Betöltés

Bankszámlát szeretnél? Húszezressel csábít most a bank!

szerző: Nagy Ildikó
2018-02-07

Egyedülálló akcióval állt elő az egyik bank, aminek keretében 20 000 forinttal ajándékozza meg az új bankszámlát nyitó ügyfeleit. Többféle számlacsomaghoz is jár a kedvezmény, úgyhogy megnéztük, melyikkel éri meg leginkább az akció!

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Egyre népszerűbb a bankok körében, hogy kézzel fogható pénzzel honorálják az ügyfélnek egy-egy pénzügyi termék választását. Az már eddig is megszokott volt, hogy egy lakáshitel induló költségét vagy első havi törlesztőrészletét térítik vissza, de a bankszámlák esetén kevesebb hasonló akcióval találkozunk.

A Raiffeisen Banknál nem aprózták el, ugyanis 20 000 Ft-tal bombázzák meg az új számlát nyitó ügyfeleket, amit a jóváírást követően szabadon elkölthetnek. A kedvezmény érdekében 2018. március 9-ig kell megnyitni a bankszámlát, és az ügyfélnek az alábbi feltételeknek is meg kell felelni:

  • 2017.07.16. óta nem rendelkezett a banknál bankszámlával,
  • az akció keretében megnyitott számla 2018.03.29-én még élő, nem áll megszüntetés alatt,
  • a bankkal szemben nincs lejárt és esedékes tartozása (azaz pl. nem negatív a számla egyenlege, nincs hiteltörlesztési elmaradása, stb.).

Az akcióból egyébként ki vannak zárva a bank munkavállalói, vezető tisztségviselői, de ez általában megszokott korlátozás. Az ajándék jóváírást egyébként 2018.04.25-ig teljesíti a bank a megnyitott számlára.

Hűségvállalás csak 1 évre kötelező

Szintén bevett szokás, hogy ilyen kedvezményekért cserébe a bank elvárja, hogy x ideig nála bankolj, vagy ne törleszd elő a hiteled (ha hitelhez kapcsolódott a kedvezmény). Jelen esetben 1 évig kell fenntartani a számlát. Ha ez mégsem sikerül, akkor a húszezer forintot vissza kell fizetnie az ügyfélnek. A számlacsomag váltás sem lehetséges az egyéves hűségidő alatt, kivéve a kiemelt magánügyfeleknek.

Meddig elég a 20 000 Ft?

Ha a legolcsóbb Raiffeisen bankszámla havi fenntartására fordítjuk az összeget, akkor nagyon-nagyon sokáig. A Raiffeisen Prémium Gold 2.0 bankszámla ugyanis havi 151 Ft-ból kihozható, ha legalább 400 000 Ft érkezik rá havonta maximum három részletben, vagy a megtakarítási állomány eléri a 8 millió forintot.

A hozzá tartozó elektronikus bankkártya úgy lesz díjmentes (utólagos visszatérítéssel), ha legalább évi 500 ezer forintos (havi ~42 ezer Ft) vásárlási tranzakció teljesül, vagy az ügyfél OneCard hitelkártyával rendelkezik. A havi 151 Ft egyébként az SMS szolgáltatás egyetlen díja.

Átlagos jövedelemmel és számlahasználati szokásokkal a DíjNullázó Plusz, illetve az Aktivitás 2.0 számlacsomag lehet leginkább optimális. Ezeknél a második évtől érvényes havi számlaköltség már 1 000 Ft feletti, így kétéves átlagköltséget vizsgálva akkor kelnek versenyre a többi banki ajánlattal, ha az SMS szolgáltatásról le tudunk mondani. Az üzenetek díja nélkül így e két számla a két legolcsóbb ajánlat most a 20 000 forintos jóváírással ebben a kategóriában.

Élni szeretnél valamelyik akciós lehetőséggel? Akkor küldd el nekünk érdeklődésedet, vagy ha még bizonytalan vagy, használd bankszámla kalkulátorunkat!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Csak én nem értem a bankszámlakivonatomat?

2019. 05. 06.

A magyarok egy sor olyan banki díjat fizetnek, amelyek külföldön jószerivel ismeretlenek, ráadásul ezek nagy részével az emberek többsége nincs is tisztában. Sokaknak még az is gondot okoz, hogy eligazodjanak...

A legtöbb bankszámla olcsóbb lett 2019-re

2019. 05. 02.

Nemrég körbejárt a médiában a hír, miszerint drágulnak a bankszámlák. Kíváncsiak voltunk, hogy mi történt a banki költségekkel az elmúlt egy évben, többet vagy éppen kevesebbet kell fizetnünk? Az egyes...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.