Babaváró hitel – melyik bank biztosítja a legnagyobb kedvezményt?

Babaváró hitel – melyik bank biztosítja a legnagyobb kedvezményt?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-09-08
 

A Babaváró hitel kondíciói minden banknál azonosak, ugyanakkor mára a legtöbb bank beszállt az egyedi kedvezmények versenyébe, hogy elnyerje a potenciális igénylők kegyeit. Összehasonlítottuk, hogy melyik banknál milyen akciókkal kedveskednek, és mi az “ingyenpénz” ára.

A 2019. júliusi indulása óta töretlenül népszerű Babaváró hitel a legtöbb kereskedelmi banknál elérhető, akár 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt jelent gyermeket tervező házaspárok részére. 

Számos pénzintézet egyedi akciók keretében a hitelösszegen felül nem kevés tízezrekkel toldja meg a Babaváró összegét. Az igénylő családoknak ugyanakkor fontos alaposan megismerkedni az akciók “apróbetűivel”, hiszen a plusz juttatásnak ára van, a kedvezményekhez feltételeket is szabnak a bankok.

Ha a Babaváró hitel igénylési feltételeivel szeretnél megismerkedni, a Bankmonitor kapcsolódó oldalán részletesen tájékozódhatsz, most viszont nézzük meg, mely bankok kínálnak egyedi kedvezményeket, hol járhatunk most legjobban az igényléssel.

Hirdetés

Hirdetés

Verseny az ügyfelek kegyeiért

A legtöbb bank beszállt tehát a versenybe, miszerint komoly jóváírást kaphatnak az ügyfelek, amint a Babaváró hitelszerződés megköttetett. A kedvezmények jellemzően 40 és 150 ezer forint között mozognak, így már csak ezért sem mindegy, hogy melyik pénzintézethez adjuk be az igénylést.

Hol milyen kedvezményeket biztosítanak a bankok

Fontos
Táblázatunkban a hitelező bank neve mellett a maximálisan elérhető jóváírásokat tüntettük fel, így fontos, hogy arról is meggyőződjünk, miként kaphatjuk meg a legnagyobb összeget az adott pénzintézetnél.

Hol, milyen feltételekkel kaphatunk Babaváró jóváírást?

Fontos tudnunk, hogy az egyes kedvezmények feltételekhez kötöttek, illetve olyan bank is van, ahol ezen felül is vannak opciók, miszerint többletfeltételek vállalásával az adott kedvezmény növelhető. Nézzük meg milyen feltételek kapcsolódnak az egyes bankoknál a jóváírásokhoz.

Erste Bank

Egy Erste Bankos Babaváró hiteligénylés során 120 ezer forint kedvezményt kaphatsz, amennyiben a hitel folyósításra került. Az akció visszavonásig érvényes, ugyanakkor emellé további 10 ezer forint ütheti a markodat, ha a Bankmonitoron keresztül, online igényelsz.

A Bankmonitor Online Babaváró Hitel akció 2022.09.01-től 2022.09.30-ig befogadott hiteligénylésekre vonatkozik és utólagosan, a hitelösszeg folyósítását követően érkezik meg az igénylők számlájára. Az Erste Banknál tehát maximum 130 ezer forint jóváírás érhető el, ha a hitel folyósításra kerül 2022.10.31-ig.

MagNet Bank

A MagNet Banknál maximum 100 ezer forint jóváírás érhető el, ami az alábbiakból áll össze: 40 ezer forint jóváírás kapható „Aktív számlahasználati kedvezmény”-ként, ha a házaspár egyik tagja szerződésben vállalja, hogy havonta legalább 4 db, összesen minimum 50 ezer forint összegű tranzakció teljesül a kölcsön törlesztésére szolgáló fizetési számláján.

Ha mindkét igénylő nyit a MagNet Banknál számlát és vállalja az aktív számlahasználati kedvezményt, akkor további 20 ezer forint jóváírás jár. Ha pedig az ügyfél a MagNet Babaváró kölcsönnel egy időben legalább 10 millió forint összegű lakáshitel szerződést is köt, és az legkésőbb 2023. február 28-ig folyósításra kerül (több részletű folyósítás esetén legalább az első részlet vonatkozásában), még 40 ezer forint jóváírásra számíthatnak.

Raiffeisen Bank

A “Jóváírási akció” keretén belül a Raiffeisen bank 120 ezer forintot biztosít minden Babavárót igénylő házaspárnak a kölcsönösszeg kifizetését követő 30 napon belül.  

A jóváírás elsődlegesen az igénylők Raiffeisen Bank Zrt.-nél vezetett lakossági bankszámlájára kerül teljesítésre, de másik pénzintézetnél vezetett bankszámla esetén is jóváírható, amennyiben a bankkal szemben az akcióban érintett kölcsönből eredően tartozás nem áll fenn.

MKB Bank

Az MKB Bank minden olyan ügyfelének 130 ezer forintos jóváírást biztosít, akik legalább 9 millió forint értékű Babaváró kölcsönt igényeltek és a hitel folyósításra került. Az akció 2022. március 21-től 2022. szeptember 30-ig tart. 

A jóváírás beérkezése egy összegben, a hitel folyósítását követő hónap végéig érkezik meg a hitelintézetnél vezetett, szerződés szerint a hitel folyósítására, törlesztésére megjelölt bankszámlára. Fontos, hogy a házaspárnak az akció meghirdetésekor nem lehet a MKB Banknál már folyamatban lévő Babaváró hitel igénylése.

CIB Bank

A 2022. szeptember 30-ig érvényes promóció keretében a CIB Bank 130 ezer forint jóváírást biztosít, amennyiben a kölcsön folyósítása megtörténik a bank részéről legkésőbb 2022. november 11-ig. 

Az összeget a CIB Bank a feltételek teljesülését követő hónap 15. munkanapjáig egy összegben a Babaváró kölcsön törlesztésére szolgáló bankszámlán teljesíti, amennyiben az igénylők a jóváírás teljesítésének pillanatában élő bankszámla szerződéssel rendelkeznek a banknál.

UniCredit Bank

Egyedi akció keretében az UniCredit Bank 2022. szeptember 01. és az akció visszavonása, de legkésőbb 2022. november 30. közötti időszakban befogadott, új ügyfelek részére nyújtott Babaváró kölcsön esetén 150 ezer forintot ír jóvá a kölcsön folyósítását követő hónapban, feltéve, hogy a kölcsön folyósítása 2022. december 31. napjáig megtörténik.

Új ügyfélnek azon igénylő minősül, aki a hiteligénylés befogadásának időpontjában nem rendelkezik UniCredit lakossági bankszámlával, vagy rendelkezik, de annak szerződését 2022. szeptember 01-jén, vagy azt követően kötötte.

Takarékbank

2022. július 01-től visszavonásig, de legkésőbb 2022. szeptember 30-ig hiánytalanul befogadott hitelkérelem alapján, legalább 9 millió forint folyósított Babaváró hitelösszeg esetén a Takarékbank a jogosult igénylők részére 130 ezer forint kedvezményt ad.

A jóváírást a kölcsön folyósítását követő hónap végéig, az igénylők hitelintézetnél vezetett, a folyósítására, törlesztésére megjelölt számláján biztosítja a bank. Fontos, hogy az akció kezdő időpontjában nem lehet a Takarékbank Zrt.-nél már folyamatban lévő Babaváró hiteligénylés.

K&H Bank

A K&H Bank 120 ezer forint jóváírást szavatol a Babaváró kölcsön folyósítását követően az akció visszavonásáig. A kedvezmény feltétele, hogy a hitel összege elérje a 10 millió forintot. Az összeg beérkezésének határideje a kölcsön folyósításának naptári negyedévét követő hónap utolsó napja.

További eltérésekre és a határidőkre is ügyelni kell!

Látható, hogy a jóváírási akciók nem csak a kedvezmény összegében, de a feltételekben is jelentősen eltérnek. Emellett pedig számos más hitelbírálati feltételben is különbözhet a banki gyakorlat. Eltérések lehetnek többek között az igénylők minimális elvárt életkora kapcsán, hogy milyen típusú jövedelmet vesznek figyelembe, vagy, hogy mekkora jövedelemtől zárulhat pozitívan a hiteligénylési folyamat a banknál. 

Fontos
A fentebb részletezett kedvezményes feltételek kapcsán fontos tudni, hogy a leírás nem teljeskörű, az aktuális jóváírási szabályok (és a további banki eltérések) miatt érdemes a Bankmonitor független szakértőivel átbeszélni a részleteket.

Ehhez nem kell mást tenni, csak használni a Bankmonitor Babaváró hitel kalkulátorát, amellyel megnézheted, mekkora hitelre lehetsz jogosult házastársaddal. Ezt követően leadott érdeklődésed után szakértőink felveszik veled a kapcsolatot, megválaszolják kérdéseid.

Az akciók határidejét szintén érdemes számításba venni, számos bank ugyanis csak idén szeptember végéig biztosítja a jóváírás lehetőségét!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Március végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés