Betöltés

Drága a net? Így spórolhatsz ezreket!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-06-03

Akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente, ha rászánunk tíz percet és ellenőrizzük, vajon megfelelő szolgáltató előfizetői vagyunk-e és megfelelő csomagot használunk-e? Lássuk, mivel lehet lefaragni az Internet előfizetés költségeiből!

  • Légy tisztában internethasználati szokásaiddal! Ha csak ritkán használod a világhálót és akkor sem lógsz ott órákig, ráadásul nem töltesz le zenét, filmeket sem, akkor teljesen felesleges a nagy letöltési sebességű és éppen ezért drága csomagokra előfizetned. Ha a 30 Mbps sebesség helyett beéred 1-2 Mbps sebességgel, akkor havonta akár 1500 forintot is spórolhatsz!
  • Tartsd észben meddig tart a hűségidő jelenlegi szolgáltatódnál! Amint ez lejár, mondd fel az előfizetést és köss egy újat. Még szolgáltatót sem feltétlenül kell váltanod, mert új előfizetőként a régi szolgáltatód is biztosan ad 10-20 százalékos kedvezményt!
  • Használj úgynevezett prepaid csomagot! Itt egész évre előre kell kipengetni az előfizetési díjat, ám cserébe egy hónapra számítva ez a megoldás akár ezer forinttal is olcsóbb lehet, mint ha utólag fizetnél.
  • Ellenőrizd internetszolgáltatód tarifáit! Több olyan szolgáltató is működik már Magyarországon, amelyik összegyűjti és rangsorolja a távközlési szolgáltatók internet előfizetési díjait. Ezeket az oldalakat érdemes időről időre felkeresni, mert segítségükkel rábukkanhatunk olyan ajánlatokra is, amelyeket magunktól aligha fedezhetünk fel. Ráadásul néhány kattintással elő is fizethetünk a nekünk legmegfelelőbb csomagra!

Ha internet helyett inkább a személyes kapcsolattartásban hiszel, akkor válassz korlátlan beszélgetést lehetővé tevő díjcsomagot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Bár a fenti módszerekkel sokat spórolhatunk, a magyarok érthetetlen okból ragaszkodnak szolgáltatójukhoz akkor is, ha az drága. Az EU felmérése szerint a magyar háztartásoknak mindössze 46 százaléka cserélt távközlési szolgáltatót. Azok közül pedig, akik még sosem tettek ilyet, 84 százalék mondta azt, hogy el sem gondolkodott egy ilyen lépésen. Ilyen magas arányt Európában még sehol sem mértek!

Persze nem minden magyar van könnyű helyzetben. A központi elhelyezkedésű, jó infrastruktúrával rendelkező településeken több szolgáltató is verseng a fogyasztókért, így az internet előfizetés átlagára is alacsony. Máshol azonban csak egy szolgáltató van és az is meglehetősen borsos áron kínálja termékeit. Több olyan település is van, ahol csak a méregdrága műholdas internet érhető el. Szerencsére azonban az ország legnagyobb részén a fent ajánlott tippeket lehet alkalmazni!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A biztonságos online fizetés elsődleges megoldása

2018. 08. 03.

Az interneten bonyolított vásárlások mennyisége egyre csak növekszik. A legfontosabb, hogy körültekintőek legyünk, ha nem szeretnénk, hogy kártyánk adatai illetéktelen kezekbe kerüljenek. A bűnözők ugyanis mindent megtesznek, hogy hozzáférhessenek pénzünkhöz....

Végre itthon is fizethetsz a telefonoddal!

2014. 11. 26.

Németország, Lengyelország, Szlovákia mellett, a nyáron lezárult sikeres teszteket követően végre Magyarországon is elindult a Telekom MobilTárca szolgáltatása. Az alkalmazás segítségével telefonunkat egy virtuális pénztárcává alakíthatjuk, ami nem csupán fizetésre,...

Kiderült! Így netezik a magyar!

2014. 06. 05.

Ma már jóformán létezni sem tudunk Internet és mobiltelefon nélkül. Ma még azonban leginkább asztali számítógépünket használjuk a világhálón történő barangolásra és mobilunkat a beszélgetésre. A két technológiát egyesítő okostelefonok...

Drága a net? Így spórolhatsz ezreket!

2014. 06. 03.

Akár több tízezer forintot is megspórolhatunk évente, ha rászánunk tíz percet és ellenőrizzük, vajon megfelelő szolgáltató előfizetői vagyunk-e és megfelelő csomagot használunk-e? Lássuk, mivel lehet lefaragni az Internet előfizetés költségeiből!

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.