Iszonyú drágák a banki SMS tájékoztatók

szerző: bankmonitor.hu
2016. 09. 15.

Teljesen hétköznapi bankszámlahasználat mellett átlagosan kétszer annyiba kerül bankszámlánk fenntartása, ha minden számla- és kártyamozgásról SMS-t kérünk, mintha egyáltalán nem veszünk igénybe ilyen szolgáltatást. Kétségkívül fontos, hogy naprakészek legyünk bankszámlánkkal kapcsolatban, de nem árt, ha tisztában vagyunk ennek költségeivel is. Néhány tipp, hogy hogyan csökkentsük az ilyen típusú kiadásainkat.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: bankszámla 5000 Ft jóváírással, vagy végezz személyre szabott bankszámla költség számítást a kalkulátorunkkal!

Úri huncutság vagy nélkülözhetetlen szolgáltatás, megoszlanak a vélemények. Egy biztos, nem olcsó mulatság, ha SMS-ek útján szeretnénk naprakészek lenni bankszámlánkkal kapcsolatban. Jellemzően 20-40 Ft-ba kerül egy üzenet, számos esetben pedig még egy fix havidíjjal (50-250 Ft) is számolni kell.

SMS tájékoztató szolgáltatások sztenderd díjszabása

A díjszabás persze erőteljesen függhet attól, hogy milyen számlacsomaggal, vagy éppen bankkártyával rendelkezünk. Általános banki gyakorlat például, hogy a tehetősebb ügyfeleknek szánt bankszámláknál és bankkártyáknál kedvezőbb feltételekkel vehetőek igénybe az SMS szolgáltatások. A fenti táblázat összeállításakor mi azokra a számlacsomagokra koncentráltunk, amelyeket a bankok az átlagembernek kínálnak, teljesen hétköznapi használatra.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a táblázatban sztenderd díjak szerepelnek. Több esetben (pl.: Budapest Bank, Sberbank) meghatározott ideig (3-6 hónap) kedvezményes díjjal vehető a szolgáltatás igénybe, ha újonnan igényeljük. Néhány banknál (pl.: OTP Bank, Erste Bank) lehetőség van arra, hogy olyan kedvezménycsomagot vegyünk igénybe, amellyel egy fix havidíjért cserébe már az SMS-ek után külön nem kell fizetni. Többek között ez az egyik módja annak, hogy jelentősen faragjunk a szolgáltatás költségein.

SMS helyett alkalmazás üzenet

Egyre több bank aknázza ki a technikai fejlődésben rejlő lehetőségeket és náluk a hagyományos SMS szolgáltatások helyett már akár díjmentes alkalmazás üzenetek (ún. Push üzenetek) útján is lehet tájékozódni. Dióhéjban arról van szó, hogy letöltünk egy alkalmazást az okostelefonunkra, amin keresztül fogadjuk a számla- illetve kártyamozgásokról szóló üzeneteket. Pontosan úgy, mintha SMS-t kapnánk. Teljes körűen egyelőre sajnos csak a CIB és a Gránit Banknál érhető el a szolgáltatás, de a számlamozgásokról már a MagNet Banknál is kérhetünk Push üzeneteket.

Felkeltette a dolog az érdeklődésed? Kíváncsi vagy, hogy milyen számlavezetési feltételeket kínálnak számodra a fenti bankok? Pillanatok alatt megtudhatod bankszámla kalkulátorunkkal.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A jövő egyértelműen az alkalmazás üzenetek irányába mutat és bár egyre több bank vezeti be az új típusú szolgáltatást, számuk még mindig elenyésző. Addig is, ha nem akarunk lemondani arról, hogy naprakészek legyünk, de faragni szeretnénk az SMS költségeinken, akkor az alábbiakat tehetjük:

 1. Nem kérünk minden egyes műveletről értesítést
  Rengeteget spórolhatunk csupán azzal, ha kizárólag a bankkártyás műveletekről kérünk tájékoztatást. Biztonsági szempontból kétségkívül elengedhetetlen a szolgáltatás, az egyéb számlaműveletekre (jóváírás, átutalás, stb.) pedig kiváló alternatíva a netbank, vagy éppen a mobilbank.
 2. Összeghatárhoz kötjük az értesítéseket
  Beállíthatjuk például, hogy csak akkor kapjunk értesítést, ha 5.000 Ft-nál nagyobb összegű vásárolás történik a bankkártyánkkal.

Csupán egy ilyen optimalizálás eredményeként rengeteget spórolhatunk, nem beszélve arról, hogy számos banknál a fentieknél sokkal részletesebb beállításokra is lehetőség van.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

4 Hozzászólás

 1. Péter

  Ha sok SMS-t kapsz, mert pl. gyakran vásárolsz kártyával, akkor megéri valamilyen kedvezménycsomagra befizetni, mint mondjuk a OTP Simple csomagjában az SMS csomag, ami havi fix 300 Ft, viszont utána már nincs SMS-enkénti díj.

  2016.09.16.17:46

 2. Gyene Sándorné

  Kedvező ajánlat !!!!!
  Köszönet érte.

  2016.09.17.11:36

 3. Ilona

  Három hete visszaéltek a bankkártyám adataival nemzetközi csalók. Ha nem kapnék sms-t a tranzakciókról az összes pénzem levásárolták volna mire magamtól belépek a netbankomba megnézni az egyenlegem vagy utalni és észlelem. Nekem minden pénzt megér az értesítő. Persze eddig én is azt hittem, hogy ez csak másokkal történhet meg! Az első sms-nél rohantam a bankba. A letiltott kártyámmal még napokig próbálkozott az illető vásárolni kisebb-nagyobb összegben. (Amit az sms-értesítőkből láttam) Már a rendőrségen is voltam kihallgatáson, mert a feljelentést a bank javaslatára megtettem. A bank díjmentesen kicserélte a bankkártyámat és visszatérítette az első sikeres vásárlás összegét. Állítólag nem minden bank jár el így. Mindenki úgy tesz ahogy akar én csak a tapasztalatomat írtam le ezzel kapcsolatban.

  2016.09.22.09:15

 4. 19480

  Mindenről kettő sms-kapok ez így tényleg drága hiába reklamálok azt mondják ők csak eggyet küldtek OTP

  2016.09.22.14:02

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Kapcsolódó tartalmak

Eltörlik a tranzakciós illetéket! Részben.

2018. 06. 21.

2019. január 1-jétől mentesülnek a pénzügyi tranzakciós illeték alól a lakosság által bonyolított átutalások, utalásonként 20 ezer Ft-ig. Megvizsgáltuk, mennyit jelent ez egy aktív számlahasználó ügyfél esetében.  Nézd meg aktuális...

Listáztuk a legolcsóbb bankszámlákat!

2018. 06. 14.

Az utóbbi években szépen nőtt az átlagkereset, ma már ott tartunk, hogy bő 200 ezer forintból gazdálkodhatunk. Ekkora kereset mellett is húsba vágó tételt tehet ki a bankszámlaköltség, viszont aki...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

7+1 tipp, hogy spórolj a bankköltségeken!

2018. 05. 31.

Két év távlatában kifoghatsz 59 és 661 forintos havi költségű bankszámla ajánlatot is, amennyiben a legjobb 10 bankszámla közül szemezgetsz. Persze mindenki számára más lehet a legjobb megoldás, ezért is...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.