Betöltés

Itt vannak a legjobb lakáshitelek a legkülönbözőbb élethelyzetekre!

szerző: Bankmonitor
2017-11-13

Rendszeresen elkészítjük a legkedvezőbben elérhető lakáshitelek listáját, ahol a fő csoportosítási alapot a kamatperiódus szokta jelenteni. Most gondoltunk egyet, és az egyes ügyfélprofilok, vagyis a jövedelem típusa, a hitel nagysága és a megtakarítási képesség szerint csoportosítottuk a hiteleket. Hihetetlennek tűnik, de adott esetben már ott tartunk, hogy 2,11%-os THM-mel is kapunk lakáshitelt, de még ha a kiszámíthatóságot tartjuk szem előtt, akkor is 4,85%-tól már tárt karokkal várnak a bankok. Ráadásul az olyan specialitásoknál, mint a KATA-s, osztalék, vagy külföldi jövedelem esetében is kedvező lehetőségekkel találkozunk.

Az osztalék vagy KATA-s jövedelem sem akadály a lakáshitelnél

Nagy az érdeklődés a lakáshitelek iránt, itt a Bankmonitornál mi is rendkívül sokféle hátterű érdeklődővel találkozunk. Az biztos, hogy a kamatok még soha nem voltak ilyen alacsony szinten, azonban eltérések még bőven lehetnek attól függően, hogy milyen típusú ügyfelekről is van szó. Amennyi élethelyzet, annyi megoldás jöhet szóba, amihez alkalmazkodhatnak a lakáshitel feltételei is.

A mostani összehasonlításunkban több különféle ügyfélprofilt vettünk górcső alá. Gondolva például az átlagos-magas jövedelmű, és a CSOK-ban is gondolkodó családokra, valamint azokra, akik vállalkozóként vagy éppen külföldön keresik a kenyerüket.

A lakáshitelek közül pedig mindig a legkedvezőbb ajánlatokat tüntettük fel, vagyis a legalacsonyabb THM-et és törlesztőt, amely mellett már lehetőség nyílik a hitelfelvételre.

Vegyünk például egy kétkeresős családot, amely összesen 350 ezer forintos jövedelemmel rendelkezik és egy 20 millió forint értékű ingatlant szeretne vásárolni. Ehhez 10 millió forintos hitelösszegnél 20 évre már 2,64%-os THM és 53,2 ezer forintos törlesztő mellett is hozzájuthat család. Amennyiben havi 30 ezer forint megtakarítást is bevállalnak, és ennek megfelelő konstrukciót választanak, akkor a THM egészen 2,11%-ra lefaragható.

Persze, ha fontosabb a kiszámíthatóság, akkor célszerű egy rögzített lakáshitel mellett dönteni, amit 10 éves kamatperiódus mellett már 4,85%-os THM-mel is meg lehet kapni, ami 64,1 ezer forintos havi törlesztővel egyenértékű.

Egy olyan esetet is megnéztünk, amikor a család ugyan önerővel nem rendelkezik, de a 3 gyermek után használt lakásra igényelhet CSOK-ot. Ebben az esetben a támogatás összege 2,2 millió forint lehet, amihez még 10 millió forintos hitelt vennének fel. Mivel számukra mindennél fontosabb lehet a biztonság, érdemes hosszú kamatperiódusban gondolkodni, így a 10 évre rögzített hitelért havi 64 ezer forintot kell fizetniük.

Magasabb, már prémium kategóriába tartozó jövedelemnél némileg kedvezőbb kamatokra lehet számítani. Ez esetben egy nagyobb, 25 millió forintos hitelösszeget 20 évre a legolcsóbb 2,2%-os THM-mel is fel lehet venni, ami 128 ezres havi kiadást jelent. A 10 évre felvett végig fix hitel pedig már 3,55%-os THM-mel elérhető, ami havonta 249 ezres törlesztőt jelent.

Nézd meg lakáshitel kalkulátorunkkal, hogy számodra melyik a legjobb ajánlat! És keresd szakértőinket, ha az igénylésnél segítségre szorulnál! Veled együtt végigvisszük folyamatot, számodra teljesen ingyen. 

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A KATA sikerének köszönhetően szép számmal adódnak olyanok is, akik vállalkozóként szeretnének lakáshitelt felvenni. Szerencsére egyre több bank nyitott a KATA-s jövedelműekre is, ha bizonyos feltételeknek megfelelnek (egy lezárt üzleti év jellemzően elvárt), arra azonban számítani kell, hogy a jövedelemnek jellemzően a 60%-át veszik figyelembe. 400 ezer forint KATA-s jövedelem mellett is már gond nélkül megkaphatunk egy 10 millió forintos, 10 éves kamatperiódusú hitelt 4,85%-os THM-mel.

Viszonylag sokan vannak azok is, akik a magasabb külföldi fizetésükből finanszíroznák a hazai lakásvásárlást. Jó, ha tudjuk, hogy a banki gyakorlat eltérő a külföldi jövedelem tekintetében, bár a növekvő igényeknek köszönhetően egyre több bank finanszírozza meg ezeket az ügyfeleket is. 15 millió forintos hitelösszeg a legkedvezőbb esetben 2,41%-os THM-mel számukra is elérhető.

Akármilyen furcsának is tűnhet, nem egy olyan esetet láttunk, ahol valaki egy kisebb összegű havi nettó jövedelmet tudott igazolni, viszont az osztalékjövedelme több millió forint volt. Több bank az osztalékot önálló jövedelemként is elfogadja, az általunk vizsgált havi 1 millió forint osztalékalapú jövedelem esetében a legolcsóbb THM 2,26%-ra jött ki.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

8 Hozzászólás

 1. Zoltán

  Sziasztok!

  Egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik banktól tudok hitelt igényelni külföldi lakás vásárláshoz egyéni vállalkozóként (kata)?

  Sajnos sehol nem találok még hasonlót sem.

  Köszönöm!
  Zoltán

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Zoltán,
   Külföldön lévő lakás egy banknál sem lehet fedezet, jelzáloghitelt csak Magyarországon lévő fedezettel lehet igényelni. Ez esetben itthoni lakásra szabadfelhasználású jelzáloghitel működhet.

 2. Margit

  Az érdekelne hogy magyar munkahelyi bejelentéssel de külföldi fizetéssel és külföldi bankszámlával illetve a feleség magyar munkahely és 120000ft netto fizetéssel otp szamlával ! 10 millios Lakáshitelt melyik bank adna?

  1. Nagy Ildikó

   Kedves Margit,
   Több bank is szóba jöhet, de sok minden függ attól, melyik országból származik a külföldi jövedelem. Javasoljuk, adja le érdeklődését elérhetőségeivel a honlapunkon, és kollégáink segítenek a hitelfelvétel kapcsán a bankválasztásban és a lebonyolításban is!

 3. Ottó

  Az érdekelne hogy, külföldön elő magyarként, magyarországi lakcím nélkül igényelhetek-e lakáshitelt?
  Természetesen a lakást Magyarországon építtetném.

  1. Nagy Ildikó

   Kedves Ottó,
   Sajnos nem, a magyar lakcím alap feltétel.

 4. Péter

  18 éve Magyarországon élő és dolgozó, magyar lakcímkártyával rendelkező szlovák állampolgár Magyarországon vásárolni kívánt ingatlanra kaphat-e lakáshitelt?

  1. Singer Zoltán

   Kedves Péter! Igen, kaphat.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mibe fektess havi 50-60 ezer forintot, ha van lakáshiteled?

2018. 12. 12.

Félre tudsz tenni a havi munkabéredből, és betörlesztenéd a lakáshiteledbe? Az előtörlesztés jó megoldás, de mutatunk két másik lehetőséget is! Ha futamidő végéig fix kamatozású, de legalábbis 5-10 éves kamatperiódusú...

Mindenki elfelejtette, hogy a hitelfelvétel veszélyes is lehet?

2018. 12. 11.

10 évvel a hazai lakosság jelentős részét durván megégető hitelválság kirobbanása után újra csúcson van a magánszemélyek hitelfelvétele, és a növekedés 2019-ben is szinte biztosan folytatódik. Mi történt? Mindenki elfelejtette,...

Blogajánló

 • alapblog

  Armstrong és az Uber

  Gondolom, még a profi kerékpársport iránt nem érdeklődő olvasónk is hallott már Lance Armstrong-ról. Armstrong először a rákból való felgyógyulásáról, majd az ezt követő fantasztikus...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.