Betöltés

Két bank is vallott a szuperhiteléről – Ezzel vennének le a lábunkról!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-09-20

A nagybankok közül egészen idáig várni kellett a CIB Bank és az UniCredit Bank pontos kondícióira, viszont a mai nappal nyilvánossá váltak, hogy a fogyasztóbarát hiteleik mit tudnak. A mellékelt ábra azt mutatja, hogy bármilyen kamatrögzítést is válasszunk, találhatunk több banki ajánlatot is. Lássuk is a részleteket!

Legnagyobb szerencsénkre már mindegyik nagybank előrukkolt a fogyasztóbarát lakáshitelével, a legújabb szereplők a CIB és az UniCredit, amelyek a mai naptól kezdve értékesítik a szuperhitelként aposztrofált lakáshiteleiket. Ezt onnan tudjuk pontosan, hogy a mai naptól érvényesek a hirdetményeik.

A Bankmonitor lakáshitel kalkulátorában már szinte az összes minősített hitel szerepel, a tapasztalat pedig az, hogy nagyon eltérő megoldást választottak a bankok. Elvileg választhattak volna a 3, 5 vagy 10 évre fixált-, valamint a végig fix kamatú hitelek között, de persze a bankok nem az összes kategóriában pályáztak a jegybanknál a minősítésre.

Az MKB, az OTP és a Raiffeisen ezek közül egyben képviselteti magát, a K&H és az FHB kettőben, míg az Erste háromban is versenyre kelt. A CIB Bank úgy döntött, hogy 5 vagy 10 éves kamatrögzítésnél méretteti meg magát. Az UniCredit a minél szélesebb lefedettségre gondolva három kategóriában versenyez (3 vagy 5 év vagy végig fix hiteleknél).

A jegybank döntése értelmében a fogyasztóbarát lakáshitelekkel:

 • a CIB-nél 5 vagy 10 évre rögzíthetjük a kamatokat, ez esetben a választható futamidő 5-30 év, valamint 10-30 év lehet,
 • az UniCreditnél 3 vagy 5 évre rögzíthetjük a kamatokat, ez esetben a választható futamidő 4-20 év, valamint 4-30 év lehet,
 • az UniCreditnél a futamidő végéig is rögzített lehet a kamat, viszont ebben az esetben csak 10 vagy 15 éves futamidőt választhatunk.

Az UniCredit lépése azért is üdvözlendő, mert eddig a 3 vagy 5 éves kamatrögzítésnél volt több választási lehetőség is, viszont a végig fix hiteleknél az MKB Bankon kívül nem jelent meg más a piacon. Most legalább az is tud válogatni a fogyasztóbarát hitelek között, aki a kamatváltozás kockázatát teljesen ki akarja küszöbölni. Annyit érdemes tudni, hogy míg az MKB-nál 15 vagy 20 évre fix hitelből válogathatunk, addig az UniCreditnél 10 vagy 15 évesből.

Az induló kamatok alapján a következőt láthatjuk. A CIB Banknál az 5 éves 4,5%-os, míg a 10 éves fix kamatú hitel 5,7%-os induló kamat mellett érhető el, ez viszont csökkenthető kedvezményekkel (például nagyobb összegű jövedelem beérkezése esetén). Az UniCreditnél az induló kamatozás a 3 vagy 5 éves fixálásnál 4,17% vagy 5,13%, míg a 10 vagy 15 évre végig fix hitelnél 5,65% és 7,02%. Az UniCreditnél szintén elérhető kamatkedvezmény, amire jó eséllyel bárki pályázhat.

Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük, hogy jelenleg egy átlagosnak tekinthető hitel esetében milyen induló kamatot határoznak meg a bankok. A kalkulátorunk frissítését követően közzéteszünk egy olyan táblázatot is, melyben a CIB és az UniCredit is szerepel már.

Keress lakáshiteleink között: otp lakáshitel vagy fundamenta? Kalkulálj és találd meg a legjobbat!

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Kiszámoltuk a 10 milliós “ingyen” hitel törlesztőit

2019. 02. 15.

Írtunk már a fiatal házasok gyermekvállalását támogató 10 millió Ft-os állami támogatású (kamatmentes) hitelről. A szabadfelhasználású kölcsön célja az, hogy több gyermek szülessen, a feltételrendszert is ennek megfelelően alakították ki....

Blogajánló

 • alapblog

  Futball-szocializmus

  “Nem jól működik a rendszer, nincs követelmény, a bérek viszont az egekben – nem lehet az NB II-ben havonta 3 millió forintot keresni! És most...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.