Betöltés

Iszonyú drágák a banki SMS tájékoztatók

szerző: bankmonitor.hu
2016-09-15

Teljesen hétköznapi bankszámlahasználat mellett átlagosan kétszer annyiba kerül bankszámlánk fenntartása, ha minden számla- és kártyamozgásról SMS-t kérünk, mintha egyáltalán nem veszünk igénybe ilyen szolgáltatást. Kétségkívül fontos, hogy naprakészek legyünk bankszámlánkkal kapcsolatban, de nem árt, ha tisztában vagyunk ennek költségeivel is. Néhány tipp, hogy hogyan csökkentsük az ilyen típusú kiadásainkat.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Úri huncutság vagy nélkülözhetetlen szolgáltatás, megoszlanak a vélemények. Egy biztos, nem olcsó mulatság, ha SMS-ek útján szeretnénk naprakészek lenni bankszámlánkkal kapcsolatban. Jellemzően 20-40 Ft-ba kerül egy üzenet, számos esetben pedig még egy fix havidíjjal (50-250 Ft) is számolni kell.

SMS tájékoztató szolgáltatások sztenderd díjszabása

A díjszabás persze erőteljesen függhet attól, hogy milyen számlacsomaggal, vagy éppen bankkártyával rendelkezünk. Általános banki gyakorlat például, hogy a tehetősebb ügyfeleknek szánt bankszámláknál és bankkártyáknál kedvezőbb feltételekkel vehetőek igénybe az SMS szolgáltatások. A fenti táblázat összeállításakor mi azokra a számlacsomagokra koncentráltunk, amelyeket a bankok az átlagembernek kínálnak, teljesen hétköznapi használatra.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a táblázatban sztenderd díjak szerepelnek. Több esetben (pl.: Budapest Bank, Sberbank) meghatározott ideig (3-6 hónap) kedvezményes díjjal vehető a szolgáltatás igénybe, ha újonnan igényeljük. Néhány banknál (pl.: OTP Bank, Erste Bank) lehetőség van arra, hogy olyan kedvezménycsomagot vegyünk igénybe, amellyel egy fix havidíjért cserébe már az SMS-ek után külön nem kell fizetni. Többek között ez az egyik módja annak, hogy jelentősen faragjunk a szolgáltatás költségein.

SMS helyett alkalmazás üzenet

Egyre több bank aknázza ki a technikai fejlődésben rejlő lehetőségeket és náluk a hagyományos SMS szolgáltatások helyett már akár díjmentes alkalmazás üzenetek (ún. Push üzenetek) útján is lehet tájékozódni. Dióhéjban arról van szó, hogy letöltünk egy alkalmazást az okostelefonunkra, amin keresztül fogadjuk a számla- illetve kártyamozgásokról szóló üzeneteket. Pontosan úgy, mintha SMS-t kapnánk. Teljes körűen egyelőre sajnos csak a CIB és a Gránit Banknál érhető el a szolgáltatás, de a számlamozgásokról már a MagNet Banknál is kérhetünk Push üzeneteket.

Felkeltette a dolog az érdeklődésed? Kíváncsi vagy, hogy milyen számlavezetési feltételeket kínálnak számodra a fenti bankok? Pillanatok alatt megtudhatod bankszámla kalkulátorunkkal.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A jövő egyértelműen az alkalmazás üzenetek irányába mutat és bár egyre több bank vezeti be az új típusú szolgáltatást, számuk még mindig elenyésző. Addig is, ha nem akarunk lemondani arról, hogy naprakészek legyünk, de faragni szeretnénk az SMS költségeinken, akkor az alábbiakat tehetjük:

 1. Nem kérünk minden egyes műveletről értesítést
  Rengeteget spórolhatunk csupán azzal, ha kizárólag a bankkártyás műveletekről kérünk tájékoztatást. Biztonsági szempontból kétségkívül elengedhetetlen a szolgáltatás, az egyéb számlaműveletekre (jóváírás, átutalás, stb.) pedig kiváló alternatíva a netbank, vagy éppen a mobilbank.
 2. Összeghatárhoz kötjük az értesítéseket
  Beállíthatjuk például, hogy csak akkor kapjunk értesítést, ha 5.000 Ft-nál nagyobb összegű vásárolás történik a bankkártyánkkal.

Csupán egy ilyen optimalizálás eredményeként rengeteget spórolhatunk, nem beszélve arról, hogy számos banknál a fentieknél sokkal részletesebb beállításokra is lehetőség van.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

4 Hozzászólás

 1. Péter

  Ha sok SMS-t kapsz, mert pl. gyakran vásárolsz kártyával, akkor megéri valamilyen kedvezménycsomagra befizetni, mint mondjuk a OTP Simple csomagjában az SMS csomag, ami havi fix 300 Ft, viszont utána már nincs SMS-enkénti díj.

 2. Gyene Sándorné

  Kedvező ajánlat !!!!!
  Köszönet érte.

 3. Ilona

  Három hete visszaéltek a bankkártyám adataival nemzetközi csalók. Ha nem kapnék sms-t a tranzakciókról az összes pénzem levásárolták volna mire magamtól belépek a netbankomba megnézni az egyenlegem vagy utalni és észlelem. Nekem minden pénzt megér az értesítő. Persze eddig én is azt hittem, hogy ez csak másokkal történhet meg! Az első sms-nél rohantam a bankba. A letiltott kártyámmal még napokig próbálkozott az illető vásárolni kisebb-nagyobb összegben. (Amit az sms-értesítőkből láttam) Már a rendőrségen is voltam kihallgatáson, mert a feljelentést a bank javaslatára megtettem. A bank díjmentesen kicserélte a bankkártyámat és visszatérítette az első sikeres vásárlás összegét. Állítólag nem minden bank jár el így. Mindenki úgy tesz ahogy akar én csak a tapasztalatomat írtam le ezzel kapcsolatban.

 4. 19480

  Mindenről kettő sms-kapok ez így tényleg drága hiába reklamálok azt mondják ők csak eggyet küldtek OTP

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Drága bankszámlákon ülünk, pedig nem is nehéz váltani

2018. 09. 21.

8,5 millió felett van a bankszámlák száma Magyarországon, tulajdonosaik pedig nagyon hűségesek, mindössze 5 százalékuk vált évente kedvezőbb termékre. Pedig minél régebbi egy számla, annál nagyobb az esély rá, hogy...

A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez

2018. 09. 18.

Túl drága a bankszámlád? Szeretnéd költségeidet lejjebb szorítani? Az olcsóbb bankoláshoz célszerű a számlacsomagjaink költségeit szabályos időközönként átnézni. Ha egy évre tervezel, megmutatjuk, melyik megoldás lesz a legkedvezőbb a számodra....

Fapados bankszámlák: a legolcsóbbak egy helyen

2018. 09. 07.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a bankszámlánkat nem feltétlenül olyan alapvető célokra, műveletekre használnánk, mint például a munkabér érkeztetés, az állandó és az eseti átutalás, a csoportos beszedési megbízás, a bankkártyás...

Nem érted, miért kerül annyiba a bankszámlád? Megmutatjuk!

2018. 09. 05.

Magyarországon az utóbbi 5-10 évben a bankszámlák nagy átalakuláson mentek keresztül. Többször változott a kamatadó mértéke, bevezették, majd eltörölték az újabb terhet jelentő egészségügyi hozzájárulást, a pénzmozgásokat tranzakciós illetékkel sarcolták...

Blogajánló

 • alapblog

  Pénz beszél

  A Sargentini-jelentés lényege Magyarország számára nem a 7-es cikkely szerinti eljárás elindítása, hanem a pénzcsapok potenciális elzárása. A 7-es cikkelyhez kapcsolódó eljárás valószínűleg egyébként is...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.