Itt vannak a legjobb lakáshitelek a legkülönbözőbb élethelyzetekre!

Itt vannak a legjobb lakáshitelek a legkülönbözőbb élethelyzetekre!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-11-13 Frissítve: 2021-08-06
 

Rendszeresen elkészítjük a legkedvezőbben elérhető lakáshitelek listáját, ahol a fő csoportosítási alapot a kamatperiódus szokta jelenteni. Most gondoltunk egyet, és az egyes ügyfélprofilok, vagyis a jövedelem típusa, a hitel nagysága és a megtakarítási képesség szerint csoportosítottuk a hiteleket. Hihetetlennek tűnik, de adott esetben már ott tartunk, hogy 2,11%-os THM-mel is kapunk lakáshitelt, de még ha a kiszámíthatóságot tartjuk szem előtt, akkor is 4,85%-tól már tárt karokkal várnak a bankok. Ráadásul az olyan specialitásoknál, mint a KATA-s, osztalék, vagy külföldi jövedelem esetében is kedvező lehetőségekkel találkozunk.

Az osztalék vagy KATA-s jövedelem sem akadály a lakáshitelnél

Nagy az érdeklődés a lakáshitelek iránt, itt a Bankmonitornál mi is rendkívül sokféle hátterű érdeklődővel találkozunk. Az biztos, hogy a kamatok még soha nem voltak ilyen alacsony szinten, azonban eltérések még bőven lehetnek attól függően, hogy milyen típusú ügyfelekről is van szó. Amennyi élethelyzet, annyi megoldás jöhet szóba, amihez alkalmazkodhatnak a lakáshitel feltételei is.

A mostani összehasonlításunkban több különféle ügyfélprofilt vettünk górcső alá. Gondolva például az átlagos-magas jövedelmű, és a CSOK-ban is gondolkodó családokra, valamint azokra, akik vállalkozóként vagy éppen külföldön keresik a kenyerüket.

A lakáshitelek közül pedig mindig a legkedvezőbb ajánlatokat tüntettük fel, vagyis a legalacsonyabb THM-et és törlesztőt, amely mellett már lehetőség nyílik a hitelfelvételre.

Vegyünk például egy kétkeresős családot, amely összesen 350 ezer forintos jövedelemmel rendelkezik és egy 20 millió forint értékű ingatlant szeretne vásárolni. Ehhez 10 millió forintos hitelösszegnél 20 évre már 2,64%-os THM és 53,2 ezer forintos törlesztő mellett is hozzájuthat család. Amennyiben havi 30 ezer forint megtakarítást is bevállalnak, és ennek megfelelő konstrukciót választanak, akkor a THM egészen 2,11%-ra lefaragható.

Persze, ha fontosabb a kiszámíthatóság, akkor célszerű egy rögzített lakáshitel mellett dönteni, amit 10 éves kamatperiódus mellett már 4,85%-os THM-mel is meg lehet kapni, ami 64,1 ezer forintos havi törlesztővel egyenértékű.

Egy olyan esetet is megnéztünk, amikor a család ugyan önerővel nem rendelkezik, de a 3 gyermek után használt lakásra igényelhet CSOK-ot. Ebben az esetben a támogatás összege 2,2 millió forint lehet, amihez még 10 millió forintos hitelt vennének fel. Mivel számukra mindennél fontosabb lehet a biztonság, érdemes hosszú kamatperiódusban gondolkodni, így a 10 évre rögzített hitelért havi 64 ezer forintot kell fizetniük.

Magasabb, már prémium kategóriába tartozó jövedelemnél némileg kedvezőbb kamatokra lehet számítani. Ez esetben egy nagyobb, 25 millió forintos hitelösszeget 20 évre a legolcsóbb 2,2%-os THM-mel is fel lehet venni, ami 128 ezres havi kiadást jelent. A 10 évre felvett végig fix hitel pedig már 3,55%-os THM-mel elérhető, ami havonta 249 ezres törlesztőt jelent.

Nézd meg lakáshitel kalkulátorunkkal, hogy számodra melyik a legjobb ajánlat! És keresd szakértőinket, ha az igénylésnél segítségre szorulnál! Veled együtt végigvisszük folyamatot, számodra teljesen ingyen. 

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

A KATA sikerének köszönhetően szép számmal adódnak olyanok is, akik vállalkozóként szeretnének lakáshitelt felvenni. Szerencsére egyre több bank nyitott a KATA-s jövedelműekre is, ha bizonyos feltételeknek megfelelnek (egy lezárt üzleti év jellemzően elvárt), arra azonban számítani kell, hogy a jövedelemnek jellemzően a 60%-át veszik figyelembe. 400 ezer forint KATA-s jövedelem mellett is már gond nélkül megkaphatunk egy 10 millió forintos, 10 éves kamatperiódusú hitelt 4,85%-os THM-mel.

Viszonylag sokan vannak azok is, akik a magasabb külföldi fizetésükből finanszíroznák a hazai lakásvásárlást. Jó, ha tudjuk, hogy a banki gyakorlat eltérő a külföldi jövedelem tekintetében, bár a növekvő igényeknek köszönhetően egyre több bank finanszírozza meg ezeket az ügyfeleket is. 15 millió forintos hitelösszeg a legkedvezőbb esetben 2,41%-os THM-mel számukra is elérhető.

Akármilyen furcsának is tűnhet, nem egy olyan esetet láttunk, ahol valaki egy kisebb összegű havi nettó jövedelmet tudott igazolni, viszont az osztalékjövedelme több millió forint volt. Több bank az osztalékot önálló jövedelemként is elfogadja, az általunk vizsgált havi 1 millió forint osztalékalapú jövedelem esetében a legolcsóbb THM 2,26%-ra jött ki.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés