Hírdetés

Heti termés: a trükk, ami közel 300 ezret hozhat az év végéig konyhára!

szerző: |
Frissítve:
 

A bankszámlájukon sokat vesztő ügyfelek, az év végi adóoptimalizálás kérdései, és lakáshitelek az egyes élethelyzetekre. A héten ezekre a pénzügyi témákra kerestük a megoldást a Bankmonitornál. Összefoglalónkból minden lényeges válasz kiderül!

286 ezer forint állami támogatás keresi a helyét az év végéig

Az év végével számos lehetőséged van még arra, hogy olyan megtakarítást válassz, amihez valamilyen adókedvezmény, állami támogatás, illetve adó-visszatérítés is jár. Ilyen az adózási könnyebbséget nyújtó TBSZ, amit az év végéig megnyitva megúszható a 0. gyűjtőév kivárása, vagy az egyes nyugdíjcélú megtakarítások, ahol 20%-os adó-visszatérítés jár. A gyerekre gondolva egy Babakötvény is jól jöhet, hiszen ehhez 10%-os, maximum évi 6000 forint állami támogatás jár.

Kíváncsi vagy, hogy képes vagy megfelelő nyugdíj-kiegészítést elérni? Használd kalkulátorunkat, és kiderül!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mésZ
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Megtudhatod számodra melyik a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ.
  • Megtudhatod mennyi állami támogatást kaphatsz és tájékoztatunk a felmerülő költségekről.

Így spórolj a bankszámláddal tízezreket évente!

A számlavezető bankjukat leváltók aránya meglepően alacsony hazánkban, pedig nagyon sokan olyan számlacsomagot használnak, ami évente jelentős többlet költségeket jelent számukra. Célszerű rendszeresen ellenőrizni a számlakivonaton jelentkező díjakat és a legegyszerűbb módon egy online kalkulátorral kideríteni, hogy van-e olyan számlacsomag, ami az aktuálisnál olcsóbb. Márpedig a tapasztalatunk alapján van, egy kis odafigyeléssel és egy jó választással akár 32 ezer forint is megtakarítható évente.

Itt vannak az élethelyzetednek legjobban megfelelő lakáshitelek

Hihetetlennek tűnik, de ma már ott tartunk, hogy átlagos ügyfélként is 2,64%-os THM-mel kapunk lakáshitelt, de még ha a kiszámíthatóságot tartjuk szem előtt, akkor is 4,85%-tól már tárt karokkal várnak a bankok. Egy nagyobb jövedelemmel akár egészen 2,2%-ig lefaragható a THM és ekkor a 10 éves biztonságos hitel is megkapható 3,55%-os THM mellett. Ráadásul az olyan specialitásoknál is, mint a KATA-s, osztalék, vagy külföldi jövedelem esetében is kedvező lehetőségekkel találkozunk.

Hírdetés