Egymilliót spóroltunk a hitelen lakástakarékkal!

Egymilliót spóroltunk a hitelen lakástakarékkal!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-30 Frissítve: 2021-07-01
 

Bármilyen élethelyzetben is legyél, egy idő után egészen biztosan neked is szükséged lesz pénzre, hogy ingatlanhoz juss. Legyen szó hitelről vagy megtakarításról, mutatunk néhány megoldást, amivel sokkal olcsóbban jössz ki.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Bármilyen pénzügyi termékről (hitel, megtakarítás) is legyen szó, a tudatos választás egyik sarkalatos pontja, hogy a lehetőségekhez mérten a legolcsóbban jussunk hozzá. A pénzügyi előnyt nem feltétlenül lehet könnyedén számszerűsíteni, ezért egy egyszerű példán keresztül mutatjuk be, miként tudunk olcsóbban hozzájutni a kiszemelt ingatlanhoz.

Képzeljük el, hogy a kinézett lakáshoz csak úgy tudunk hozzájutni, ha 10 millió forintnyi hitelt veszünk fel 20 évre, és tegyük fel, hogy a családi jövedelem 300 ezer forint. Mivel jogosan tartunk a kamatok megemelkedésétől, ezért 5 évre rögzített kamatú hitelt választunk. A Bankmonitor kalkulátora alapján a legolcsóbb hitelt 3,6%-os THM-mel és 58 ezer forintos törlesztővel vehető fel, a teljes visszafizetés 14 millió forint lesz. Az külön előny ennél a hitelnél, hogy a héten a Bankmonitor akciója keretében a legalább 10 millió forintos hitelért folyamodóknak a hitelösszeg 0,4%-át visszaadjuk Erzsébet-utalvány formájában.

A további pénzügyi előny kiaknázásához előtörlesztésre van szükség, amit a legkézenfekvőbb, ha egy államilag támogatott lakástakarékkal teszünk meg. A fogyasztóbarát lakáshiteleket egyébként is ingyenesen lehet LTP-ből előtörleszteni, de a befizetésekre járó 30%-os (éves szinten max. 72 ezer Ft) fog igazán nagyot lökni a megtakarítási összegen. A hét során a 6 éves futamidejű, havi 20 ezer forintos befizetésű Erste LTP szerződésre is lehet kapni kedvezményt, ami pontosan a következő: 20 ezer forintot kapsz vissza, ami megegyezik a számlanyitási díjjal, ergo ingyen kapod az LTP-t.

A kalkulációnk szerint közel 1,9 milliót tudunk előtörlesztésre fordítani a 6 évet követően, ami a kisebb tőketartozás miatt jóval kisebb kamatteherrel fog párosulni. A számításaink szerint bő 900 ezer forintot lehet spórolni (az akciókat nem számítva), vagyis a 14 millió helyett összességében 13,1 millióért megússzuk a hiteltörlesztést. A közel 1 millió forintos pénzügyi előnynek a fele az állami támogatásból származik, míg a másik fele a banknak fizetett kisebb kamatból.

A legnagyobb megtakarítást akkor érhetjük el, ha a lakáshitel mellé kötünk egy lakástakarék szerződést is (az akció is mind a kettőnél érvényes lesz), viszont akkor sincs probléma, ha csak az egyiket használnák fel. A lakáshitel mellett szól a nagyon olcsó kamatozás, míg a lakástakaréknál az állami támogatás az, ami komoly érv a döntés mellett. A jó időzítéssel ezen a héten ráadásként a Bankmonitor akciójából is részesedhettek.

Lakásvásárláshoz hitelre van szükséged? Nézd meg a lakáshitel kalkulátorunkkal, hogy melyek a legjobb ajánlatok!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés