Agyonverte a bankszámla mezőnyt egy új ajánlat!

 • 2018.02.22.
 • szerző: bankmonitor.hu

Létezik egy bankszámla, amelynek nemcsak számlavezetési díja 0 Ft, de minden netbankos utalás, csoportos beszedés díjmentes, és még tranzakciós illeték sincs. Ráadásul a bankkártya díját is évente visszatérítik. Ha ez még nem lenne elég, most még 20 000 Ft is jár az újonnan megnyitott számlához!

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Frissítés: Utólag korrigálásra került, hogy a Prémium Start OKOSkártya dombornyomott.

A Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag most még vonzóbb a bank akciós ajánlatának köszönhetően, bár eddig is a legolcsóbb számlák közé tartozott. Aki 2018. március 9-ig nyit ilyen számlát és az elmúlt fél évben nem volt számlavezető ügyfél a banknál, az a számlanyitást követően 20 000 forintot kap a bankszámlára, amelyet szabadon elkölthet. A jóváírás egyébként a bank legtöbb számlacsomagja esetén jár.

Az akció részletes leírását itt találod.

Az ajándék húszezer forintnak köszönhetően – számlahasználati szokásoktól függően – a számla első éves fenntartási költsége -1 516 Ft, amit úgy is lefordíthatunk, hogy gyakorlatilag évekre megelőlegezte a bank a számlavezetés terheit. Ez annak köszönhető, hogy a feltételek teljesítése esetén teljesen ingyenes a bankolás, csak az SMS szolgáltatás havi 151 Ft-os díját nem engedik el. De lássuk a részleteket!

Mikor 0 Ft a számlavezetési díj?

Amennyiben legalább 400 000 Ft utalás érkezik a számlára vagy a banknál tartott megtakarítások összege minimum 8 millió Ft. A négyszázezres utalás bármilyen jóváírás lehet, amely bankon kívülről érkezik, vagy bankon belülről jogi személytől, gazdasági társaságtól, egyéni vállalkozótól. Főszabály szerint egy összegben kell érkeznie, de 2018. december 31-ig a bank enyhébb feltételeket szabott, és legfeljebb 3 részletben is jóváírásra kerülhet.

Aki a megtakarítási feltételt tudja teljesíteni, annak érdemes tudnia, hogy beleszámít mind a bankszámla egyenlege, a lekötött betétek összege, és a banknál vezetett értékpapírszámlák állománya. Devizában tartott megtakarítások esetén a banki deviza középárfolyamon számított érték alapján kell megfelelni.

A feltételek egyikének teljesülését a hónap utolsó munkanapján vizsgálja meg a bank. A jóváírás a naptári hónapon belül bármikor érkezhet, a 8 milliós megtakarítási egyenlegnek azonban a hónap utolsó napján kell fennállnia a banknál. Ha egyik feltétel sem teljesült, akkor a havidíj 10 233 Ft.

Mikor ingyenesek az utalások?

Mindig, feltételtől függetlenül, de csak az internetbanki megbízások esetén. Mivel a feltételek egyikének nem teljesítésekor havidíjat számít fel a bank, így az utalások költségében nem érvényesít külön szankciót. Azaz ingyenes minden csoportos beszedési megbízás, netbankon rögzített állandó utalás bankon belül és kívül, valamint az eseti utalások is. Ezeken a tranzakciókon nincs plusz költség, nincs tranzakciós illeték sem!

Mennyibe kerül a bankkártya?

Igényelhető hozzá Prémium Start OKOSkártya, amely egy MasterCard, dombornyomott kártya paypass funkcióval ellátva. Első éves díját elengedi a bank, a második évtől pedig visszatéríti az éves 5 763 Ft-os kártyadíjat, amennyiben az év során legalább 500 000 Ft értékben történt bankkártyás vásárlás, amely havi 41 667 Ft-os költésnek felel meg. A visszatérítés akkor is jár, ha OneCard hitelkártyával/társkártyával teljesül a vásárlási feltétel.

Igényelhető még Visa Gold is 10 030 Ft-os éves díj mellett, amely dombornyomott kártya, de nem rendelkezik érintés nélküli fizetési funkcióval. Ez a típus gyakori külföldi utazás, külföldi kártyahasználat esetén javasolt, már csak azért is, mert emelt szintű külföldi utazási biztosítást (baleset-, poggyász-, sürgősségi biztosítás) és asszisztencia-szolgáltatást nyújt díjmentesen.

Még egy kártyatípus kérhető, a OneCard dombornyomott, paypass-os bankkártya éves 5 456 Ft-os díj mellett.

Mennyi kedvezményes készpénzfelvételi lehetőség van?

A jogszabály által biztosított havi első 2 db, legfeljebb összesen 150 000 Ft bármely ATM-nél díjmentes készpénzfelvétel felett további 2 db Raiffeisen ATM tranzakció szintén díjmentes korlátlan összegben. Ezt követően 0,6%, minimum 250 Ft a költség. Idegen ATM esetén nincs kedvezmény, a díj 1,2%, minimum 749 Ft.

Ingyenes a netbank és az SMS is?

A netbank (Raiffeisen DirektNet) szolgáltatás igénylése, fenntartása díjmentes. Amennyiben minden belépésről szeretnénk biztonsági értesítést kapni, annak 108 Ft a havidíja. Az SMS szolgáltatásnak (Raiffeisen Mobil Banking) kizárólag havi 151 Ft költsége van függetlenül attól, hogy hány db SMS-t kapunk és miről.

Átlag feletti jövedelem esetén kiváló választás lehet a Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag. Mivel a jóváírás feltételt bármilyen utalásból lehet teljesíteni, ráadásul 2018-ban havonta 3 részletben, így jövedelemtől függetlenül is fenntartható bankszámla a fent írt kedvezményekkel. A 20 000 Ft-os ajándék pénz a banktól pedig csak hab a tortán.

A bankszámla részletes kondíciót, illetve az egyéb számlaajánlatokat megtalálod bankszámla kalkulátorunkban, amellyel a saját számlahasználati szokásaidnak megfelelő havidíjakat is kiszámolhatod egy-két kattintással!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

21 Hozzászólás

 • kata mezei 2018-02-23 09:25:40 - Válasz

  Vagyis az ország lakosságának kétharmada ebben nem vehet részt,csakis a jómódúak. Aki normál bérből él az csak fizessen a bankoknak és a Raiffeisen még rosszabb mert a többi legalább nem tesz különbséget .

 • Juhász György 2018-02-23 12:20:32 - Válasz

  “legalább 400 000 Ft utalás érkezik a számlára vagy a banknál tartott megtakarítások összege minimum 8 millió Ft.”
  Hát igen ez mindent agyonver. Ezért vannak a kígyózó sorok a Raiffeisen fiókok előtt, ahol az átlag magyarok milliói nyomulnak a bankba, mert mindenki rendelkezik ezekkel a feltételekkel.
  Jaa nem, csak egy újabb hülye cikk.

  • bankmonitor.hu 2018-02-26 08:16:21 - Válasz

   Ezerszer megírtuk, hogy akár egy minimálbért kereső, vagy egy átlagkeresettel rendelkező milyen jó számlák közül válogathat. Azért lehülyézni egy cikket, mert próbál olyanoknak is tippet adni, akik tudják teljesíteni a feltételeket, az elég értelmetlen lépés. Hallotta már azt a mondást, hogy akinek nem inge, ne vegye magára? Na ugye!

 • sospeter 2018-02-24 09:39:22 - Válasz

  Ha szegény vagy még szegényebb leszel , ha gazdag vagy tovább gazdagodsz !!!!!

 • kalappapa 2018-02-24 12:02:29 - Válasz

  Pont egy Raiffeisenes számlanyitáson gondolkodtam, de akkor a kérdés ezzel nálam el is dőlt.
  Semmit nem akarok egy olyan banktól, amely a szolgáltatásait a jövedelmemtől teszi függővé. (Úgy hogy még nem is sokkal vagyok a határösszeg alatt v. akár tudnám is teljesíteni).

  • bankmonitor.hu 2018-02-26 08:23:23 - Válasz

   Azt azért tegyük tisztába, hogy a szolgáltatást nem teszik jövedelemfüggővé. A szolgáltatások mind elérhetők, az már egy másik kérdés, hogy melyekre ad akciót a jövedelemtől függően. El kell szomorítanunk, de ma a bankrendszerben az az általános gyakorlat, hogy bizonyos jövedelem mellett engednek el díjakat vagy adnak akciót. Ez a mai magyar valóság. Bárki eldöntheti, hogy mit tesz, a bankszámla kalkulátorunkban mindenki saját igényei szerint válogathat a lehetőségekből. Próbálja ki és meglátja. Bár, ha azt írja, hogy a feltételeknek meg tudna felelni, akkor nem igazán értjük a dolgot.

 • Gregor Zoltán 2018-02-24 18:09:35 - Válasz

  A Normál bér: (csatlakozva az előttem megszólalóhoz) Pl. egy vezető mesterpedagógus esetén
  120-130eFt / hó, egy Olimpiai Bajnok osztályfőnöke-szaktanára esetén 120-130eFt / hó egy 30-40 év munkaviszonnyal rendelkező esetleg többdiplomás Kutató-Laborvezető esetén 120-130eFt/hó… Mindhárom eset VALÓS és mindháromra a 2018 évi Közalkalmazotti Bértábla érvényes… csakhogy legyen valami IGAZÁN konkrétum is…

 • lászló 2018-02-25 11:07:58 - Válasz

  Kár volt közzétenni ezt a szuper ajánlatot, de hisz ennyit ér a Raiffeisen bank, a gazdagok bankja, de országunkban a többség szegény!
  Szóval kár volt közzétenni, reményt kelteni sok kisemberben…

 • Szalai Ferenc 2018-02-25 11:33:15 - Válasz

  Mégis csak igaz a mondás(?): minden számlatulajdonos annyit ér, amennyi pénze van. Ha sok, kedvezményt kap, ha kevés, fizessen! Végül is logikus, de igazságos is?

 • PJanos 2018-02-25 12:45:35 - Válasz

  Bármennyire is keresem nem találom azt, hogy mekkora a költsége ha véletlenül egy éven belül kell megszüntetnem a számlát.

 • Meryx 2018-02-27 11:00:39 - Válasz

  Ez nagyon tetszik!
  Komolyan elgondolkodom rajta, hogy otthagyom a Budapest Bankos Prémium Plusz 1-es bankszámlámat ezért a számláért.

  Az egyetlen dolog ami nem tetszik, hogy VISA gold hitelkártyájuk van. Ha Masercard lenne, már ma délután elindítanám a bankváltást. 🙂

  De maga a számla tényleg olyan, ami hosszú-hosszú idő után TÉNYLEG jó!

 • Judit 2018-02-27 11:04:26 - Válasz

  Azt hiszem, hogy nem az olyan embereket kellene segíteni akinek van kivonható 8 millió kp-je van, hanem azokat kellene ingyenes számla vezetési díjjal, támogatni akiknek gyerekei vannak, lakás tartozása,és életkörülményeiken megfeszítve dolgoznak. Hát ezeken kellene segíteni, vagy megtalálni azt a lehetőséget, hogy egy kicsit könnyeben éljenek.
  Elképesztő, hogy mindig a gazdagok lesznek gazdagabbak. Sok sikert a banknak, de Magyarországon még mindig a szegények vannak többen.

 • Kuruc 2018-02-27 11:19:11 - Válasz

  Végre egy kártya, amelyik NEM érintős kötelezően! Nagyon jó, ez kell nekem, köszönöm!

 • BkSp 2018-02-27 11:25:25 - Válasz

  Van arany mastercard hitelkártya is onecard néven.

 • JuhászPeti 2018-02-27 11:30:54 - Válasz

  @Meryx
  Bocs, de én nem látom igazán, hogy ebben mi olyan vonzó. Ha egyszer is 8millió alá csökken a megtakarításod, onnantól HAVI tízezer a számla díja.
  Másik fura:
  “Az ajándék húszezer forintnak köszönhetően – számlahasználati szokásoktól függően – a számla első éves fenntartási költsége -1 516 Ft, amit úgy is lefordíthatunk, hogy gyakorlatilag évekre megelőlegezte a bank a számlavezetés terheit.”
  Ha minusz 1516 az egyenleg, akkor nem évekre elég a 20ezer, hanem egy évre és még egy hónapra. Lehet, hogy az 1516 az összes költség az év folyamán?

 • CRC 2018-02-27 11:36:03 - Válasz

  Hát én Decemberben elindítottam egy Bankváltást a Raifeisen felé.

  Decemeber 16.-án megnyílt a számla.
  Január 2. negatívba terhelték a számlavezetési díj és éves kártyadíj miatt a számlát
  Január 8 Ajánlott levél postás hozza, Raifeisen Behajtási csoport, felszólítás azonnali befizetésre vagy behajtás indítanak. Felhívom az ügyfélszolgálatot hogy mégis kit néznek hülyének, 15.én kapok fizetést, majd az kompenzálja a díjakat nem fizetek semmit. Az ügyfélszolgálatos hölgy ordít velem a telefonban hogy a behajtás elindul ha 48 órán belül nem fizetek.
  Január 12 újra fiókban ülök és felmondom a szerződést, persze a pénzt kifizetem nekik a pénztárba, de menjenek a …..
  Január 15 fizetésem megérkezik az eredeti bankomhoz.

  Fejemet verem a falba, hogy egy csomó idegesség és pénzt vesztettem hülyék miatt.

  A Raifeisen sosem lesz a top-on ügyfél megelégedettségi listán.

  Ma Magyarországon mindent lehet ezeknek.

 • Meryx 2018-02-27 11:51:52 - Válasz

  Ja, igazad van, látom, köszi!

  Picivel rosszabbak a kondíciói, mint a jelenlegi kártyámnak, de összességében, számlával együtt azt hiszem meg vagyok győzve a váltásról.
  Még azért átfutom az utolsó 5-6 havi hitelkártya kivonatomat, hogy mindent összevetve jobban járok-e, de gyanítom, hogy igen.

 • M.Erika 2018-02-27 12:16:16 - Válasz

  Az átutalás 400.000.-Ft egyszeri kell, hogy legyen, vagy havi rendszeres jövedelem jóváírás?

 • S.E. 2018-02-27 18:53:25 - Válasz

  Helikoptert is vásárolhat bárki, ott miért nem tiltakozik, akinek nincs rá pénze? Nem is értem…

  Alapból én sem szeretem a bankokat, de azt azért lássuk be, hogy a korábbi “aranykorhoz” képest a feltételek elsősorban azért romlottak, mert a kormány ezt eredményező intézkedéseket hozott. Persze nem kell sajnálni a bankokat, de azt ugye senki sem gondolta komolyan, hogy a tranzakciós- és a készpénzfelvételi illetéket a bankok fizetik meg, és nem a zemberek? Tudjátok, a zemberek azok, akiknek a kormány a javát akarja. És el is veszi. Csak ezt sokan nem hajlandók tudomásul venni.

  És igen, lehetne egy olyan számlacsomag, ami a fenti kedvezményeket tudja, de nem támaszt feltételeket. Amennyire tudom, bankalapítási szabadság van, bárki csinálhat magának bankot és ott olyan feltételeket szab, amilyeneket akar. Csak aztán ne csodálkozzon, amikor csődbe megy…

 • Abay Nemes László 2018-02-27 23:08:11 - Válasz

  Számomra sem világos,ahogy az elöttem kérdezök között is van ilyen kérdés.A 400.000Ft -ot egyszer, a belépéskor igényli a bank ,vagy havonta kér ennyit minimum.

  • bankmonitor.hu 2018-02-28 08:18:25 - Válasz

   Kedves Abay Nemes László!

   A 400 ezer forintos jóváírás rendszeresnek kell lennie, tehát havonta legalább ennyinek kell érkeznie a számlára (2018.12.31-ig 3 jóváírással is lehet teljesíteni a feltételt).
   Amennyiben a jóváírás nem teljesül, vagylagosan a 8 millió forintos megtakarítási egyenlegnek kell teljesülnie az ingyenes számlavezetéshez.
   A bank feltételek teljesülését mindig a hó utolsó munkanapján ellenőrzi. Természetesen a jóváírás bármikor jöhet a hónap során, viszont a 8 millió forintos megtakarítási állománynak a hó végén szükséges meglennie.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Stuttgart kedvence – Porsche 911S (1970)

  Vannak formák, melyek hűen tükrözik egy-egy autótípus arculatát, e mellett a mai napig összetéveszthetetlenek. Ezek között az identitást meghatározó típusok között pedig vannak rokonlelkek is....

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.