Hirdetés

Biztonságban szeretnéd tudni a pénzed? 3+1 rövid kötelező olvasmány a hétre

szerző: |
Frissítve:
 

A befektetések és megtakarítások piacán is fontos hírek és újdonságok láttak napvilágot a héten. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték azokat a kiemelt változásokat, amikkel érdemes tisztában lennie mindazoknak, akik biztonságban szeretnék tudni a pénzüket a napjainkra jellemző ingatag gazdasági környezetben.

1.  Megjelent az új lakossági állampapír, emelkedett az inflációkövető konstrukció kamata is

Nemcsak, hogy átalakult az inflációkövető állampapír induló kamata, de két olyan lakossági kötvény is van már, amelynek induló kamatszintje meghaladja a 11 százalékot. A legnagyobb meglepetés pedig, hogy a várva várt új Bónusz Magyar Állampapír részletei is megjelentek, amely szintén figyelemre méltó kamatozás mellett érhető el. Kattints a részletekért!

2.  Ideje lecserélni a szuperállampapírt – mutatunk néhány lehetőséget helyette

A szeptember 26-án megjelent új állampapírok és a két inflációkövető papír feltételei elég meggyőzőek ahhoz, hogy ne hezitáljunk sokat a cserét illetően. A kérdés már csak az, hogy a kibocsátásra kerülő kötvények közül melyiket válasszuk. A Bankmonitor szakértői utánajártak a lehetőségeknek.

3.  Biztonságban van-e a pénzem egy nyugdíj megtakarításban?

A bizonytalan lábakon álló nyugdíjrendszer jövője egyre kérdésesebb, ami miatt egyre több magyar lép az öngondoskodás útjára. Sokan viszont még mindig bizonytalanok abban, hogy mennyire biztonságos nyugdíjcélú megtakarításban gyűjteni, hiszen a múltban történt események mély nyomot hagytak mindenkiben. Van létjogosultsága annak a félelemnek, hogy az állam ráteheti a kezét a megtakarított pénzünkre? Cikkünkben utánajártunk.

+1.  7,55% a lakáshitel kamata a 13%-os alapkamattal szemben!?

A jegybank 125 bázisponttal újabb alapkamat-emelést jelentett be a héten, utoljára 2000 év elején volt ilyen magas az irányadó kamatszint. Mire lehet számítani a jövőben? Folytatódik-e a kamatemelési ciklus? Hogyan rendezte át a változás a hitelek és a megtakarítások piacát? Érdemes most kölcsönt igényelni? Mi várható a befektetések háza táján? A kérdéseket Argyelán József, a Bankmonitor vezető elemzője járta körbe.

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni, hogy
  • mennyi pénzed lesz nyugdíjas éveidre;
  • melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ;
  • mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés