Hogy reagált a lakosság az ingatlanárakra? Megmutattuk a héten!

Hogy reagált a lakosság az ingatlanárakra? Megmutattuk a héten!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-05-06 Frissítve: 2021-08-06
 

Hogy reagáltak az emberek a magas lakásárakra, hogyan fordítható a lakástakarék előtörlesztésre és a bankváltással elérhető kedvezőbb személyi kölcsön kamatok. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten, amikből most ízelítőt is adunk. Heti összefoglalónk következik.

Magasabb hitelösszeg, hosszabb futamidő – Te vállalnád az ingatlanárak miatt?

Jelentősen felpörgött tavaly az érdeklődés a lakáshitelek iránt, ráadásul a CSOK jelentette támogatás iránt is különösen nagy volt az igény. Ez nem is csoda, hiszen az ingatlanárak rendkívül sokat emelkedtek, így a kellő nagyságú önerő hiányában valamilyen finanszírozási megoldás után kell nézni. A családok a hitellehetőségeket is igyekeznek a lehető legjobban kihasználni, ami jól látszik abban, hogy az átlagos hitelösszeg és a futamidő is növekedett tavaly.

Megnéztük hogyan fordítható hitel előtörlesztésre a lakástakarék

Sokan ismerik a lakástakarékot, de nemcsak azok használják a konstrukciók, akik lakásvásárlásban vagy felújításban gondolkoznak, hanem azok is, akiknek lakáshitelük van. A lakástakarék lejáratkor betörleszthető a hitelbe, amivel a megspórolt kamatok révén jelentős előny érhető el. Néhány dologra azonban nem árt figyelni. Ilyen például az, hogy milyen hitelt is szeretnél előtörleszteni, vagy az időpontok szem előtt tartása, hiszen a hitelről kikért tartozásigazolás átfutási ideje akár 30 nap is lehet.

Megéri bankot váltani a jobb személyi kölcsönért!

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, könnyen előfordulhat, hogy nem a saját bankod kínálja a legjobb kondíciókat, hanem egy másik pénzintézet. Ilyenkor akár egy bankváltást is célszerű bevállalni az így elérhető alacsonyabb kamatok miatt, hiszen ezzel spórolni tudsz. Sok esetben a munkáltatónál egyszerű elintézni a bankváltás tényét, de az új számlavezető bank is sok mindenben tud segíteni. Például rögzíti a megszokott utalásokat, és beállítja a csoportos beszedési megbízásokat.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés