Itt vannak a legjobb lakáshitelek a legkülönbözőbb élethelyzetekre!

szerző: Szabó Zsolt
2017. 11. 13.

Rendszeresen elkészítjük a legkedvezőbben elérhető lakáshitelek listáját, ahol a fő csoportosítási alapot a kamatperiódus szokta jelenteni. Most gondoltunk egyet, és az egyes ügyfélprofilok, vagyis a jövedelem típusa, a hitel nagysága és a megtakarítási képesség szerint csoportosítottuk a hiteleket. Hihetetlennek tűnik, de adott esetben már ott tartunk, hogy 2,11%-os THM-mel is kapunk lakáshitelt, de még ha a kiszámíthatóságot tartjuk szem előtt, akkor is 4,85%-tól már tárt karokkal várnak a bankok. Ráadásul az olyan specialitásoknál, mint a KATA-s, osztalék, vagy külföldi jövedelem esetében is kedvező lehetőségekkel találkozunk.

Az osztalék vagy KATA-s jövedelem sem akadály a lakáshitelnél

Nagy az érdeklődés a lakáshitelek iránt, itt a Bankmonitornál mi is rendkívül sokféle hátterű érdeklődővel találkozunk. Az biztos, hogy a kamatok még soha nem voltak ilyen alacsony szinten, azonban eltérések még bőven lehetnek attól függően, hogy milyen típusú ügyfelekről is van szó. Amennyi élethelyzet, annyi megoldás jöhet szóba, amihez alkalmazkodhatnak a lakáshitel feltételei is.

A mostani összehasonlításunkban több különféle ügyfélprofilt vettünk górcső alá. Gondolva például az átlagos-magas jövedelmű, és a CSOK-ban is gondolkodó családokra, valamint azokra, akik vállalkozóként vagy éppen külföldön keresik a kenyerüket.

A lakáshitelek közül pedig mindig a legkedvezőbb ajánlatokat tüntettük fel, vagyis a legalacsonyabb THM-et és törlesztőt, amely mellett már lehetőség nyílik a hitelfelvételre.

Vegyünk például egy kétkeresős családot, amely összesen 350 ezer forintos jövedelemmel rendelkezik és egy 20 millió forint értékű ingatlant szeretne vásárolni. Ehhez 10 millió forintos hitelösszegnél 20 évre már 2,64%-os THM és 53,2 ezer forintos törlesztő mellett is hozzájuthat család. Amennyiben havi 30 ezer forint megtakarítást is bevállalnak, és ennek megfelelő konstrukciót választanak, akkor a THM egészen 2,11%-ra lefaragható.

Persze, ha fontosabb a kiszámíthatóság, akkor célszerű egy rögzített lakáshitel mellett dönteni, amit 10 éves kamatperiódus mellett már 4,85%-os THM-mel is meg lehet kapni, ami 64,1 ezer forintos havi törlesztővel egyenértékű.

Egy olyan esetet is megnéztünk, amikor a család ugyan önerővel nem rendelkezik, de a 3 gyermek után használt lakásra igényelhet CSOK-ot. Ebben az esetben a támogatás összege 2,2 millió forint lehet, amihez még 10 millió forintos hitelt vennének fel. Mivel számukra mindennél fontosabb lehet a biztonság, érdemes hosszú kamatperiódusban gondolkodni, így a 10 évre rögzített hitelért havi 64 ezer forintot kell fizetniük.

Magasabb, már prémium kategóriába tartozó jövedelemnél némileg kedvezőbb kamatokra lehet számítani. Ez esetben egy nagyobb, 25 millió forintos hitelösszeget 20 évre a legolcsóbb 2,2%-os THM-mel is fel lehet venni, ami 128 ezres havi kiadást jelent. A 10 évre felvett végig fix hitel pedig már 3,55%-os THM-mel elérhető, ami havonta 249 ezres törlesztőt jelent.

Nézd meg lakáshitel kalkulátorunkkal, hogy számodra melyik a legjobb ajánlat! És keresd szakértőinket, ha az igénylésnél segítségre szorulnál! Veled együtt végigvisszük folyamatot, számodra teljesen ingyen. 

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A KATA sikerének köszönhetően szép számmal adódnak olyanok is, akik vállalkozóként szeretnének lakáshitelt felvenni. Szerencsére egyre több bank nyitott a KATA-s jövedelműekre is, ha bizonyos feltételeknek megfelelnek (egy lezárt üzleti év jellemzően elvárt), arra azonban számítani kell, hogy a jövedelemnek jellemzően a 60%-át veszik figyelembe. 400 ezer forint KATA-s jövedelem mellett is már gond nélkül megkaphatunk egy 10 millió forintos, 10 éves kamatperiódusú hitelt 4,85%-os THM-mel.

Viszonylag sokan vannak azok is, akik a magasabb külföldi fizetésükből finanszíroznák a hazai lakásvásárlást. Jó, ha tudjuk, hogy a banki gyakorlat eltérő a külföldi jövedelem tekintetében, bár a növekvő igényeknek köszönhetően egyre több bank finanszírozza meg ezeket az ügyfeleket is. 15 millió forintos hitelösszeg a legkedvezőbb esetben 2,41%-os THM-mel számukra is elérhető.

Akármilyen furcsának is tűnhet, nem egy olyan esetet láttunk, ahol valaki egy kisebb összegű havi nettó jövedelmet tudott igazolni, viszont az osztalékjövedelme több millió forint volt. Több bank az osztalékot önálló jövedelemként is elfogadja, az általunk vizsgált havi 1 millió forint osztalékalapú jövedelem esetében a legolcsóbb THM 2,26%-ra jött ki.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

2 Hozzászólás

 1. Zoltán

  Sziasztok!

  Egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik banktól tudok hitelt igényelni külföldi lakás vásárláshoz egyéni vállalkozóként (kata)?

  Sajnos sehol nem találok még hasonlót sem.

  Köszönöm!
  Zoltán

  2018.05.29.09:40

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Zoltán,
   Külföldön lévő lakás egy banknál sem lehet fedezet, jelzáloghitelt csak Magyarországon lévő fedezettel lehet igényelni. Ez esetben itthoni lakásra szabadfelhasználású jelzáloghitel működhet.

   2018.05.31.16:58

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Óvatosan a hitelekkel, nehogy ismét csapdába essünk!

2018. 06. 18.

Az ingatlanárak megemelkedése egyre többeket késztet hitelfelvételre, de nem mindegy, hogy miként járunk el. A legrosszabb forgatókönyv, ha gyorsan változó hitelt veszünk fel és túl sok időre. Elemzésünkben többek között...

Emelkedni fog a nyugdíjkorhatár? Megmutattuk a héten!

2018. 06. 17.

Pénzügyi döntések a hitelfelvétel után, elszálló nyugdíjkorhatár. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten és most egy kis ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik! Használd nyugdíj-megtakarítás kalkulátorunk, és megtudhatod,...

Emelkedni kezdtek a lakáshitel kamatok – Mi az oka?

2018. 06. 13.

A nyár kezdetével a fogyasztóbarát lakáshiteleknél megindult a kamatok emelkedése, ami nem is meglepő annak fényében, hogy az állampapír hozamok már az év eleje óta emelkednek. Várhatóan a kamatok jövőben...

Blogajánló

 • alapblog

  Független-e a magyar jegybank?

  Természetesen nem az a kérdés, hogy politikailag vagy törvényileg független-e, hiszen ez nem kérdés, hanem az, hogy a nemzetközi folyamatoktól független-e? Erre pedig az az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.