Betöltés

Ezekkel számolj, ha pénzre van szükséged!

szerző: Bankmonitor.hu
2015-05-08

A hitelkártyák után az egyik legmegosztóbb téma a személyi hitelek köre. Tapasztalataink alapján, ahol szóba kerül, ott parttalan viták alakulnak ki a kérdésben. Egy biztos – anélkül, hogy annak különösebb okait vizsgálnánk – számos esetben jelenthet kézenfekvő megoldást. Mire számíts, ha személyi hitelt vennél fel? Melyek pillanatnyilag a legjobb lehetőségek? Aktuális írásunkban választ kaphatsz kérdéseidre!

Személyi hitelben pár százezer forintig érdemes gondolkodni, főként olyankor, ha nem szeretnénk, vagy nem tudunk ingatlan, illetve egyéb típusú fedezetet felajánlani, de a hitel visszafizetésére megfelelő jövedelemmel rendelkezünk. Még véletlenül sem szerettünk volna a földtől elrugaszkodni, ezért egy átlagosnak tekinthető jövedelem (150.000 Ft) mellett vizsgáltuk meg az elérhető ajánlatokat. Feltételeztük, hogy egy jó hitel reményében hajlandóak vagyunk jövedelmünk a kölcsönt folyósító bankhoz utaltatni, sőt akár az aktív számlahasználatot is vállaljuk. Lássuk, hogy mindezek fényében mire számíthatunk!

Átlagok helyett nézzük a konkrétumokat…

Viszonylag alacsony hitelösszeg és rövid futamidő esetén sajnos nem tolonganak a bankok a kegyeinkért. A magyarázat roppant egyszerű: az igazi üzletet számukra nem ez jelenti. Mindössze három pénzintézetet találunk (Budapest Bank, OTP Bank, Sberbank), amelyek egyáltalán hajlandóak egy évre 250.000 Ft kölcsönt nyújtani. Az amúgy négy ajánlat közül külön említést érdemel a Sberbank Személyi kölcsöne a maga 19,34%-os THM-ével. A hitel alapvetően változó kamatozású (a referencia kamat a 12 havi BUBOR), aminek – mivel a kamat 12 hónapra rögzített – csak akkor van jelentősége, ha egy évnél hosszabb időre vennénk fel a hitelt.

Azonos összegben hosszabb futamidővel már valamivel több bank ajánlatából szemezgethetünk. Az előbbieken túl már az Erste és a Raiffeisen Bank is belép a képbe, azonban a több szereplő ellenére is még mindig a Sberbank áll az élen. A nyolc ajánlat közül a képzeletbeli dobogó második helyezettje a Raiffeisen MindigFix Személyi kölcsöne (THM 20,36%), ami mellé most még egy tabletet is bezsebelhetünk. Előkelő helyet foglal el az Erste Személyi kölcsöne (THM 20,75%) is, főként, hogy az ezt követő ajánlatok THM szintje már mind 23% feletti. Érdekesség, hogy öt éves futamidő esetén az élmezőny ugyanígy alakul, azzal a különbséggel, hogy bár kis mértékben, de alacsonyabb THM-ekkel számolhatunk.

Valamelyest magasabb hitelösszegnél és közepes időtávtól borul az eddigi papírforma. A Sberbankot az MKB Személyi kölcsöne (THM 17,14%) szorítja a második helyre. Ez utóbbi előnye, hogy akár alacsonyabb jövedelem mellett (80.000 Ft-tól) is elérhető, és már a 3 hónapos munkaviszonnyal is megelégszik a bank. A képzeletbeli dobogó harmadik fokán is új szereplőt köszönthetünk, mégpedig a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönét (THM 19,84%). Itt is elegendő a 3 hónapos munkaviszony és még a munkáltatói igazolással sem kell bajlódni.

A viszonylag magasabb hitelösszegnél az élmezőny sok újdonsággal nem kecsegtet, viszont ötéves futamidőnél egy új szereplővel bővül a dobogósok köre, a Cofidis Fapados kölcsönével (THM 17,99%). A Cofidisnél viszont fontos, hogy amit csak lehet, online intézzünk, átutalással vagy bankkártyával fizessünk és beérjük az elektronikus kivonattal. Tehát a megszokott banki szolgáltatásokról (személyes ügyintézés, papír alapú számla, sárga csekkes törlesztés) ebben az esetben le kell mondanunk, ellenkező esetben jócskán megugranak a költségeink.

A személyi hitelek nagy előnye, hogy igen gyorsan a kívánt összeghez juthatunk. A teljes és hiánytalan dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számlánkon lehet a kért összeg. Az igénylést pedig még egyszerűbbé teheted, ha azt a Bankmonitor oldalán kezdeményezed. Kiindulásként használd az alábbi kalkulátort, hogy megtaláld a legjobb ajánlatot!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

építkezés

Kapok hitelt egy még csak tervezőasztalon létező ingatlanra?

2019. 03. 20.

Az újépítésű lakások esetében az árak annál kedvezőbbek, minél hamarabb teszi le a foglalót a vásárló, egy sok tízmilliós ingatlannál pedig minden kedvezmény számít. Ezért szerződéskötéskor sokszor még egyetlen kapavágás...

5 dolog, ami miatt könnyebben kaphat hitelt a céged

Minden céget csábítanak a kedvező vállalkozói finanszírozási lehetőségek, az újfent elérhető 2,5%-os kamatú Növekedési Hitel és az akár 0%-os Széchenyi hitelek pedig igazi kihagyhatatlan ajánlatnak számítanak mostanság. Kérdés azonban, hogy...

Blogajánló

 • alapblog

  Irányt váltott a FED?

  Tegnap este az amerikai FED nem emelte az irányadó kamatlábat, maradt a 2,25-2,50%-os sáv. A kamatdöntést nem okozott különösebb meglepetést. A Világgazdaság napilap a mai...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.