Betöltés

Egymilliót spóroltunk a hitelen lakástakarékkal!

szerző: Bankmonitor.hu
2018-05-30

Bármilyen élethelyzetben is legyél, egy idő után egészen biztosan neked is szükséged lesz pénzre, hogy ingatlanhoz juss. Legyen szó hitelről vagy megtakarításról, mutatunk néhány megoldást, amivel sokkal olcsóbban jössz ki.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Bármilyen pénzügyi termékről (hitel, megtakarítás) is legyen szó, a tudatos választás egyik sarkalatos pontja, hogy a lehetőségekhez mérten a legolcsóbban jussunk hozzá. A pénzügyi előnyt nem feltétlenül lehet könnyedén számszerűsíteni, ezért egy egyszerű példán keresztül mutatjuk be, miként tudunk olcsóbban hozzájutni a kiszemelt ingatlanhoz.

Képzeljük el, hogy a kinézett lakáshoz csak úgy tudunk hozzájutni, ha 10 millió forintnyi hitelt veszünk fel 20 évre, és tegyük fel, hogy a családi jövedelem 300 ezer forint. Mivel jogosan tartunk a kamatok megemelkedésétől, ezért 5 évre rögzített kamatú hitelt választunk. A Bankmonitor kalkulátora alapján a legolcsóbb hitelt 3,6%-os THM-mel és 58 ezer forintos törlesztővel vehető fel, a teljes visszafizetés 14 millió forint lesz. Az külön előny ennél a hitelnél, hogy a héten a Bankmonitor akciója keretében a legalább 10 millió forintos hitelért folyamodóknak a hitelösszeg 0,4%-át visszaadjuk Erzsébet-utalvány formájában.

A további pénzügyi előny kiaknázásához előtörlesztésre van szükség, amit a legkézenfekvőbb, ha egy államilag támogatott lakástakarékkal teszünk meg. A fogyasztóbarát lakáshiteleket egyébként is ingyenesen lehet LTP-ből előtörleszteni, de a befizetésekre járó 30%-os (éves szinten max. 72 ezer Ft) fog igazán nagyot lökni a megtakarítási összegen. A hét során a 6 éves futamidejű, havi 20 ezer forintos befizetésű Erste LTP szerződésre is lehet kapni kedvezményt, ami pontosan a következő: 20 ezer forintot kapsz vissza, ami megegyezik a számlanyitási díjjal, ergo ingyen kapod az LTP-t.

A kalkulációnk szerint közel 1,9 milliót tudunk előtörlesztésre fordítani a 6 évet követően, ami a kisebb tőketartozás miatt jóval kisebb kamatteherrel fog párosulni. A számításaink szerint bő 900 ezer forintot lehet spórolni (az akciókat nem számítva), vagyis a 14 millió helyett összességében 13,1 millióért megússzuk a hiteltörlesztést. A közel 1 millió forintos pénzügyi előnynek a fele az állami támogatásból származik, míg a másik fele a banknak fizetett kisebb kamatból.

A legnagyobb megtakarítást akkor érhetjük el, ha a lakáshitel mellé kötünk egy lakástakarék szerződést is (az akció is mind a kettőnél érvényes lesz), viszont akkor sincs probléma, ha csak az egyiket használnák fel. A lakáshitel mellett szól a nagyon olcsó kamatozás, míg a lakástakaréknál az állami támogatás az, ami komoly érv a döntés mellett. A jó időzítéssel ezen a héten ráadásként a Bankmonitor akciójából is részesedhettek.

Lakásvásárláshoz hitelre van szükséged? Nézd meg a lakáshitel kalkulátorunkkal, hogy melyek a legjobb ajánlatok!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A hitelből történő lakásvásárlás 5+1 lépése

2019. 06. 19.

Lakást vennél? Hitelre? Kemény menetre számíthatsz, sok izgalommal, a procedúra végére pedig jó esetben is pár hónap után kerülhet csak pont. Megmutatjuk a legfontosabb lépéseket, és persze adunk néhány hasznos...

Blogajánló

 • alapblog

  Mivel fizetünk a jövőben?

  Az MNB-vel és az Inforádióval közös, Párbeszéd a gazdaságról című műsorunk tegnapi adásában Varga Lóránt, az MNB fősztályvezetője, valamint Szabó Dávid, a HOLD Alapkezelő alapkezelője...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.