Babaváró felújításra – triplázd meg a kedvezményeket

Babaváró felújításra – triplázd meg a kedvezményeket
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-10-05 Frissítve: 2022-10-06
 

A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvező konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tartozáselengedés is kapcsolódhat. A támogatás megfelelő felhasználásával azonban további kedvezményeket is kihasználhatunk. Ilyen például, ha meglévő otthonunkat korszerűsítjük a kapott összegből.

A Babaváró egy roppant kedvező hitelkonstrukció, hiszen a legfeljebb 10 millió forintos kölcsön az első 5 évben kamatmentes. Ha ezen időszakban születik egy gyerekünk, akkor az ingyenesség a futamidő végéig megmarad.

A második baba érkezésekor elengedik a fennálló tartozás 30 százalékát, míg harmadik gyermekünk születésekor a tejes tartozást átvállalja az állam, gyakorlatilag megszűnik a kölcsönünk.

Az első két gyermek születésekor kérhető a törlesztési kötelezettség 3 éves szüneteltetése. Ezen időszak alatt nem kell a Babaváró után semmit sem fizetnünk a bank felé. Ez különösen nagy segítség lehet, hiszen a baba érkezésével összefüggésben számos extra kiadás, költség merülhet fel.

Kalkulálj
Nem szabad azonban megfeledkezni a Babaváró igénylési feltételeiről sem: a kedvezményekért cserébe számos előírást kell teljesíteni igényléskor, illetve a futamidő alatt is. A Bankmonitor kalkulátorával ellenőrizhetjük, hogy jogosult vagyunk-e erre a kedvezményes konstrukcióra.
Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan kombinálhatod a Babavárót és az Otthonfelújítási támogatást?

A Babaváró támogatás tehát egy remek lehetőség önmagában is, ráadásul a kölcsön szabad felhasználású, éppen ezért bármire fordítható. Választhatunk olyan célt is, amivel más állami támogatásokat is kihasználhatunk, ilyen például otthonunk felújítása.

Egy gyermek tervezésekor – pláne, ha már úton is van a baba – gyakran szóba kerül a ház: elegendő-e a szobák száma, hol lesz a gyerekszoba, elég meleg van a lakásban egy újszülöttnek? Ezek a kérdések gyakran meglévő otthonunk felújításához, korszerűsítéséhez vezethetnek. Ez utóbbi esetben a 10 millió forintból már elég komoly munkálatokat el lehet végezni.

Beleférhet az épület külső szigetelése, a tető felújítása, szigetelése, a külső nyílászárók lecserélése is. Sőt adott esetben sor kerülhet az épület fűtési rendszerének korszerűsítésére is. Természetesen azt végezzük el saját otthonunk kapcsán, ami szükséges, illetve aminek a költségeit a pénztárcánk elbírja.

Ha az idei évben befejezzük a munkálatokat és van már legalább egy gyermekünk – és megfelelünk a további feltételeknek -, akkor a Babaváró mellett az Otthonfelújítási támogatást is kihasználhatjuk. A kedvezmény keretében a lakásunk felújítási, korszerűsítési költségeinek a felét, de legfeljebb 3 millió forintot visszakaphatunk utólag az államtól.

Fontos
Fontos, hogy a felújítási támogatást a munkálatok befejeztét követően, utólag kapjuk vissza. Éppen ezért jöhet jól a Babaváró, melynek kihasználásával gyakorlatilag kamatmentesen előfinanszírozhatjuk a munkálatokat. Az időzítés azért is lényeges, mert jelenlegi ismereteink szerint 2022. december 31-ig igényelhető a lakásfelújítási támogatás, vagyis a munkálatok végére is pontot kell tenni az idei évben annak érdekében, hogy a kérelmet időben be tudjuk nyújtani a Magyar Államkincstár felé.

Energetikai korszerűsítéssel megspórolható a Babaváró törlesztőrészlete

Ráadásul egy energetikai korszerűsítést célzó felújítással csökkenthetjük a rezsiszámlánk összegét, ami az új rezsiköltségek mellett további lényeges szempont lehet. Egy korszerűtlen ingatlan esetében a tető-, külső szigetelés, valamint a külső nyílászárók cseréje durván 25 százalékkal csökkentheti az energiafelhasználást. Amennyiben átlagosan havi 200 m3 gázt fogyasztottunk eddig, akkor a korszerűsítés miatt durván 50 köbméterrel csökkenne a fogyasztásunk, ez pedig a jelenlegi árak mellett nagyságrendileg 32 250 forint megtakarítást jelentene havonta.

Fontos
A 10 millió forint Babaváró induló törlesztőrészlete 45 834 forint lenne, vagyis a korszerűsítést követően a havi kiadásunk 13 584 forinttal emelkedne. Ha a felújítási támogatásból befolyó 3 millió forintot a kölcsön előtörlesztésére fordítjuk, akkor a hitelre fizetendő havi összeg már csak 33 334 forint lenne, ami közel azonos a rezsin megspórolt összeggel. Vagyis a kiadásunk növekedése nélkül tudnánk javítani az életkörülményeinket, mindezt úgy, hogy otthonunk értéke is érdemben emelkedne.

A Babaváró hitelből mindenképpen érdemes felújítani meglévő otthonukat azoknak a pároknak, akiknek már van gyermeke és terveznek még újabbat. Így a különböző támogatásokat összekombinálva komoly pénzügyi előnyre tehetnek szert. Érdemes azonban sietni, hiszen jelen ismereteink szerint a felújítási támogatást a következő évben már nem lehet kihasználni.

Hirdetés
Hirdetés