Betöltés

Egymilliót spóroltunk a hitelen lakástakarékkal!

szerző: Bankmonitor.hu
2018-05-30

Bármilyen élethelyzetben is legyél, egy idő után egészen biztosan neked is szükséged lesz pénzre, hogy ingatlanhoz juss. Legyen szó hitelről vagy megtakarításról, mutatunk néhány megoldást, amivel sokkal olcsóbban jössz ki.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Bármilyen pénzügyi termékről (hitel, megtakarítás) is legyen szó, a tudatos választás egyik sarkalatos pontja, hogy a lehetőségekhez mérten a legolcsóbban jussunk hozzá. A pénzügyi előnyt nem feltétlenül lehet könnyedén számszerűsíteni, ezért egy egyszerű példán keresztül mutatjuk be, miként tudunk olcsóbban hozzájutni a kiszemelt ingatlanhoz.

Képzeljük el, hogy a kinézett lakáshoz csak úgy tudunk hozzájutni, ha 10 millió forintnyi hitelt veszünk fel 20 évre, és tegyük fel, hogy a családi jövedelem 300 ezer forint. Mivel jogosan tartunk a kamatok megemelkedésétől, ezért 5 évre rögzített kamatú hitelt választunk. A Bankmonitor kalkulátora alapján a legolcsóbb hitelt 3,6%-os THM-mel és 58 ezer forintos törlesztővel vehető fel, a teljes visszafizetés 14 millió forint lesz. Az külön előny ennél a hitelnél, hogy a héten a Bankmonitor akciója keretében a legalább 10 millió forintos hitelért folyamodóknak a hitelösszeg 0,4%-át visszaadjuk Erzsébet-utalvány formájában.

A további pénzügyi előny kiaknázásához előtörlesztésre van szükség, amit a legkézenfekvőbb, ha egy államilag támogatott lakástakarékkal teszünk meg. A fogyasztóbarát lakáshiteleket egyébként is ingyenesen lehet LTP-ből előtörleszteni, de a befizetésekre járó 30%-os (éves szinten max. 72 ezer Ft) fog igazán nagyot lökni a megtakarítási összegen. A hét során a 6 éves futamidejű, havi 20 ezer forintos befizetésű Erste LTP szerződésre is lehet kapni kedvezményt, ami pontosan a következő: 20 ezer forintot kapsz vissza, ami megegyezik a számlanyitási díjjal, ergo ingyen kapod az LTP-t.

A kalkulációnk szerint közel 1,9 milliót tudunk előtörlesztésre fordítani a 6 évet követően, ami a kisebb tőketartozás miatt jóval kisebb kamatteherrel fog párosulni. A számításaink szerint bő 900 ezer forintot lehet spórolni (az akciókat nem számítva), vagyis a 14 millió helyett összességében 13,1 millióért megússzuk a hiteltörlesztést. A közel 1 millió forintos pénzügyi előnynek a fele az állami támogatásból származik, míg a másik fele a banknak fizetett kisebb kamatból.

A legnagyobb megtakarítást akkor érhetjük el, ha a lakáshitel mellé kötünk egy lakástakarék szerződést is (az akció is mind a kettőnél érvényes lesz), viszont akkor sincs probléma, ha csak az egyiket használnák fel. A lakáshitel mellett szól a nagyon olcsó kamatozás, míg a lakástakaréknál az állami támogatás az, ami komoly érv a döntés mellett. A jó időzítéssel ezen a héten ráadásként a Bankmonitor akciójából is részesedhettek.

Lakásvásárláshoz hitelre van szükséged? Nézd meg a lakáshitel kalkulátorunkkal, hogy melyek a legjobb ajánlatok!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mindenki elfelejtette, hogy a hitelfelvétel veszélyes is lehet?

2018. 12. 11.

10 évvel a hazai lakosság jelentős részét durván megégető hitelválság kirobbanása után újra csúcson van a magánszemélyek hitelfelvétele, és a növekedés 2019-ben is szinte biztosan folytatódik. Mi történt? Mindenki elfelejtette,...

Lakáshiteles csoda: egyszerre emelkednek és csökkennek a kamatok

2018. 12. 10.

Az elmúlt négy hétben látványosan csökkentek a hosszú távon fix kamatozású lakáshitelek szempontjából meghatározó kamatszintek. Megvizsgáltuk, hogy mindez ténylegesen mennyire jelent meg a lakáshiteleknél? Az 5 és 10 éves kamatperiódusú...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.