loading

Elsőként Magyarországon: kiszámolhatod, hogy mennyi új otthonteremtési támogatásra vagy jogosult!

Már nem kell a jogszabályt bújnod ahhoz, hogy megtudd, mennyi támogatásra lehetsz jogosult 2021-től. Ugyanis elkészült az első olyan kalkulátor, ami az általad megadott adatok alapján azonnal számszerűsíti, hogy mely támogatásokra vagy jogosult, és ezek milyen pénzügyi előnyt jelenthetnek számodra.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a csok kalkulátorunk.
2021. januárjától 5 új elemmel bővül a család- és lakástámogatási program. Az új konstrukciók bevezetésével könnyebb helyzetbe kerülnek a lakásvásárlás, építkezés előtt állók, de egy felújítást tervező család is jelentős összeghez juthat.

A 2021-től bevezetésre kerülő támogatások:

 • Ha új lakást vásárolnál, akkor 2021-től az áfa nagysága ismét 5% lesz, jelenleg az általános forgalmi adó nagysága 27%. (Bár most is lehet olyan újépítésű lakást találni, melynek megvásárlásakor a csökkentett adót kellene megfizetned.)
 • Ha családi otthonteremtési kedvezményt (csok támogatás) is igényelsz egy új lakás vásárlásához, akkor jövőre az 5% áfa összegét is visszaigényelheted a vásárlást követően.
 • Ha csok támogatást igényelsz új-, vagy használt lakásod megvásárlásához, akkor a jövő évtől nem szükséges megfizetned a vagyonátruházási illetéket. (Az illeték nagysága alapesetben a vételár 4% lenne.)
 • 2021-től abban az esetben is megkaphatod a csok támogatást, amennyiben egy meglévő ház tetőterében alakítanád ki új otthonod. Fontos, hogy ezzel két önállóan forgalomképes lakrész jöjjön létre – egy a tetőtérben és egy a földszinten -, ezzel gyakorlatilag többgenerációs házat alakítva ki.
 • Ha gyermeket nevelsz, akkor otthonod korszerűsítésére is kaphatsz lakásfelújítási támogatást. A felújítási költségek felét, de legfeljebb 3 millió forintot a munkálatok befejeztét és a számlák kifizetését követően utólag visszatérítené az állam.

Természetesen az “ingyen pénz” elnyeréséhez számos feltételt kell teljesítened, ráadásul a különböző konstrukció feltételei eltérnek egymástól. Éppen ezért komoly segítség lehet az új kalkulátor, melynek segítségével néhány adat megadásával már meg is tudhatod milyen támogatásokra lehetsz jogosult.

Bankmonitor
Mennyi család- és lakástámogatást kaphatsz 2021-től?

 • CSOK támogatás
 • CSOK-hitel
 • ÁFA kedvezmény
 • Illetékmentesség
 • Felújítási támogatás
 • Babaváró hitel
Több millió forintot nyerhetsz a jó döntéssel!
Ft
Babaváró hitelt csak házaspárok igényelhetnek!
Ft
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Sajnos nem vagy jogosult támogatás és Babaváró hitel igénybevételére

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

 • Miért nem vagy most jogosult támogatásra?
 • Hogyan lehetnél jogosult?
 • Szakértőink segítenek bármilyen kérdésedben!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

 • Miért nem vagy most jogosult támogatásra?
 • Hogyan lehetnél jogosult?
 • Milyen egyéb finanszírozási lehetőségeid vannak?
Add meg elérhetőséged és elküldjük a lakástámogatások részleteit e-mailben.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy kalkuláltál!

A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!

Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Nem csak az új támogatásokra tudsz kalkulálni

Ha lakáscélod van nem csak az új támogatásokra lehetsz kíváncsi, nagyon fontos kérdés, hogy vajon a csok támogatásra, Babaváró hitelre jogosult lehetsz-e. Ezek a konstrukciók jelenleg is komoly segítséget nyújtanak a lakást vásárlóknak, építkezőknek.

A Bankmonitor Kalkulátora megmutatja azt is, hogy a jelenleg elérhető konstrukciókból mekkora összegre lehetsz jogosult, így egy helyen informálódhatsz az összes támogatási lehetőségről. Sőt az is kiderül, hogy a jövedelmed alapján nagyságrendileg mennyi lakáshitelt tudnál felvenni. (Amennyiben nem lenne elég saját megtakarításod és a támogatások összege célod megvalósításához.)

 

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Vége a befagyasztott lakbéreknek

  A német alkotmánybíróság megsemmisítette azt a berlini görögdinnye (kívül zöld, belül vörös) rendeletet, amely 5 évre befagyasztotta a lakbéreket. Azt a problémát, hogy sok nagyvárosban...

 • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

  Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

 • Haszon.hu Riasztást adott ki a Lidl, a pénzedre utaznak a csalók

  Az áruházlánc nevével visszaélő csalók a neten indítottak támadást a vásárlók megtévesztésére. Kedves Vásárlóink!Szeretnénk felhívni figyelmeteket egy online terjedő csalásra, melyben a csalók vállalatunk nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt vagy éppen okostelefont nyertek. Ennek fejében a postázási költség kiegyenlítését, valamint postázási cím megadását kérik.Szeretnénk jelezni, hogy a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag hivatalos felületeinken adunk tájékoztatást,...