Betöltés

Banki mobilalkalmazások a köbön!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-05-18

Töretlenül hódítanak az új generációs mobilalkalmazások idehaza. Alighogy elindult új szolgáltatásával az Erste Bank rövidesen az OTP Bank követte a sorban, és már meg is érkezett a harmadik szereplő is az AXA Bank. Pénzküldés bankszámlaszám nélkül, internetes fizetés, mobilfeltöltés – csupán néhány funkció, amire az alkalmazások képesek.

A legfontosabb netbanki funkciókat ellátó mobileszközre letölthető alkalmazás, vagy a mobileszköz böngészőjére optimalizált felület napjainkra szerencsére nem számít már újdonságnak. Az elmúlt pár hónapban azonban egymást érik az újabbnál-újabb mobilalkalmazások, amelyek révén egyre inkább egyszerűsödni látszik a napi pénzügyek kezelése. Az újonnan napvilágot látott alkalmazások a klasszikus banki műveleteken túl több olyan funkcióval is rendelkeznek, amelyek sokszor jelentősen egyszerűsíthetik az életünket.

Mivel az új generációs mobilalkalmazások piaca nemrégiben háromszereplősre nőtte magát, ezért időszerűnek éreztük, hogy készítsünk egy rövid összehasonlítást.

új generációs banki mobilalkalmazások

Pénzküldés telefonszámra

Nem tudod, vagy nincs kéznél ismerősöd számlaszáma, de sürgősen utalnál neki? Az alkalmazások új funkciójának köszönhetően a jövőben ez már nem jelent problémát! Egyszerűen kiválasztod készüléked telefonkönyvből a mobilszámát és már indíthatod is az átutalást. Az Erste Bank, valamint az AXA Bank alkalmazásával bárkinek utalhatsz (ez utóbbi esetben a hagyományos módon akár számlaszámmal is), az OTP Bank esetében viszont egyelőre kizárólag a bank ügyfeleinek (reméljük csak átmenetileg).

Internetes fizetés

Böngészés közben valamelyik online kereskedőnél vásárolnál, de nincs kéznél a bankkártyád? Felejtsd el egy életre a kártyaadatok pötyögését! Válaszd a webáruház honlapján az OTPay fizetési lehetőséget!

QR kódos fizetés

Legyen szó éttermi számláról, vagy csak egy szimpla kávézásról, virág-, könyv, vagy ajándékvásárlásról, pillanatok alatt fizethetsz az OTPay QR kóddal ellátott üzletekben. Csak olvasd be az alkalmazással az elfogadóhelyen kihelyezett kódot és már rendezted is az ellenértéket.

Persze mind az online, mind pedig a QR kódos elfogadói hálózatnak még bőven van tere a növekedésre, de az alkalmazás térnyerésével biztosak vagyunk benne, hogy jelentős bővülésre lehet számítani ezen a téren. A legnagyszerűbb pedig, hogy az alkalmazás fenti két funkcióját bárki igénybe veheti! Azaz nem kell az OTP banknál feltétlenül számlával rendelkezni.

Ahogy a táblázatban is látjuk számos más funkció is egyszerűsíti az életünk egy-egy alkalmazás esetében. Legyen szó mobilfeltöltésről, csekkbefizetésről, parkolási díj rendezéséről, stb. a szolgáltatások hasznos társaink lehetnek.

Ha már tudod, hogy melyik alkalmazás a megfelelő számodra, akkor keresd meg hozzá az ideális bankszámlát!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Töltsd le az ingyenes alkalmazást mobilodra és zúdítsd rá fejlesztési igényeid a bankokra! Minél több észrevétel érkezik egy adott funkcióra annál valószínűbb, hogy a bank a lehető leghamarabb beépíti a szolgáltatásba!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Ügyesen választanak lakáshitelt a magyarok

Bármennyire is nehéz helyzetben vannak jelenleg a lakásvásárlók, a statisztikák azt mutatják, a többség körültekintően hoz döntést. Pedig a rakétaként emelkedő ingatlanárak több csapdát is rejtegetnek. De vajon belesétálnak ezekbe...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.