Betöltés
loading

Egy csok hitel is csökkenthető a gyermekek után járó hitelelengedéssel?

Sokan már tudják, hogy 2019 óta a második gyermek után 1 millió forinttal, a harmadik után pedig 4 millió forinttal csökkenthető egy már meglévő lakáshitel tőketartozása. De vajon a szuper kedvezményes, fix 3%-os kamatú csok hiteleknél is élhetünk a lehetőséggel? Ennek jártunk utána.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

A csok hitel egyértelmű előnye, hogy olcsóbb a piaci lakáshiteleknél, hiszen ezt a bankok maximum 3%-os, a futamidő végéig fix kamattal adhatják. Számszerűsítve: egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű piaci lakáshitel a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátor szerint a legjobb esetben 4,57%-os kamattal érhető el, ennek a havi törlesztője pedig 64 150 Ft. Ugyanez csok hitellel – 3%-os kamattal – viszont már csak 55 500 Ft-os havi törlesztőt jelent, vagyis a család több mint 10 ezer Ft-ot spórolhat havi szinten akkor, ha ezt választja.

De hogyan vehet fel valaki olcsó csok hitelt?

Ahhoz, hogy csok hitelt kaphass, két dolognak kell megfelelned:

1. Meg kell felelned a csok jogosultsági feltételeinek. Hogy jogosult vagy-e a csok-ra, azt a csok kalkulátorral gyorsan ellenőrizheted.

2. Mivel hitelről van szó, hitelképesnek kell lenned. Itt megnézheted az aktuális csok hitel ajánlatokat.

Igen ám, de egy piaci lakáshitel tőketartozása a második gyermek után 1 millió forinttal, míg a harmadik után újabb 4 millió forinttal csökkenthető. Ez jelentős pénzügyi előnyt jelent. Ráadásul, ha úgy döntünk, a futamidőt változatlanul hagyjuk, akkor a havi törlesztők is alacsonyabbak lesznek ezután. Persze dönthetünk úgy is, hogy a korábbi törlesztőket fizetjük tovább, és inkább a futamidőt csökkentjük, ami összegében kevesebb teljes visszafizetést jelent. Hogy miért? Azért, mert a rövidebb futamidő miatt kevesebb ideig fizetünk kamatot a bank részére.

Csökkenthetők a csok hitelek is?

Jó hír ugyanakkor, hogy a csok hitelre is érvényes a hitelelengedés, ugyanis ez minden esetben lakáscélú jelzáloghitel. Fontos ugyanakkor, hogy ehhez az kell, a hitelszerződés a magzat 12 hetes korára már alá egyen írva, ám a folyósítás nem feltétel. Ez utóbbi különösen azoknak jó hír, akik például építkeznek vagy még épülőben lévő újépítésű lakást vásárolnának hitelből.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Donald Trump csodás ajándék volt a világ „erős embereinek”

    Mi lesz velük, ha elveszik tőlük az ajándékot? Rosszat vagy inkább nagyon rosszat hozhat az úgynevezett populista autoriter rezsimek számára, ha Donald Trump távozni kényszerül... The post Donald Trump csodás ajándék volt a világ „erős embereinek” appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling Pénzügyi tanácsadók típusai: lehúzás vagy értékteremtés?

    Szerintem lassan mindenkinek volt már dolga „pénzügyi tanácsadóval”, aki azt ígéri, hogy 20 év múlva gazdag lesz. De akkor miért is nem vagyunk még gazdagok? Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne maradj le egy bejegyzésről sem. A mai bejegyzés célja nem egy iparág, vagy egyes emberek megélhetésének lehúzása. Arra keresem a választ, hogy Tovább olvasom "Pénzügyi tanácsadók típusai: lehúzás vagy értékteremtés?" → The post Pénzügyi tanácsadók típusai: lehúzás vagy értékteremtés? appeared first on KonyhaKontrolling.