Betöltés

Elképesztően olcsók a legjobb lakáshitelek! Itt a bankok listája!

szerző: Nagy Ildikó
2016-11-23

A legolcsóbb, egy évig fix lakáshitel kamata 2,72%, ami 10 millió Ft összegű és 20 éves futamidejű hitel esetén havi 54 ezer Ft törlesztőrészletet jelent. A biztonságosabb hitelek között keresgélve 3,99%-os kamatra bukkanhatunk, amelyet 10 évig garantál a bank. Megvizsgáltuk, melyik adós kaphatja meg a legvonzóbb kondíciókat, mik a feltételek, és mire számíthat az átlagos hitelfelvevő.

Jövedelem, ingatlan, biztosítás, elköteleződés

Az adós által elérhető legalacsonyabb kamatot erősen befolyásolja az igazolható havi nettó jövedelem, valamint az ingatlan értéke. E kettőnek nemcsak az abszolút értéke fontos, hanem az is, hogy a jövedelmet mennyi hiteltörlesztés terheli (a meglévő hitelekkel, hitelkártyával, folyószámlahitellel együtt), valamint hogy mekkora összegű hitellel terheljük a fedezetül felajánlott ingatlant.

Ezek a tényezők ugyanis sokat nyomnak a latba az ügyfélminősítéskor, és bizonyos bankok az ügyfélminősítés eredménye alapján határozzák meg a kondíciót. Ez azt jelenti, megvizsgálják mind a jövedelmi helyzetet (bankszámlát, munkáltatót, saját és családi vállalkozást), mind az ingatlant, amelyek alapján rangsorolják az ügyfeleket. Minél jobb az ügyfélminősítés eredménye, annál kedvezőbb az ajánlat.

Fentieken túl a legjobb lakáshitel kamatokért cserébe elvárják a hitelfelvevőtől, hogy a választott banknál intézze pénzügyeit, beleértve ebbe a számlavezetést, valamint különböző (hitelfedezeti-, élet-, lakás-) biztosítások megkötését és fenntartását.

lakashitel1161122A legjobb 10 évig fix kamatok 4-6% között

A legolcsóbb lakáshitelek magasabb kamatkockázatot hordoznak, mivel évente, de akár éven belül többször is változhat a törlesztőrészletük. Az elmúlt évek sorozatos kamatcsökkentése után mára eljutottunk egy extrém alacsony kamatszintre, így érdemes megfontolni a jelen hitelfelvevőinek, hogy a (talán soha vissza nem térő) helyzetet kihasználva egy hosszú ideig fix konstrukcióba szálljanak be.

A tíz évig fix lakáshitelek kínálata az idei évben jelentősen bővült. A legjobbak feltételei a fentiekhez hasonlóak, azonban 2 ajánlat esetén kizárólag 10 év lehet maga a futamidő is. Ez nem minden hitelfelvevőnek járható út, hiszen túl magas törlesztőrészletet eredményezhet, aki viszont élni tud a lehetőséggel, a teljes futamidőre bebetonozhatja lakáshitelének törlesztőrészletét egy igen kedvező kondíció mellett.

lakashitel2161122Átlagos hitelfelvevő esetén is elérhetők kedvező kondíciók

Mivel a legolcsóbb hitelek jellemzően az átlagosnál magasabb jövedelem, és erősebb pénzügyi háttérrel rendelkező hitelfelvevők számára érhetők el, az átlagosnak tekinthető adós valamivel magasabb kamatokra számíthat.

Egy példán keresztül szemléltetve az átlagos esetet: 8 millió Ft kölcsönösszeg, 20 éves futamidő, 320 ezer Ft havi nettó jövedelem, valamint 14 millió Ft értékű ingatlanfedezet esetén a legolcsóbb rövid ideig fix lakáshitel ajánlatok átlagosan 3,74%, míg a 10 évig fixek 6,30% kamat mellett vehetők fel.

Fontos, hogy a lakáshitel keresgélésekor több tényező fogja együttesen eldönteni, kinek melyik bank lesz a befutó. Az ügyfél jövedelmének, vagy például az ingatlannak a típusa egyértelműen eldöntheti a versenyző bankok körét. Emellett maga a hitelfelvevő is kell, hogy mérlegeljen, hogy a legkedvezőbb kamatokért cserébe elvárt feltételek megfelelnek-e számára, a kapcsolt termékek fenntartási költségét is figyelembe véve összességében melyik a legoptimálisabb választás!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

építkezés

Kapok hitelt egy még csak tervezőasztalon létező ingatlanra?

2019. 03. 20.

Az újépítésű lakások esetében az árak annál kedvezőbbek, minél hamarabb teszi le a foglalót a vásárló, egy sok tízmilliós ingatlannál pedig minden kedvezmény számít. Ezért szerződéskötéskor sokszor még egyetlen kapavágás...

Blogajánló

 • alapblog

  Orosz meló

  Államközi megállapodás szerint több száz cseh állami tulajdonban lévő prágai lakás fölött rendelkezik az orosz követség, hogy azokat diplomaták rendelkezésére bocsássa. Ehelyett elkezdtek üzletelni az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.