Elsőként Magyarországon: kiszámolhatod, hogy mennyi új otthonteremtési támogatásra vagy jogosult!

Elsőként Magyarországon: kiszámolhatod, hogy mennyi új otthonteremtési támogatásra vagy jogosult!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-12-17 Frissítve: 2020-12-22
 

Már nem kell a jogszabályt bújnod ahhoz, hogy megtudd, mennyi támogatásra lehetsz jogosult 2021-től. Ugyanis elkészült az első olyan kalkulátor, ami az általad megadott adatok alapján azonnal számszerűsíti, hogy mely támogatásokra vagy jogosult, és ezek milyen pénzügyi előnyt jelenthetnek számodra.

2021. januárjától 5 új elemmel bővül a család- és lakástámogatási program. Az új konstrukciók bevezetésével könnyebb helyzetbe kerülnek a lakásvásárlás, építkezés előtt állók, de egy felújítást tervező család is jelentős összeghez juthat.

A 2021-től bevezetésre kerülő támogatások:

  • Ha új lakást vásárolnál, akkor 2021-től az áfa nagysága ismét 5% lesz, jelenleg az általános forgalmi adó nagysága 27%. (Bár most is lehet olyan újépítésű lakást találni, melynek megvásárlásakor a csökkentett adót kellene megfizetned.)
  • Ha családi otthonteremtési kedvezményt (csok támogatás) is igényelsz egy új lakás vásárlásához, akkor jövőre az 5% áfa összegét is visszaigényelheted a vásárlást követően.
  • Ha csok támogatást igényelsz új-, vagy használt lakásod megvásárlásához, akkor a jövő évtől nem szükséges megfizetned a vagyonátruházási illetéket. (Az illeték nagysága alapesetben a vételár 4% lenne.)
  • 2021-től abban az esetben is megkaphatod a csok támogatást, amennyiben egy meglévő ház tetőterében alakítanád ki új otthonod. Fontos, hogy ezzel két önállóan forgalomképes lakrész jöjjön létre – egy a tetőtérben és egy a földszinten -, ezzel gyakorlatilag többgenerációs házat alakítva ki.
  • Ha gyermeket nevelsz, akkor otthonod korszerűsítésére is kaphatsz lakásfelújítási támogatást. A felújítási költségek felét, de legfeljebb 3 millió forintot a munkálatok befejeztét és a számlák kifizetését követően utólag visszatérítené az állam.

Természetesen az „ingyen pénz” elnyeréséhez számos feltételt kell teljesítened, ráadásul a különböző konstrukció feltételei eltérnek egymástól. Éppen ezért komoly segítség lehet az új kalkulátor, melynek segítségével néhány adat megadásával már meg is tudhatod milyen támogatásokra lehetsz jogosult.

Bankmonitor
Mennyi család- és lakástámogatást kaphatsz 2023-ban?

  • CSOK támogatás
  • CSOK-hitel
  • ÁFA kedvezmény
  • Illetékmentesség
  • Babaváró hitel
Több millió forintot nyerhetsz a jó döntéssel!
Bankmonitor
Ft
Babaváró hitelt csak házaspárok igényelhetnek!
Ft
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Sajnos nem vagy jogosult támogatás és Babaváró hitel igénybevételére!

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

  • Miért nem vagy most jogosult támogatásra?
  • Hogyan lehetnél jogosult?
  • Szakértőink segítenek bármilyen kérdésedben!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.

A részleteket e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

  • Miért nem vagy most jogosult támogatásra?
  • Hogyan lehetnél jogosult?
  • Milyen egyéb finanszírozási lehetőségeid vannak?
Add meg elérhetőséged és elküldjük a lakástámogatások részleteit e-mailben.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy kalkuláltál!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!

Hirdetés

Hirdetés

Nem csak az új támogatásokra tudsz kalkulálni

Ha lakáscélod van nem csak az új támogatásokra lehetsz kíváncsi, nagyon fontos kérdés, hogy vajon a csok támogatásra, Babaváró hitelre jogosult lehetsz-e. Ezek a konstrukciók jelenleg is komoly segítséget nyújtanak a lakást vásárlóknak, építkezőknek.

A Bankmonitor Kalkulátora megmutatja azt is, hogy a jelenleg elérhető konstrukciókból mekkora összegre lehetsz jogosult, így egy helyen informálódhatsz az összes támogatási lehetőségről. Sőt az is kiderül, hogy a jövedelmed alapján nagyságrendileg mennyi lakáshitelt tudnál felvenni. (Amennyiben nem lenne elég saját megtakarításod és a támogatások összege célod megvalósításához.)

 

Hirdetés
Hirdetés