loading

Kedvezményes hitel vállalatoknak: kerüljük el a buktatókat! (X)

Mielőtt pályázik, tájékozódjon első kézből a Növekedési Hitelprogram eddigi tapasztalatairól, kalkulátorunk segítségével pedig tesztelje, hogy vállalkozása alkalmas-e arra, hogy hozzájusson a 2,5%-os hitelhez.

A
Növekedési Hitelprogram célja, hogy olcsó hitelhez juttassa a kis- és középvállalkozásokat.  A hiteligénylés, és a hitelbírálat során számos buktató van, amit a sikeres pályázathoz érdemes elkerülni.  
Válasszunk alkalmas hitelcélt!   Bár viszonylag kevés megkötés szerepel az NHP kiírásában a hitelcélra vonatkozóan, viszont azt szigorúan ellenőrzik, hogy a vállalkozás olyan projektet, eszközt finanszíroz-e a hitelből, amely szorosan kapcsolódik a vállalkozás tevékenységéhez. Érdemes odafigyelni, hogy a vállalkozás valódi fő tevékenysége szerepeljen a cégkivonatban is, mert az ellenőrzéskor a banknak ezt kell figyelembe vennie, ez alapján hagyja jóvá a számlát, és az átutalást. Külön kikötés, hogy saját vállalkozásban végzett beruházási tevékenység nem finanszírozható a program keretein belül. Az első körhöz képest új megkötés, hogy nem lehet a kedvezményes kölcsönből lakást vásárolni még akkor sem, ha azt egyébként vállalkozás célját szolgálná, például galéria, iroda, vagy éppen üzlethelyiség kialakítására. A bírálat során az elsődleges szempont, hogy az ingatlan tulajdoni lapján milyen funkció van feltüntetve.   
Kerüljünk előre a sorban!   Mivel a bankok legfeljebb 2,5 százalékos hiteldíjat számolhatnak fel, ezért várhatóan a kevésbé kockázatos vállalkozások igényeit fogják elsőként kielégíteni. Az előzetes igénybejelentések alapján sok cég szeretne részesedni az olcsó forrásból, így a leghamarabb az alaposan kidolgozott, könnyen elbírálható projektek juthatnak majd pénzhez.  
Ellenőrizzük a számlát!   Mivel a hitel folyósítása csak a számla bemutatását követően indulhat meg, érdemes odafigyelni arra, hogy a számla mindenben megfeleljen a követelményeknek. Olyan formai követelményekre is oda kell figyelni, mint a cím, az adószám, vagy a fizetési határidő pontos kitöltése, de lényeges a két vállalkozás közötti tiszta üzletmenet láttatása is. Az első körben például több vállalkozásnak azért nem folyósították a hitelt, mert a szállító partner nem rendelkezett az adott tevékenységhez kapcsolódó TEÁOR-kóddal. Éppen ezért nem csak a saját, de a partnerek, beszállítók adminisztratív és üzleti hátterét is érdemes ellenőrizni.   
Figyeljünk a határidőkre!   Az első fordulóhoz hasonlóan most is rendkívül szűk határidőkkel kell dolgozni, hiszen december 31-ig meg kell születnie a hitelbírálatnak. Ha figyelembe vesszük a karácsonyi időszakban várható leállást, alig két hónap áll már csak rendelkezésre a folyamat lezárására. Egyfelől pozitív a szűk határidő, ugyanis a bankoknak a bírálatot gyorsan el kell végezniük, ugyanakkor az ügyfélnek is nehézséget okoz, hiszen minden szükséges dokumentumot, igazolást, engedélyt időre be kell szereznie. A túljelentkezés miatt valószínűleg azok kapnak nagyobb eséllyel hitelt, akik határidőre a teljes dokumentációt be tudják nyújtani, és nincs szükség módosításokra, további engedélyek beszerzésére.  
Készüljünk az ellenőrzésre!   A hitelcélnak történő felhasználást rendszeresen kell ellenőriznie a folyósítást végző banknak, de az MNB-nek is van erre vonatkozó jogosultsága. Beruházási hitelnek esetében a beszerzett eszközöknek be kell kerülnie a mérlegbe, forgóeszközhitelek esetében pedig be kell mutatni a negyedéves főkönyvet, amelynek tartalmaznia kell a hitelből vett készletállományt. Ez azoknak okozhat problémát, akik eddig éves készletnyilvántartást vezettek, és most a hitel miatt át kell térniük negyedévesre. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy amennyiben a beruházással érintett eszköz tulajdonjoga vagy használati joga átruházásra vagy átadásra kerül, a kölcsönt vissza kell fizetni.   

NHP HAJRÁ Kalkulátor
Nhp Hajára, nézed meg, hogy céged megkaphatja-e!
Ft
Ft
Céged kevesebb gazdasági múlttal rendelkezik, mint 1 teljes lezárt pénzügyi év?
Utolsó lezárt pénzügyi év üzemi/adózott eredménye negatív?
Utolsó lezárt pénzügyi év saját tőkéje negatív?
Van lejárt NAV tartozása a cégednek?
Van a cégednek lejárt hiteltartozása?
Van a tulajdonosi körben felszámolás alatt álló cég?
Van a céged kapcsolt vállalkozásai között felszámolás alatt álló cég?
Tulajdonosok/ügyvezetők/magánszemély készfizető kezesek szerepelnek a KHR/BAR listán?
Tulajdonosi és ügyvezető körben van cégvezetéstől eltiltott személy?
Van 50%-nál nagyobb részben tulajdonos változás az elmúlt 6 hónapban?
Céged kevesebb gazdasági múlttal rendelkezik, mint 1 teljes lezárt pénzügyi év?
A vállalkozás adózás utáni jövedelme negatív?
Van lejárt NAV tartozása a cégednek?
Van a cégednek lejárt hiteltartozása?
Mint magánszemély, illetve a készfizető kezes szerepel a KHR/BAR listán?
result-ko
Nincs jó hírünk
Volt inkasszó a vállalkozás számláján az elmúlt 36 hónapban?
Az inkasszók gyakorisága a hiteldöntést negatívan befolyásolthatja, így szakértőnkkel további egyeztetés szükséges.
Van a cégednek átütemezett köztartozása? (pl. NAV részletfizetés)
A NAV átütemezett köztartozás megléte kizáró tényező lehet, szakértőnkkel további egyeztetés szükséges.
Jó hírünk van, a tervezett beruházási célra (az eddig megadott adatok alapján) növekedési hitel igényelhető!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

 • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
 • Milyen futamidő mellett?
 • Mi a különbség a bankok között?
 • Hogyan kerüld el a buktatókat?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
Az NHP keretében ezen hitelcélok nem finaszírozhatóak, de Neked is tudunk segíteni:
 1. Átalakítható-e a hiteligény úgy, hogy Növekedési Hitel kaphass hozzá?
 2. Milyen támogatott (akár 2,5% kamatozásnál kedvezőbb) egyéb hitellehetőségek érhetők el cégednek?

Részletes tájékoztatást küldünk
számodra e-mailben!

A megjelölt hitelcélra bizonyos feltételek teljesülése esetén érhető el a Növekedési Hitel.

A megjelölt hitelcélhoz tartozó feltételek részletes leírását megküldjük számodra e-mailben!

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
 

Kapcsolódó tartalmak
Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból

A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s...

Blogajánló
 • alapblog Mr. Wolf szép üzenete

  Mi az az ESG? Hova utazunk? A bróker érzelmei Harrari és Kahneman hülyézik A SPAC-huszárok bukdácsolása Többek közt ezekről beszéltünk e heti adásunkban. Kedves Olvasóink,...

 • KonyhaKontrolling Megélni minimálbérből?

   A mai bejegyzésben szeretném bemutatni a saját életszínvonalam összetételét. Ugyan valamivel magasabb életszínvonalon élek, mint a minimálbér, de a bejegyzésben arra is kitérek, hogy hol lehetne spórolni, hogy abba is beleférjek. Iratkozz fel a youtube csatornámra, ott hétről-hétre tudod követni a kiadásaimat. (Valamint ha kicsit több időm van, akkor a bejegyzések is felkerülnek.) Azt gondolom, Tovább olvasom "Megélni minimálbérből?" →...

 • Haszon.hu Vigyázz, mihez nyúlsz, önkielégítős álvideókkal támadnak a zsarolók

  A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet riasztást adott ki az interneten terjedő, magyar nyelvű, zsaroló levelekkel kapcsolatban. Kormányzati intézményekre támadnak a csalók. Az elmúlt napokban ismételten megnövekedett az olyan zsaroló hangvételű levelek száma, amelyek állami és önkormányzati szerveket, közintézményeket és magánszemélyeket céloznak.A levelek szövegezése egyforma, tartalma szerint a címzett készülékét megfertőzték egy trójai vírussal, amely segítségével az áldozat adatait átmásolták...