Felejtsd el, amit eddig tudtál a bankokról! Ez egy új korszak kezdete

szerző: Bankmonitor.hu
2016. 03. 24.

A banki szolgáltatások drámai sebességgel változnak. Legalábbis külföldön. Ha ránézünk a legfejlettebb, legmodernebb török bankra, akkor egy kicsit el fogunk bizonytalanodni, hogy végül is Magyarország nyugatra, vagy keletre helyezkedik el a Törökországtól. Bemutatjuk, hogy mit tud ma egy szerethető, könnyen kezelhető, modern bank. Ezt követően kíváncsiak leszünk a véleményedre.

A Garanti Bank második legnagyobb magántulajdonban lévő török bank. Ez a pénzintézet időt, energiát és pénzt nem kímélve jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy létrehozza azt a szolgáltatást, mely csupán nyomokban hasonlít ahhoz, amit ma Magyarországon egy átlagos banki ügyfél elér. A Garanti bank 2,8 millió online ügyfeléből 1,8 millió aktív felhasználója a mobil banki szolgáltatásoknak.

Hogyan lehet élmény a bankolás?

A fiatal generáció (és az idősebb generáció jelentős része is) ma már szinte függőségben él a közösségi médiával, leginkább a Facebook-kal. Ha ez így van, akkor miért ne lenne megoldható, hogy pénz utaljak a bankszámla megadása nélkül, a Facebook ismerősömnek? A Garanti megoldotta.

A Garanti képes felismerni vásárlási szokásainkból a kedvenc divat márkáinkat. Amennyiben erre engedélyt adunk, akkor a bank értesít minket, hogy pl. a következő 3 napban 15%-kal olcsóbban vásárolhatunk az 1500 méterre található X. boltban. Értelemszerűen ehhez az ügyfél aktuális lokációját is vizsgálja a bank.

Az okos telefonok ma már a hang alapú utasítások befogadására is képesek. Ha ez így van, akkor miért ne tudnának az ügyfelek szimplán a telefonjukhoz beszélve pénzt átutalni? A Garanti ezt is megoldotta. Sőt, itt nincs vége a történetnek: a mobil alkalmazás hang alapú üzeneteket, figyelmeztetéseket, javaslatokat is közvetít a pénzügyi tranzakciókhoz. Nem csak „apró betűt” nem kell olvasni, de normál méretű betűt sem. Könnyen, gyorsan, és főként: okosan!  

Mi várható Magyarországon?

Ne legyünk igazságtalanok: a magyar bankszektort az ág is húzta az elmúlt 7 évben. Lefordítva: egész egyszerűen nem volt pénz a fejlesztések megvalósítására (sok esetben az volt a fő kérdés, hogy Magyarországon megmarad-e az adott bank). Az idők azonban itthon is változnak, egyre több jel mutat arra, hogy a hazai bankoknál is megkezdődnek a fejlesztések. De milyen fejlesztések legyenek ezek? Mit látnál szívesen Te, hogyan nézne ki a holnap modern, digitális bankja a Te preferenciáid szerint? Oszd meg velünk a véleményedet 5 percben az alábbi kérdőív kitöltésével.

Felmérés: Digitális bankolás Magyarországon, amit Ti szeretnétek

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Ezek a banki díjak kiverik a biztosítékot

2017. 01. 25.

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen, hogy valamilyen banki szolgáltatást igénybe ne vegyünk. A semmiből előbukkanó költségekkel senki sem szeret szembesülni, pláne, ha ez akár több tízezer forintra is rúghat. A pénzügyi...

Lerántjuk a leplet a legnagyobb tévhitekről

2016. 11. 19.

Időről-időre olvasóink visszajelzése alapján azt tapasztaljuk, hogy a megtakarítási/befektetési termékekkel és a különböző pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatban nagyon sok a kérdőjel, sok esetben keverik őket. Ez nem is csoda, hiszen a...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.