Betöltés

Amin bukhat a CSOK

szerző: Bankmonitor.hu
2015-07-28

Július elseje óta a CSOK-nak köszönhetően felgyorsultak az események a lakáshitelezésben. Ezzel egyidejűleg a káosz faktor is megjelent. Különböző, szigorú feltételeknek kell megfelelni, aki a CSOK-ot (régi nevén szocpol) igényli. Az egyik alapfeltétel többek között egy OEP igazolás (Hatósági Bizonyítvány) beszerzése, amely arról tanúskodik, hogy az igénylőnek az elmúlt 180 napban volt folyamatos –maximum 15 nap megszakítással – társadalombiztosítási jogviszonya. Sok esetben nem is gondolnánk, hogy milyen apró dolgokon múlhat akár több, mint 3 millió forint támogatás! Tiszta vizet öntünk a pohárba.

Aki biztosított, a társadalombiztosítás valamennyi ellátására jogosultságot szerezhet. Ezzel nem csupán természetbeni ellátásokat, hanem pénzbeli juttatásokat (pl. táppénz) is igénybe vehet. A biztosítás az alapul szolgáló jogviszony kezdetétől annak megszűnéséig áll fenn.

Mi a helyzet a GYES-en lévőkkel, nyugdíjasokkal, vállalkozókkal?

A CSOK, ahogy a nevéből is kitűnik, éppen a gyermekes családok lakáshoz jutását könnyíti meg. Egy apró észrevétel, hogy adódhat olyan élethelyzet, amikor az igénylők nem tudják beszerezni a szükséges igazolást, pedig gyermeket nevelnek és egyébként minden kritériumnak megfelelnek. Ez a 22-es csapdája.

A GYES-en/GYED-en/GYET-en lévők anomáliája

Amennyiben az igénylő még GYED-en van és a munkáltató nem szűnt meg, illetve nem áll felszámolás alatt, akkor az OEP kiadja a CSOK igényléséhez szükséges igazolást (Hatósági Bizonyítvány).

A GYES „csak” egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságot biztosít, ezért aki GYES-en van – és mellette nem dolgozik -, sajnos nem kaphat a CSOK igényléséhez szükséges tartalmú igazolást.

A GYES-ből 10% nyugdíjjárulékot vonnak, TB-t viszont nem! Ez azt jelenti, hogy aki GYES-en van, annak csak az egészségügyi szolgáltatásokra van jogosultsága, de az állami támogatáshoz (CSOK) szükséges igazolást erre vonatkozóan nem adják ki.

Mi a helyzet azzal a családdal, ahol az anyuka GYES-en van?

Mivel az igénylők egyikének kell csak ezt a bizonyos OEP igazolást bemutatni, ezért ha apuka dolgozik, akkor itt nem lehet fennakadás.

A gond akkor jelentkezik, amikor apuka esetleg munkanélküli, anyuka pedig otthon van GYES-en. Ilyen esetben sajnos egyikük sem kaphatja meg a szükséges igazolást, így pedig nem jogosultak a támogatásra.

Nem tudod, hogy jogosult vagy-e a CSOK-ra? Kalkulátorunk segít a tájékozódásban!

Mennyi CSOK-ot kaphatsz?

Házasként igényled a támogatást?
Van adótartozásod?
Ft
Saját ingatlanodat bővíted a CSOK-kal?
Közeli hozzátartozódtól, élettársadtól vásárolsz ingatlant?
Az adás-vételi szerződést több, mint 180 napja kötötted?
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a támogatásra, mert:
Ha szeretnél tájékoztatást kapni a CSOK változásairól iratkozz fel heti hírlevelünkre, ahol rendszeresen foglalkozunk a témával.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Jó hírünk van!A megadott adatok alapján jogosult vagy a támogatásra.
Az általad felvehető állami támogatás összege:
A fenti támogatást kiegészítheted kedvezményes lakáshitellel is.
Kérjük válassz, melyik megoldás érdekel!

Add meg az elérhetőséged, és megmutatjuk:

 • Hogyan igényelheted a támogatást?
 • Mennyi idő alatt juthatsz hozzá?
 • Milyen apróságokra kell odafigyelned?
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
A megadott ingatlan értéke:
A törlesztő kiszámításához kérjük add meg az alábbi adatokat!
Ft
Dolgozol már 3 hónapja a jelenlegi munkahelyeden?
Szerepelsz-e a KHR-ben?
Add meg, milyen típusú havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
A megadott adatok alapján jelenleg nincs számodra elérhető lakáshitel, mert:
Az igényelhető CSOK összege:
Ha szeretnéd megtudni hogyan igényelheted, add meg az adataidat és elküldjük a részletes CSOK tájékoztatónkat.

támogatás + Y Ft lakáshitel
Z év, havi Q Ft, Q % THM

 • Segítünk a hitelfelvétel során, elmagyarázzuk a részleteket
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Ki minősül biztosítottnak?

 • alkalmazottként dolgozó
 • szövetkezet tevékenységében személyesen közreműködő tag
 • szakképző iskolai tanuló
 • álláskeresési támogatásban részesülők
 • nem kiegészítő tevékenységet folytató, egyéni és társas vállalkozók
 • egyházi személyek
 • mezőgazdasági őstermelő
 • egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyek
 • választott tisztségviselők

Tömören: Ha a fentebb felsorolt jogviszony bármelyike igaz ránk, akkor a társadalombiztosítás szempontjából biztosítottak vagyunk.

A biztosítás önmagában akkor keletkezik, ha alkalmazásban áll valaki. Ezért a biztosításunk független attól, hogy a foglalkoztatás teljes (napi nyolc órában), vagy részmunkaidőben történik. Nincs különbség aszerint sem, hogy az alkalmazott személyt állami szerv, szövetkezet, gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy egyéb magánszemély foglalkoztatja, a lényeg, hogy a munkaviszonyban álló személy biztosított lesz, amennyiben a járulékokat megfizeti.

Picit zavaros, de tisztázzuk!

A biztosítást keletkeztető jogviszonyok köre szűkebb, mint a kizárólag egészségügyi szolgáltatásra jogosító jogviszonyoké. Ezért a biztosítottak körét ketté kell osztanunk:

 1. A biztosítottak a természetbeni ellátásokon túl a pénzbeli ellátások igénybe vételére is jogosultak
 2. Kizárólag egészségügyi ellátásra szóló jogosultságról beszélünk olyan esetekben, amikor a társadalmi szolidaritás alapján vagyunk jogosultak az ellátás igénybevételére, mert bár saját magunk nem fizetünk járulékot, nem maradhatunk egészségügyi ellátás nélkül.

FONTOS! Nem biztosított lesz, hanem az egészségbiztosítás baleseti egészségügyi szolgáltatására szerez jogosultságot az a munkavállaló, aki mezőgazdasági-, turisztikai idénymunkát, vagy alkalmi munkát egyszerűsített foglalkoztatás keretében végez, aki GYES-t/GYET-et (közismert nevén főállású anyasági támogatás) kap.

Nézzük a vállalkozókat!

Egyéni vállalkozó

Társadalombiztosítási szempontból egyéni vállalkozónak tekintjük az egyéni vállalkozói nyilvántartásban szereplő személyeket, valamint:

 • a szolgáltató-állatorvosi tevékenység gyakorlására jogosult magánszemélyeket,
 • a gyógyszerészi magántevékenységre jogosult magánszemélyeket,
 • a falugondnoki-, tanyagondnoki tevékenység vagy szociális szolgáltató tevékenység folytatásához szükséges engedéllyel rendelkező magánszemélyeket,
 • az ügyvédet, az európai közösségi jogászt,
 • az egyéni szabadalmi ügyvivőt,
 • a nem közjegyzői iroda tagjaként tevékenykedő közjegyzőt, és
 • a nem végrehajtói iroda tagjaként tevékenykedő önálló bírósági végrehajtót is.

Az egyéni vállalkozó biztosítási kötelezettsége az egyéni vállalkozói nyilvántartásba való bejegyzés napjától az egyéni vállalkozói nyilvántartásból való törlés napjáig tart.

Társas vállalkozó

Társas vállalkozó biztosítási kötelezettsége a gazdasági társaság, az egyesülés,stb. esetében a tényleges személyes közreműködési kötelezettség kezdete napjától annak megszűnése napjáig áll fenn.

Kiesnek a körből a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozások.

Kiegészítő tevékenységet folyatató egyéni, illetve társas vállalkozónak kizárólag csak az minősül, aki a vállalkozói tevékenységét saját jogú nyugdíjasként folytatja, továbbá az özvegyi nyugdíjban részesülő olyan személy, aki az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte.

Őstermelő

A biztosítási kötelezettség az őstermelői igazolványban szereplő időponttól az igazolvány visszaadásának napjáig, családi gazdaság esetén a családi gazdaság nyilvántartásba vétele napjától a nyilvántartásból való törlés napjáig áll fenn.

Egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyek

Társadalombiztosítási szempontból akkor áll fenn a biztosítási jogviszony, ha a megbízásból származó tárgyhavi járulékalapot képező jövedelem eléri a mindenkori minimálbér havi összegének 30 százalékát. 2015. január 1-jétől ez 31.500,- Ft-os jövedelmet jelent.

Biztosítottnak minősül még az is, akire az európai közösségi szabályok szerint a magyar tb jogot kell alkalmazni.

Egy magyarországi vállalkozás munkavállalóit kiküldetés keretében foglalkoztathatja más EU-s országokban. A kiküldetés időtartama (maximum 24 hónap) alatt a járulékfizetés Magyarországon történik és a kiküldött a magyar szabályok szerint marad biztosított.

Az EU-ban lehetőségünk van arra is, hogy tevékenységünket két vagy több tagállamban párhuzamosan végezzük – egyszerre, vagy felváltva. Ilyen párhuzamos tevékenység esetén a lakóhely szerinti tagállam illetékes szerve állapítja meg kötelezően az ideiglenes biztosítási kötelezettséget.  Ezekben az esetekben ugyanúgy biztosítottnak minősülünk, mintha itthon dolgoznánk.

Ki NEM tud OEP igazolást (Hatósági Bizonyítvány) beszerezni?

 • Aki fizetés nélküli szabadságát tölti, néhány esettől eltekintve
 • Igazolatlan távollét ideje alatt
 • Munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt (kivéve, ha erre az időre átlagkereset, illetmény, távolléti díj jár)
 • A büntetőeljárás során, előzetes letartóztatás, szabadságvesztés tartama alatt, (kivéve, ha a vád alól jogerősen felmentették, a büntetőeljárást megszüntették)
 • Vállalkozás/ kamarai tagság szüneteltetése esetén
 • A tanulószerződés szüneteltetésének időtartama alatt
 • GYES, GYET idején
 • Nyugdíjas és mellette jövedelemszerző tevékenységet nem folytat.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Címkék:

32 Hozzászólás

 1. Tóth-Szabó Szabina

  Üdvözlöm!
  Férjem német országban dolgozikNémet cégnél, onnan tud kikérni tb igazolást.
  2 meglévő és 1 vállalt gyermekre szeretnénk csokot igényelni, hitel nélkül.
  Jogosultak vagyunk e rá?
  Köszönöm

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Szabina! Új lakás vásárlás/építés esetén a 3 gyermek után járó 10 millió forintos CSOK-hoz nem elegendő a külföldi társadalombiztosítási jogviszony. Az igényléshez az OEP-től is be kell szerezni egy igazolást.

 2. beáta

  üdv,két kiskorú gyermekem van a gyest és a csp,t kapom egyedül nevelem őket tudnám igy igényelni a csok ot egyéb más jövedelmem nincsen.

  1. bankmonitor.hu

   Ha munkabér nincs, akkor sajnos nem tud megfelelő OEP igazolást beszerezni, ami az alapja a CSOK igénylésének.

   1. Edina

    Jó napot!
    A kérdésem az lenne, hogy éppen táppénzen vagyok a 8. hétben lévő magzatommal, ebben az esetben kaphatom a megfelelő Tb igazolást?

    1. Singer Zoltán

     Kedves Edina! Ebben az esetben a biztosítotti jogviszony fennáll, tehát ha legalább 180 napos biztosítotti jogviszonya van, az OEP valószínűleg kiállítja a szükséges TB igazolást. Kérjük, mindenképpen kérdezze meg az OEP helyi irodáját!

 3. Doro

  Kedves bankmonitor

  Mi nem EU országban éltünk és dolgoztunk 5 évig. Most jöttünk haza. Az egészségügyi szolgáltatási járulékot megfizettük havonta (6-7 e Ft). Ha jól értem, ez sajnos nem elég, igaz? Hiába a 3 gyerek…

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Doro! Ha csak az EHO-t fizették, hogy az alapellátásra jogosultak legyenek, az a CSOK-hoz szükséges OEP igazoláshoz sajnos nem elegendő.

 4. Szilvia86

  Kedves bankmonitor!

  Jelenleg egyedül nevelem 3 gyermekem. Gyeden vagyok. 2008óta folyamatos a munkaviszonyom. Az érdekelne, hogy gyed alatt is felvehető a 10+10-es csok, ill. Ha nem, mennyi idő elteltével az újra munkába állásomtól vehetem igénybe?

  Köszönöm

  Szilvia

 5. Marosvölgyi Monika

  Tisztelt Bankmonitor! Ha jól értem, akkor a 2 órás bejelentés is tb jogviszonynak számít, így igényelhető az igazolás?! A kata-s vállalkozók is megkapják ugyanezt az igazolást? Köszönöm a válaszát!

 6. Csorba Viktóriad

  Üdv viki vagyok!A kérdésem az hogy 15napja munkanélküli vagyok terhesegem miatt kirúgtak de rendelkezem180napos tb vel folyamatos de uttána álláskereső 40 napig voltam tb biztositott de rögtön munkam volt 3hóig tb biztosiitott voltam
  Ennek ellenere megkaphatom a csokot

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Viki! A leírtak alapján nem fogja megkapni a CSOK-hoz szükséges OEP igazolást.

 7. Péter

  Tisztelt Bankmonitor!

  2 gyerek után szeretnénk felvenni a CSOK-ot. Én Ausztriában dolgozok a feleségem munkanélküli volt mikor gyes-re ment, ezért ő Ausztriából kap minden juttatást általam. A kérdés ,hogy 2 gyerekre is kell az OEP igazolás, vagy elég ha külföld leigazolja?

  Köszönettel Péter!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Péter! OEP igazolás (az egyiküktől) feltétlenül szükséges CSOK-igényléshez.

 8. István

  Tisztelt Bankmonitor!
  Két gyermekünk van, tervezünk egy harmadikat is tehát a 10+10 MFt-ot szeretnénk megcélozni. Én Ausztriában dolgozok a feleségem GYED-en van itthon. Összerakható-e az OEP-es igazolás kettőnk részéről úgy, hogy a feleségem “hozza” a 180 napot én pedig a két évet?
  Köszönettel: István

 9. Virág

  Tisztelt Banknonitor, nekem az lenne a kérdésem , hogy mit számítanak jövedelemnek. Én egyedülálló vagyok, 3gyermekem van, GYET-ben is részesülök, de mellette 6órában dolgozom. Tartásdijjban is részesülök,és nyílván kapok családi pótlékot. Az elmúlt hónapokban az átlag fizetésem durván 90.000 Ft +17.000 cafeteria. (6honap atlag)Mivel 13.havi fizetes is van ezért ez megemelheti az átlagot,azt a hónapot nem számoltam bele…. interneten néztem valami kalkulátort de ott azt adta ki hogy a jővedelmem alapján a “10+10 csok” ból a 10 az adható de a kamattámogatott hitelre csak 3millió körül kaphatok. Ezért kérdezem,hogy a cafeteria is beleszámolható?Nem mintha attól sokkal több lenne csak az ember reménykedik azért,hátha. 2007 óta vagyok a cégnél, a 3gyermek adott, dolgozok is… csak nem keresek havi fél milliót… válaszukat előre is köszönöm

 10. Bogàr Judit

  Tehát ha èn most egyèni vállalkozàsomat megkezdem (bejelentem) 180napra minimum mire kisbabánk megszületne akkor tudom igènyelni?fèrjem külföldön dolgozik

 11. Ritti

  Kedves Bankmonitor! Férjem külföldi munkavállaló. Én 2014 ősze óta ugyanazon cégnél dolgozom. Jelenleg veszélyeztetett 21hetes terhes vagyok. Igényelhetek e CsOK-ot? Válaszát köszönöm! Ritti

 12. B.Zoltán

  Tisztelt Bankmonitor!
  Ausztriában dolgozom 2013 májustól mai napig ugyan annál a cégnél,de 2015 májusban balesetem volt így a cég kijelentett.3 hónapig voltam táppénzen majd 2015 augusztusban vissza vettek azóta is itt dolgozok.Jogosult vagyok e így a 10+10 milliós támogatás igénybevételére vagy meg kell várnom 2017 augusztust és csak utána igényelhetem?A folytonosság ez esetben megszakítottnak tekintendő (2 év)?
  Köszönöm megtisztelő válaszukat!

 13. Csorba Viktória

  Üdvözlöm az lenne a kérdésem hogy oktoberben szunt meg munkahelyem terhesen 10ho voltam folyamatosan biztosított de márciustól sikerült elhelyezkednem kulturáltabb munkahelyre de lassan szülni fogok innentől igénybe vehetem-e vagy várnom kell mivel fizetetlen szabadságot kell kivenem szülés előtt meg gyed mellett nem dolgozhatok 6honapig csak a munkahelyem marad meg.
  Másik lehetőség az hogy a párom dolgozik most leszünk bejegyeztetve élettársként de két nem közös gyerek van a lányok teljes gyámja én vagyok 1közös lesz kiadják-e a csokot neki 3gyerekre vagy ha házassul leszünk?

 14. Varga regina

  Azt szeretnèm kèrdezni hogy munkábol mentem gyesre ez számit a csokhoz

 15. Gabi

  Tisztelt Bankmonitor!
  Amennyiben saját magam (önkéntesen) fizetem a TB-t minden hónapban évek óta, de nincs munkaviszonyom, valamint hitelt sem vennék fel, akkor is kérik a bejelentett munkaviszonyt?
  Köszönöm a válaszukat!

 16. Lakatos Zoltàn

  Azt szeretném tudni hogy Munkaügyis tamfolyamra szeretnék menni.Jó e az a Csókhoz?

 17. Horváth Beáta

  Üdv.
  A kérdésem az volana,hogy ha veszélyeztetett terhes vagyok mert iker babákat várok.így kényszer betegálományba küldtek 9-es kóddal. És elszeretnénk indítani a csok-ot ez akádály lehet e, hogy betegálományba kényszerüktem? Folyamatos 11 évnyi munkaviszonyból,tehát megszakítva nem volt még a munkaviszonyom. Még annyit,hogy A Férjem is szintén munkaviszonyban áll!
  Válaszukat előre is köszönöm!

 18. Toth Veronika

  Kerdesem a kovetkezo!Igenyelhetem e a csokot 6 oras munkaviszonyra?

 19. Baranovszky Ákos

  Kedves Bankmonitor,
  Németországból szeretnénk haza települni, de jelenleg még itt dolgozunk, így német egészségbiztosítótól van igazolásunk. Korábbi kérdések között olvastam hogy 3 gyermek esetén ez nem elegendő, de mi csak 1 gyermek után szeretnénk igényelni. Ehhez megfelelő a német igazolás?
  Illetve az OEP-től milyen igazolást kell beszerezzünk? (Ha jól tudom egészségbiztosítást csak 1 EU-s országban lehet fizetni)
  Köszönöm válaszukat!

 20. S. Csaba

  Üdvözletem. Azt szeretném kérdezni , munkaügyi által támogatott tanfolyamon veszek részt már 8 hónapja. Jogosult vagyok-e tb-re csokk -ra.

 21. Varga Márta

  Kedves Bankmonitor!

  Férjem magyar cég által dolgozott Németországban,de ez a kirendelés megszűnt 2017 aug 27.-én.A cég ahol dolgozott átvette,de csak november elsejétől kötöttek biztosítást.Én 2017 december 31-ig voltam Gyesen az ikrekkel.Gyes ideje alatt megszűnt a munkáltatóm.2018 januárban munkanélkülin voltam.Február elsejétől dolgozom.Az építkezést már megkezdtük.Kérdésem a férjem kaphat -e igazolást ami a TB járulék 180 napos meglétéhez elegendő.Mivel nekem csak nyárra lesz meg az előírt 180 nap.A CSOK-ot két gyerekre szeretnénk igénybe venni.
  Segítségüket köszönöm.
  Üdvözlettel:Varga Márta

 22. Izsó Dóra

  Kedves Bankmonitor!

  Abban az esetben ha a 2 gyermek közül 1 még benne van a korhatárban viszont már önnálló keresettel rendelkezik de otthon lakik, így igényelhető a CSOK?
  Erre van valamilyen jogszabály?

  Előre is köszönöm válaszát!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Dóra,
   Büntetőjog felelőssége tudatában nyilatkozik a CSOK kérelmi nyomtatványon, hogy az érintett gyermekek eltartottak, nincs önálló keresetük. Ezeket is ellenőrizheti az illetékes szerv pl. a NAV-nál.

 23. V. Tamás

  Tisztelt Bankmonitor! Kérdésem, hogy a NYES és előtte álláskeresési járadék biztosított időnek számít-e?

  1. Nagy Ildikó

   Kedves Tamás,
   Igen, a CSOK-hoz elvárt biztosítotti jogviszonynak megfelel.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

befektetés

Mit hozhat a 2019-es év a magyar befektetők számára?

2019. 01. 21.

Nem tudod, mit várhatsz 2019-től? Azon gondolkozol, hogyan őrizd meg a vagyonod értékét? Netán infláció feletti reálhozamot is szeretnél elérni? Milyen lehetőségeid vannak? Megmutatjuk, miket érdemes figyelembe venned, hogy elérd...

Utolsó figyelmeztetést kaptak a lakáshitelesek

2019. 01. 17.

Hitelezési szempontból megszólalt a riasztócsengő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének egy konferencián elhangzó mondatai után. Az ezzel kapcsolatos hírek a laza monetáris politika végéről, monetáris szigorításról szólnak, de ha...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.