Spórolj az interneten is!

Spórolj az interneten is!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-12-13 Frissítve: 2018-04-05
 

Az ünnepek környékén jellemző, hogy rendre többet költünk, mint szeretnénk. Viszont januárban már mindenki inkább takarékoskodik, vagy legalábbis összébb húzza a nadrágszíjat. Az egyik lehetőség erre a havi kiadásaink csökkentése. Ennek azonban nem kell feltétel együtt járni a megszokott életvitelünk változásával: például egy olcsóbb, de ugyanolyan sebességű internettel akár több tízezer forintot is megspórolhatunk havonta! Ez azt jelenti, hogy éves szinten több 18.000 forint marad a családi kasszában.

Már a Bankmonitor oldalán is kereshetünk internetezési szokásunknak megfelelő internetcsomagot. Ehhez mindössze az irányítószámunkat és azt kell megadnunk, hogy mennyit használjuk a világhálót. Az eredmény egy tételes lista, amiben az internetcsomag minden fontosabb paraméterét megtaláljuk: milyen gyors, mennyit kell érte fizetni, szükséges-e hűségidőt vállalni, stb. Még olyan extrákat is megtalálunk, mint a modem díját, vagy például a szerelésért fizetendő helyszíni díjat. Természetesen mind a feltételekre, mind pedig a díjakra (havi, de akár éves bontásban) rendezhetőek az internetcsomagok, így bármilyen paraméter szerint kedvünkre válogathatunk.

Nézzünk egy konkrét példát!

A 13. kerületben kerestünk internetet három eltérő használati szokás alapján:

Legolcsóbb internet szolgáltatások a 13. kerületben

Igen jól látjuk, hogy akár több, mint 35 ezer forintot is megspórolhatunk egy jó választással. De még ha nem is az elérhető legdrágább csomagból választunk, akkor is havonta több ezer forintot megtakaríthatunk.

1

Két következtetést is levonhatunk a fentiek alapján. Az első, hogy érdemes számolni, mert több ezer forintot is megspórolhatunk egy-egy jó csomagválasztással. A másik, hogy minél nagyobb csomagot igényelünk, arányaiban annál olcsóbb az internet. Tehát sávszélességre vetítve mindenképp a nagyobb csomagok érik meg.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés