Betöltés

Fapados bankszámlák: a legolcsóbbak egy helyen

szerző: Singer Zoltán
2018-09-07

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a bankszámlánkat nem feltétlenül olyan alapvető célokra, műveletekre használnánk, mint például a munkabér érkeztetés, az állandó és az eseti átutalás, a csoportos beszedési megbízás, a bankkártyás fizetés és a készpénzfelvétel. Megnéztük, milyen bankszámlák közül érdemes választanunk, ha a számlánkra sem átutalás, sem munkabér formájában nem érkezne állandó jóváírás. A legjobb lehetőségek között találhatunk akár ingyenes megoldást is, de az 5 legkedvezőbb ajánlatot nyújtó bank mindegyikénél havi 1 000 forint alatti költségszintet tapasztaltunk.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

A legtöbb bankszámla esetén jóváírási, sőt, a legtöbb esetben munkabér érkeztetési feltétellel szembesülünk. Ám ez közel sem mindenkinek jelent teljesíthető feladatot. Magyarországon is van olyan réteg, akik vagy kézbe kapják nyugdíjukat, munkabérüket, segélyüket, vagy csupán értékpapírszámlájuk mellé szeretnének nyitni egy olyan fapados folyószámlát, amelyre az értékpapírok adásvétele nyomán csak esetenként érkezne pénz.

Megint mások nagyobb megtakarításukat nem szeretnék ugyan értékpapírba fektetni, viszont egy bankszámlára befizetnék, és lekötött betétbe tennék a pénzüket. Mindeközben nem szeretnének horribilis számlavezetési díjat kifizetni. Körbenéztünk, hol milyen lehetősége van annak, akinek nem érkezne havonta pénz a számlájára, és a hagyományos módon nem is igazán használná.

Egyértelmű, hogy a hagyományos díjakon belül a számlavezetés és a bankkártya költsége lesz a mérvadó. Nézzük is, hogy mire jutottunk!

Szabadon elkölthető 5 555 forint jóváírást ad a Gránit Bank az újonnan számlát nyitó Bankmonitor-ügyfelek részére. A jóváírás feltétele, hogy a számla igénylése a Bankmonitoron keresztül történjen, és az igénylő még társtulajdonosként se rendelkezzen Gránit lakossági bankszámlával, a szerződéskötés Gránit VideóBankon keresztül történjen, valamint a szerződéskötés hónapját követő második hónap végéig megérkezzen az első egyösszegű min. 80 000 Ft-os jövedelem (munkabér, nyugdíj) jóváírás a számlára. Az ingyenes számlavezetés mellett nem volt kérdéses az első helye az összesítésben.

A második pozícióba a Magnet Bank Csillag számlacsomagja került, míg a harmadik, a negyedik és az ötödik helyen szorosan követi egymást ötszáz forint körüli díjtételekkel a K&H Bank Lakossági bankszámlája, a Sberbank Fair és a Raiffeisen Bank Bázis 2.0 számlacsomagja.

A második éves költségeknél kisebb átrendeződésre lehetünk figyelmesek:

Aki kihasználja a Gránit Bank első évi 5 555 forintos jóváírását, annak természetesen a második éves költségeit és még több év költségét is teljes egészében fedezi az első évben kapott jóváírás. Így a Gránit Bank Digitális számlacsomagja a legolcsóbb választás a passzívan számlát használóknak. Feltéve, hogy vállalják a VideóBankos számlanyitást. Az igazsághoz tartozik, hogy a Gránit Banknak még több kedvező költségekkel rendelkező számlacsomagja létezik, melyeket személyesen is meg tudunk nyitni. A táblázatban viszont bankonként csak egy ajánlatot tüntettünk fel.

A bankok közül második helyre befutó Magnet Bank a Csillag számlacsomag esetében a második évben lemásolja az első éves költségeit, így a bank helye nem volt kérdéses a dobogó második fokán.

A második évben a Raiffeisen Bank Bázis 2.0 számlacsomagjával nagy előzést bemutatva, az első éves költségek banki sorrendjének ötödik helye után a második évben már fellép a dobogó harmadik fokára. Az első 5-be még a K&H Bank Lakossági bankszámlája és a SberBank Fair számlacsomagjának 1. kategóriája került be.

Nézd meg a Bankmonitor bankszámla kalkulátorát!

Ha szeretnéd rendbe tenni a pénzügyeidet, tekintsd meg kalkulátoraink listáját:

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

hiteltanácsadás

Ma már nagyon egyszerű akár ingyenes bankszámlára váltani

2019. 04. 04.

Tudtad, hogy évente tízezreket spórolhatsz egy jó bankszámla kiválasztásával? Tudtad, hogy léteznek olyan ingyenes bankszámlák, amelyeknél egy sor tranzakciónak nincs díja? És azt tudtad, hogy nagyon egyszerű a bankváltás, ugyanis...

Blogajánló

  • alapblog

    Tőzsde, a mentorunk

    A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá és megpróbálja megérteni, nagy kincsre tehet szert, ami nem merül ki csupán vagyonunk...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.