Betöltés

Ezekből az akciókból válogathatsz a lakástakarékoknál

szerző: Bankmonitor.hu
2018-05-08

Ingatlancél esetén a legnépszerűbb megtakarítási forma a lakástakarék, a 30%-os állami támogatást sok esetben a szolgáltató is megfejeli egy-egy akcióval. A több tízezer forinttal egyenértékű akciókért egyes lakástakarékoknál nem kell kapcsolat terméket igénybe venni, azonban vannak olyan esetek is, amikor ez elengedhetetlen. Összegyűjtöttük egy csokorba, mit érdemes tudni a témában.

Rendkívül népszerű megtakarítási forma ingatlancél esetén a lakástakarék, amin nem is csodálkozhatunk, mert a befizetésekre 30%-os állami támogatást kaphatunk, egy szerződésre vetítve éves szinten a támogatás maximuma 72 ezer forint. Ez önmagában is elegendő lenne ahhoz, hogy elkezdjünk ilyen formában előtakarékoskodni, azonban időszakosan vannak egyéb akciók is, amiket érdemes szintén kihasználni.

Még mielőtt bemutatnánk a Bankmonitor által követett lakástakarék akciókat, azt elmondanánk, hogy alapvetően kétfajta akciót különböztetünk meg. Az egyiknél nem kell kapcsolat terméket (SMS-szolgáltatást, bankszámlát, lakásbiztosítást, stb…) igénybe venni, míg a másiknál igen. Mindez azért nagyon lényeges elem, hiszen ha az akció részeként olyan terméket kell megvásárolunk, aminek szintén van díja, akkor a számunkra keletkező pénzügyi előny kisebb lesz.

Ahol nem kérnek kapcsolt terméket

Néhány hete indította útjára a Fundamenta lakástakarék akcióját, amely triplázó bónusz névre hallgat és az elmúlt években már többször is felbukkant. Az akció lényege, hogy aki 2018. július 17-ig új szerződést köt, legalább 8 éves futamidőre és 19 900 forintos havi befizetésre szerződik le, az a havi megtakarítás kétszeresét megkapja bónuszként.

Ha például havi 20 ezer forintos befizetést vállalunk, akkor 40 ezer forintos bónuszt kapunk. Ezt az összeget a Fundamenta elkülönülten kezeli és persze a bónusz felhasználásához az ingatlancélt igazolni kell. Az akció az Otthontervező terméknél érhető el, aminek havi betétösszege 40 ezer forint is lehet, ezért a bónusz akár a 80 ezer forintot is elérheti.

Az Erste lakástakarék és a Bankmonitor közreműködésével több akciót is élvezhet a számlanyitó. Egyrészt, ha legalább 6 éves futamidejű szerződést indítunk el, akkor a kedvezményes számlanyitási díj egy havi betétnek felel meg. Magyarul, havi 20 ezer forint befizetésekor a számlanyitási díj 20 ezer forint, függetlenül a szerződéses összegtől.

Másrészt, a vállalt futamidőtől függően a számlanyitáshoz Erzsébet-utalvány is jár. Különböző sávok érvényesek, és a futamidő növekedésével 4000-40 000 forintot kaphatunk vissza utalvány formájában. Ennek nagy előnye, hogy azonnal elkölthető és feltételekhez sem kötik a felhasználását.

Ahol szükség van kapcsolt termékre

Az Aegon lakástakarék kiindulási pontként a számlanyitási díj felét engedi el, ami egyébként a szabályok szerint a szerződéses összeg 1%-a. Amennyiben nem elégszünk meg ennyivel, és az egész számlanyitási díjat meg akarjuk spórolni, akkor ezért már egy plusz terméket is igénybe kell vennünk.

A követett termékmódozat alapján, akkor lesz ingyenes a számlanyitás, ha minimum 5 éves lakástakarékot köt a szerződő és hozzá választ egy Aegon lakásbiztosítási terméket. Ha van már lakásbiztosítás, akkor azt el lehet számoltatni, de az éves díjának el kell érnie a 25 ezer forintot. Előfordulhat persze olyan eset, hogy a lakástakarék más kapcsolt termékhez köti a nulla forintos számlanyitási kedvezményt.

Az OTP lakástakarék 3 fajta kedvezményt is ad, ezekhez azonban egyéb kapcsolt terméket vagy szolgáltatást kell igényelni. Egyrészt, a számlanyitási díj felét elengedik, ha a lakástakarék SMS-szolgáltatását is igényeljük és minimum 6 éves a szerződésünk. Ennek költsége 1017 forint és valójában azt jelenti a szolgáltatás, hogy a számlánkat érintő eseményről tájékoztatnak SMS-ben.

Másodszor, csökkentett összegű (vállalt havi befizetéssel egyenértékű) a számlanyitási díj, ha az SMS-szolgáltatás mellé a szerződő hűségvállalási nyilatkozatot is tesz. Ez a kedvezmény már 4 éves futamidejű szerződéstől elérhető. Végül, nulla forintos számlanyitási díj azt illeti meg, aki a hűségvállalás és SMS-szolgáltatás mellett az OTP Banknál új számlát nyit.

A következő kalkulátorral nézz utána, hogy mennyivel járulhat hozzá a lakástakarék a lakáscélodhoz!

Lakástakarék kalkulátor

step-1
Állami támogatás
288 000 Ft-tól 720 000 Ft-ig
Ingatlanra fordítható
Összbefizetés:
Betéti kamat:
Állami támogatás:
Teljes megtakarítás
A kötés mellé jár egy Erzsébet utalvány, kizárólag a Bankmonitornál!

Most állami támogatással
gyűjthető össze lakás célra.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Sürgős felújítás fillérekből lakástakarékkal

2018. 07. 12.

Érdekes kérdés merült fel egy érdeklődőben, azt akarta ugyanis tudni, hogy a közeljövőben (szinte azonnal) esedékes közel 3 millió Ft-os felújításához egyáltalán fel tud-e használni lakástakarékot. Egyébként lakásfelújítási hitelben gondolkozott,...

Vidéken többet ér a pénzünk, hát még a lakástakarékunk

2018. 07. 10.

Az ingatlanárak országszerte jelentős emelkedésen vannak túl, az ingatlanok iránti vásárlói éhség viszont ettől még nem múlt el. Ellenben egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy saját megtakarításból vásároljanak, az esetek...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.