Használd ki a lehetőséget és szabadulj ingyen a személyi kölcsöntől!

Használd ki a lehetőséget és szabadulj ingyen a személyi kölcsöntől!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-05 Frissítve: 2021-09-01
 

Jól jársz, ha a hitel futamideje előtti részleges vagy teljes visszafizetése mellett döntesz, hiszen ezzel jelentős összeget spórolhatsz meg. Ráadásul, ha odafigyelsz a részletekre, évente egyszer 200 ezer forintos összeghatárig díjmentesen is megúszható a történet. Ez alapján megéri akár egy kisebb összeget is betörleszteni a hitelbe, hiszen a kamatmegtakarítás révén jelentős pénzügyi előny érhető el.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Amennyiben a közelmúltban némi pénz állt a házhoz, vagy éppen sikerült megtakarítanod egy kisebb-nagyobb összeget, gondolnod kell a meglévő hiteledre is. Sokan ilyenkor automatikusan megtakarítási lehetőségek után néznek, pedig ha rád mosoly a szerencse, és úgy alakul, hogy valamekkora összeget be tudsz törleszteni a hiteledbe, akkor ez lehet a legjobb döntés számodra.

A személyi kölcsön tipikusan a jelzáloghiteleknél magasabb kamatteher mellett szükséges törleszteni, így lényeges, hogy tudsz-e előtörleszteni a futamidő vége előtt. Az előtörlesztéssel képes vagy a fennálló tartozást csökkenteni, összességében kevesebb kamatot fizetsz a banknak, ráadásul a havi hitelkiadás is csökken. Márpedig az előtörlesztés lehetőségével a személyi kölcsön esetében is élhetsz, ráadásul, ha odafigyelsz és kihasználod a szabályok adta mozgásteret, még ingyen is megúszhatod.

Nézd meg, hogy mennyi személyi kölcsönhöz juthatsz az aktuális ajánlatok alapján!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

Hirdetés

Egy lehetséges módszer, hogy spórolj a személyi kölcsönön

Az előtörlesztést egy személyi kölcsön esetében akár egy kisebb összeggel is megéri keresztülvinni, ráadásul azt is el lehet mondani, hogy minél hamarabb nyílik lehetőség rá, annál látványosabb lesz a hatás is.

Ugyan a bank díjat számít fel az elő- végtörlesztés esetén (ez az eleső kamatbevételre jelent kompenzációt) viszont lényegesen nagyobb a pénzügyi előny, mint amennyibe az egész procedúra kerül. Az előtörlesztés díja mindig az előtörlesztett összegtől a hátralévő futamidőtől, és attól függ, hogy a múltban előtörlesztettél-e már. Szerencsére a díj mértékét az egyes esetekben jogszabály korlátozza.

Alapvetően a személyi kölcsön előtörlesztési díja maximum 1 százalék lehet, ha a futamidőből egy évnél több van hátra. Amennyiben már kevesebb, mint egy év van hátra a visszafizetésből, akkor maximum 0,5 százalékos mértékkel kell számolni. Ugyanakkor, ha legfeljebb 200 ezer forintot forgatsz a hitelbe és a megelőző 12 hónapban még nem éltél az előtörlesztéssel, akkor nem számíthat fel díjat a bank, vagyis ingyenes az előtörlesztés.

Márpedig az utóbbi esetből kiindulva, ha rendszerint meg tudsz egy kisebb összeget spórolni, azt érdemes összegyűjteni és évente egyszer betörleszteni a hiteledbe. Ezáltal csökken a havi törlesztő, aminek köszönhetően nagyobb mozgástér keletkezik a büdzsédben. Adott esetben az így megtakarított összeget szintén érdemes a hitelre fordítani, mert így jóval hamarabb visszafizetheted a személyi kölcsönt.

Példaként nézzük meg azt az esetet, hogy 3 millió forintot 7 évre 12%-os kamattal vettél fel. Ekkor az induló havi törlesztőd 53 ezer forint körül alakulna, de úgy gondolkodsz, hogy az ingyenes előtörlesztést kihasználva a 6. év végéig 100 ezer forintot betörlesztesz (havi 8300 forint megspórolásával). Ezzel összességében 740 ezer forint pénzügyi előnyöd keletkezik az előtörlesztés nélküli alternatívához képest. Ráadásul évről-évre kisebb a törlesztőd, így akár havonta többet is félretudsz tenni, amivel tovább lehet csökkenteni a fennálló tartozást.

Amennyiben 200 ezer forint fölötti összeg betörlesztéséről van szó, az előtörlesztés még az 1%-os díj ellenére is megéri. Ha a fenti példának megfelelő kölcsön esetében egyszer, mondjuk a 3. végén törlesztesz be 500 ezer forintot, akkor a hitelen összességében 632 ezer forintot spórolsz meg, míg az előtörlesztés költsége csupán 5 ezer forint.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés