Betöltés
loading

Forgóeszközhitel az NHP Hajrá keretében

Indítsa be vállalkozását kedvezményes és kiszámítható hitellel!

A rövidtávú finanszírozási igények megfelelő biztosítása meghatározó a kis- és középvállalkozások működése szempontjából, a legkönnyebben pedig forgóeszköz-hitel igénybe vételével tudjuk a szükséges forrásokat előteremteni. Lássuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett Növekedési Hitelprogram Hajrá (NHP Hajrá) keretében, milyen célokra és milyen feltételek mellett tudjuk kedvezményes hitelhez juttatni vállalkozásunkat.

Forgóeszközhitel a program keretében

Az első és talán legfontosabb: az NHP Hajrá forgóeszközhitelekre is igaz, hogy a programhoz csatlakozó kereskedelmi bankok a vállalkozások részére legfeljebb 2,5%-os kamattal nyújthatnak kölcsönt, amely az egyik legkedvezőbb konstrukció a magyar piacon.

online ruharendelés

A vállalkozások az NHP Hajrá program keretében kínált forgóeszközhitelt a működéshez kapcsolódó költségek fedezésére korlátozás nélkül felhasználhatják. Így a felvett kölcsön a termelés, forgalmazás zökkenőmentes finanszírozásának biztosítására is szolgál, ha átmeneti forráshiány keletkezik. Emellett a forgóeszközhitelek fedezetet nyújthatnak a vállalkozás árukészletének átmeneti bővítésére, a bérek kifizetésére, elősegíthetik a termelés finanszírozását, megoldást jelenthetnek a pályázaton elnyert támogatások megelőlegezésére, illetve áfa finanszírozására is igénybe vehetők.

A limitekre figyelni kell

Az NHP Hajrában egy meghatározott összegig (limit) van lehetőségünk forgóeszközhitel felvételére, amelynek mértékét a vállalkozás készletállományának, a legfeljebb 30 napja lejárt vevőköveteléseinek, valamint az 1 éves személyi jellegű ráfordításainak együttes összege határozza meg. A kölcsön összegének meghatározásakor továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy a vállalkozásnak van-e korábbi forgóeszközhitele.

A hitelintézetek a hitel maximális összegét első alkalommal a hitelfelvételkor határozzák meg, amelyet évente felülvizsgálnak. A limit megállapításakor, illetve az éves felülvizsgálat során a kkv éves beszámolójában vagy adóbevallásában szereplő adatokat, vagy ezek hiányában a legfrissebb főkönyvi kivonat adatait veszik figyelembe a bankok.

Forgóeszközhitel 3 éves futamidővel

NHP Hajrá keretében nyújtott hitelt igényelni kizárólag a hitelminősítést végző kereskedelmi bankoktól lehetséges. Az NHP Hajrá igényléseknél a hiánytalan kérelem beérkezésétől számítva 10 munkanapon belül döntenie kell a bankoknak, a hitelek lehívására pedig a szerződéskötést követő 3 éven belül van lehetőség. A forgóeszközhitel és a támogatások előfinanszírozásánál 3 év lehet a maximális futamidő.  Mivel a különböző hitelintézetek eljárásmódjai eltérnek egymástól, ezért érdemes többet is felkeresnünk, hogy a legkedvezőbb konstrukciót kaphassuk!

MNB    

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mikor juthat a cégem válságkezelő támogatott hitelekhez?

Egyre több kedvezőbbnél kedvezőbb támogatott hitel ajánlattal találkozhatnak a vállalkozások a piacon. Növekedési Hitel (NHP), Széchenyi hitelek, MFB és EXIM hitelek… Legyen bármelyik konstrukcióról is szó, a piaci kamatszintnél jóval...

Társasházak, lakásszövetkezetek is igényelhetik a szuperolcsó NHP Hajrá hitelt

Az NHP Hajrá konstrukció friss módosításainak köszönhetően nagyobb mértékben fogja elősegíteni a hazai vállalkozások külföldi beruházásait, rugalmasabb forgóeszközhitelezést tesz lehetővé, továbbá társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik korszerűsítési beruházások finanszírozáshoz....

Blogajánló
  • alapblog Az első fényképek a Holdról

    Úgy tudjuk, hogy az első felvétel a Holdról 1839. január 2-án készült, és maga Louis-Jacques-Mandé Daguerre, a róla elnevezett fényképészeti eljárás, a dagerrotípia kifejlesztője készítette.  Pár... The post Az első fényképek a Holdról appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?

    Ebben a bejegyzésben az egyes költségvetéstervező és költségkövetésre használt rendszereket szeretném sorba venni. Bemutatom az egyes módszerek előnyeit és hátrányait, majd bemutatom a saját fejlesztésű rendszerem is. A téma nem egyszerű, de igyekszem rövidre fogni. Ha nem olvastad el, hogy milyen egy jó költségkövetés, akkor kattints ide. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne Tovább olvasom "A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?" → The post A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet? appeared first on KonyhaKontrolling.