondíciót, illetve az egyéb számlaajánlatokat megtalálod bankszámla kalkulátorunkban, amellyel a saját számlahasználati szokásaidnak megfelelő havidíjakat is kiszámolhatod egy-két kattintással!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

23 Hozzászólás

 1. kata mezei

  Vagyis az ország lakosságának kétharmada ebben nem vehet részt,csakis a jómódúak. Aki normál bérből él az csak fizessen a bankoknak és a Raiffeisen még rosszabb mert a többi legalább nem tesz különbséget .

 2. Juhász György

  “legalább 400 000 Ft utalás érkezik a számlára vagy a banknál tartott megtakarítások összege minimum 8 millió Ft.”
  Hát igen ez mindent agyonver. Ezért vannak a kígyózó sorok a Raiffeisen fiókok előtt, ahol az átlag magyarok milliói nyomulnak a bankba, mert mindenki rendelkezik ezekkel a feltételekkel.
  Jaa nem, csak egy újabb hülye cikk.

  1. bankmonitor.hu

   Ezerszer megírtuk, hogy akár egy minimálbért kereső, vagy egy átlagkeresettel rendelkező milyen jó számlák közül válogathat. Azért lehülyézni egy cikket, mert próbál olyanoknak is tippet adni, akik tudják teljesíteni a feltételeket, az elég értelmetlen lépés. Hallotta már azt a mondást, hogy akinek nem inge, ne vegye magára? Na ugye!

 3. sospeter

  Ha szegény vagy még szegényebb leszel , ha gazdag vagy tovább gazdagodsz !!!!!

 4. kalappapa

  Pont egy Raiffeisenes számlanyitáson gondolkodtam, de akkor a kérdés ezzel nálam el is dőlt.
  Semmit nem akarok egy olyan banktól, amely a szolgáltatásait a jövedelmemtől teszi függővé. (Úgy hogy még nem is sokkal vagyok a határösszeg alatt v. akár tudnám is teljesíteni).

  1. bankmonitor.hu

   Azt azért tegyük tisztába, hogy a szolgáltatást nem teszik jövedelemfüggővé. A szolgáltatások mind elérhetők, az már egy másik kérdés, hogy melyekre ad akciót a jövedelemtől függően. El kell szomorítanunk, de ma a bankrendszerben az az általános gyakorlat, hogy bizonyos jövedelem mellett engednek el díjakat vagy adnak akciót. Ez a mai magyar valóság. Bárki eldöntheti, hogy mit tesz, a bankszámla kalkulátorunkban mindenki saját igényei szerint válogathat a lehetőségekből. Próbálja ki és meglátja. Bár, ha azt írja, hogy a feltételeknek meg tudna felelni, akkor nem igazán értjük a dolgot.

 5. Gregor Zoltán

  A Normál bér: (csatlakozva az előttem megszólalóhoz) Pl. egy vezető mesterpedagógus esetén
  120-130eFt / hó, egy Olimpiai Bajnok osztályfőnöke-szaktanára esetén 120-130eFt / hó egy 30-40 év munkaviszonnyal rendelkező esetleg többdiplomás Kutató-Laborvezető esetén 120-130eFt/hó… Mindhárom eset VALÓS és mindháromra a 2018 évi Közalkalmazotti Bértábla érvényes… csakhogy legyen valami IGAZÁN konkrétum is…

 6. lászló

  Kár volt közzétenni ezt a szuper ajánlatot, de hisz ennyit ér a Raiffeisen bank, a gazdagok bankja, de országunkban a többség szegény!
  Szóval kár volt közzétenni, reményt kelteni sok kisemberben…

 7. Szalai Ferenc

  Mégis csak igaz a mondás(?): minden számlatulajdonos annyit ér, amennyi pénze van. Ha sok, kedvezményt kap, ha kevés, fizessen! Végül is logikus, de igazságos is?

 8. PJanos

  Bármennyire is keresem nem találom azt, hogy mekkora a költsége ha véletlenül egy éven belül kell megszüntetnem a számlát.

 9. Meryx

  Ez nagyon tetszik!
  Komolyan elgondolkodom rajta, hogy otthagyom a Budapest Bankos Prémium Plusz 1-es bankszámlámat ezért a számláért.

  Az egyetlen dolog ami nem tetszik, hogy VISA gold hitelkártyájuk van. Ha Masercard lenne, már ma délután elindítanám a bankváltást. 🙂

  De maga a számla tényleg olyan, ami hosszú-hosszú idő után TÉNYLEG jó!

 10. Judit

  Azt hiszem, hogy nem az olyan embereket kellene segíteni akinek van kivonható 8 millió kp-je van, hanem azokat kellene ingyenes számla vezetési díjjal, támogatni akiknek gyerekei vannak, lakás tartozása,és életkörülményeiken megfeszítve dolgoznak. Hát ezeken kellene segíteni, vagy megtalálni azt a lehetőséget, hogy egy kicsit könnyeben éljenek.
  Elképesztő, hogy mindig a gazdagok lesznek gazdagabbak. Sok sikert a banknak, de Magyarországon még mindig a szegények vannak többen.

 11. Kuruc

  Végre egy kártya, amelyik NEM érintős kötelezően! Nagyon jó, ez kell nekem, köszönöm!

 12. BkSp

  Van arany mastercard hitelkártya is onecard néven.

 13. JuhászPeti

  @Meryx
  Bocs, de én nem látom igazán, hogy ebben mi olyan vonzó. Ha egyszer is 8millió alá csökken a megtakarításod, onnantól HAVI tízezer a számla díja.
  Másik fura:
  “Az ajándék húszezer forintnak köszönhetően – számlahasználati szokásoktól függően – a számla első éves fenntartási költsége -1 516 Ft, amit úgy is lefordíthatunk, hogy gyakorlatilag évekre megelőlegezte a bank a számlavezetés terheit.”
  Ha minusz 1516 az egyenleg, akkor nem évekre elég a 20ezer, hanem egy évre és még egy hónapra. Lehet, hogy az 1516 az összes költség az év folyamán?

 14. CRC

  Hát én Decemberben elindítottam egy Bankváltást a Raifeisen felé.

  Decemeber 16.-án megnyílt a számla.
  Január 2. negatívba terhelték a számlavezetési díj és éves kártyadíj miatt a számlát
  Január 8 Ajánlott levél postás hozza, Raifeisen Behajtási csoport, felszólítás azonnali befizetésre vagy behajtás indítanak. Felhívom az ügyfélszolgálatot hogy mégis kit néznek hülyének, 15.én kapok fizetést, majd az kompenzálja a díjakat nem fizetek semmit. Az ügyfélszolgálatos hölgy ordít velem a telefonban hogy a behajtás elindul ha 48 órán belül nem fizetek.
  Január 12 újra fiókban ülök és felmondom a szerződést, persze a pénzt kifizetem nekik a pénztárba, de menjenek a …..
  Január 15 fizetésem megérkezik az eredeti bankomhoz.

  Fejemet verem a falba, hogy egy csomó idegesség és pénzt vesztettem hülyék miatt.

  A Raifeisen sosem lesz a top-on ügyfél megelégedettségi listán.

  Ma Magyarországon mindent lehet ezeknek.

 15. Meryx

  Ja, igazad van, látom, köszi!

  Picivel rosszabbak a kondíciói, mint a jelenlegi kártyámnak, de összességében, számlával együtt azt hiszem meg vagyok győzve a váltásról.
  Még azért átfutom az utolsó 5-6 havi hitelkártya kivonatomat, hogy mindent összevetve jobban járok-e, de gyanítom, hogy igen.

 16. M.Erika

  Az átutalás 400.000.-Ft egyszeri kell, hogy legyen, vagy havi rendszeres jövedelem jóváírás?

 17. S.E.

  Helikoptert is vásárolhat bárki, ott miért nem tiltakozik, akinek nincs rá pénze? Nem is értem…

  Alapból én sem szeretem a bankokat, de azt azért lássuk be, hogy a korábbi “aranykorhoz” képest a feltételek elsősorban azért romlottak, mert a kormány ezt eredményező intézkedéseket hozott. Persze nem kell sajnálni a bankokat, de azt ugye senki sem gondolta komolyan, hogy a tranzakciós- és a készpénzfelvételi illetéket a bankok fizetik meg, és nem a zemberek? Tudjátok, a zemberek azok, akiknek a kormány a javát akarja. És el is veszi. Csak ezt sokan nem hajlandók tudomásul venni.

  És igen, lehetne egy olyan számlacsomag, ami a fenti kedvezményeket tudja, de nem támaszt feltételeket. Amennyire tudom, bankalapítási szabadság van, bárki csinálhat magának bankot és ott olyan feltételeket szab, amilyeneket akar. Csak aztán ne csodálkozzon, amikor csődbe megy…

 18. Abay Nemes László

  Számomra sem világos,ahogy az elöttem kérdezök között is van ilyen kérdés.A 400.000Ft -ot egyszer, a belépéskor igényli a bank ,vagy havonta kér ennyit minimum.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Abay Nemes László!

   A 400 ezer forintos jóváírás rendszeresnek kell lennie, tehát havonta legalább ennyinek kell érkeznie a számlára (2018.12.31-ig 3 jóváírással is lehet teljesíteni a feltételt).
   Amennyiben a jóváírás nem teljesül, vagylagosan a 8 millió forintos megtakarítási egyenlegnek kell teljesülnie az ingyenes számlavezetéshez.
   A bank feltételek teljesülését mindig a hó utolsó munkanapján ellenőrzi. Természetesen a jóváírás bármikor jöhet a hónap során, viszont a 8 millió forintos megtakarítási állománynak a hó végén szükséges meglennie.

 19. János

  Tisztelt Bankmonitor!

  Így bő fél évvel a cikk születése után, még mindig aktuális és jó ez a Raiffeisen-es ajánlat?

  1. Nagy Ildikó

   Kedves János,
   Bár a 20 ezer forintos akció már lejárt, de a baknszámla kondíciói nem változtak, azaz még mindig jó ajánlat 400 ezer forintos beérkező pénzösszeg esetén.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Csak én nem értem a bankszámlakivonatomat?

2019. 05. 06.

A magyarok egy sor olyan banki díjat fizetnek, amelyek külföldön jószerivel ismeretlenek, ráadásul ezek nagy részével az emberek többsége nincs is tisztában. Sokaknak még az is gondot okoz, hogy eligazodjanak...

A legtöbb bankszámla olcsóbb lett 2019-re

2019. 05. 02.

Nemrég körbejárt a médiában a hír, miszerint drágulnak a bankszámlák. Kíváncsiak voltunk, hogy mi történt a banki költségekkel az elmúlt egy évben, többet vagy éppen kevesebbet kell fizetnünk? Az egyes...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.