Betöltés

Ki jár még bankfiókba? Hát például ők! Ezért érdemes befáradni

szerző: Bankmonitor.hu
2015-06-10

Egyértelműen látszik, hogy az ügyfelek és pénzintézetek közötti találkozások számát megsokszorozta az internetbank és az okostelefonos banki alkalmazások használata. Előfordulnak azonban olyan banki ügyletek, amelyek kifejezetten előnyösek az ügyfél számára, viszont az igénybevételükhöz elengedhetetlen egy bankfiók felkeresése. Ilyen lehet az akciós lekötött betét, mely bizonyos esetekben olyan feltételekhez kötött, amit az ügyintéző köteles ellenőrizni, mielőtt jóváhagyja a lekötést. A Bankmonitor.hu azt vizsgálta, hogy egymillió forint kéthavi lekötése esetén milyen ajánlatokat találhatunk, továbbá az ügyintézés bankfiókban, telebankon, vagy netbankon keresztül történhet-e?

A napokban megjelent elemzésünk alapján beláttuk, hogy a különböző okostelefonos alkalmazásoknak és az internetbanknak köszönhetően egyre többször találkoznak az ügyfelek és a pénzintézetek. Több olyan banki ügylet van azonban, ahol a bankfiók felkeresése elkerülhetetlen, ilyenek például az ügyfelek számára igen kedvező akciós lekötött betétek is.

Az akciós betétek igénybevétele kapcsán általánosan elmondható, hogy az ügyfelek kötelesek a bank egy vagy több termékét igénybe venni. A bankok az új megtakarításokra utaznak az akciós kamatokkal, kizárólag bankon kívüli forrásból származó betétösszegeket gyűjtenek, melyek az úgynevezett megfigyelési napon (bankonként eltérő: két-három hónappal ezelőtt) még nem voltak az ügyfél számláján.

K&H Bank:

A lista élén a K&H Bank található évi 4,00%-os kamattal, a betét kizárólag a fiókhálózatban köthető le. Az akciós kamat feltétele a munkabér-jóváírás, amely ha nem teljesül, akkor az elérhető kamat egy százalékponttal, évi 3,00%-ra csökken. Júniusban az ügyfelek – a készlet erejéig – biciklis kulacsot kapnak ajándékba, továbbá kerékpárokat is kisorsolnak az akció végén.

Gránit Bank:

A képzeletbeli dobogó második fokára a Gránit Bank ért oda a Stabil betétre vonatkozó 3,65%-os ajánlatával. Az ajánlat szintén csak új forrásra és bankfiókban valamint netbankon keresztül köthető le, a legkisebb leköthető összeg százezer forint. Az ügyfél a lekötés ideje alatt köteles havonta legalább tízezer forintot költeni a bankkártyájával, valamint ide utaltatni a jövedelmét. A feltételek nem teljesítése esetén csak 1,00%-ot fizetnek.

AXA Bank:

A harmadik helyen található az AXA Bank ajánlata 2,75%-kal. Betétlekötési megbízást a bank telefonos ügyfélszolgálatán, a bank által nyújtott internetbank szolgáltatáson és mobilalkalmazáson keresztül is adhatnak az ügyfelek.

UniCredit Bank:

Az UniCredit Banknál évi 2,00%-os akciós kamatozással, egyszeri lekötéssel helyezhető el új forrás. A lekötés kezdeményezhető az fiókhálózatban és telefonon keresztül egyaránt. A konstrukcióban elhelyezhető legkisebb összeg kétszázezer forint, a legnagyobb pedig 30 millió.

Citibank:

A Citibank a kétszázezer feletti új forrásokat keresi az 1,60%-os ajánlatával, mely bankfiókban és telebankon keresztül érhető el.

Fontos azonban, hogy ezek az ajánlatok mindössze 2 hónapos lekötésre vonatkoznak, amelyeknek megvannak a hátulütőik. Ilyen például a csökkenő jegybanki alapkamat, aminek következtében semmi nem garantálja, hogy ezek a kamatajánlatok hosszabb ideig fenn fognak állni. De 2 havonta folyamatosan új forrás bevonása sem egyszerűen kivitelezhető. Ahhoz, hogy hosszabb időtávra is garantáltan magas kamatot kapjunk hosszabb, legalább 1 éves lekötésben kell gondolkodnunk. Ezen az időtávon pedig a lista már egészen másképpen festene, hiszen jelenleg a BNP Paribas akciós ajánlata kiemelkedik a többi közül. Ez 500 ezer forint fölötti lekötés esetén 3,2%-os, 10 millió forint fölötti összeg esetén pedig 3,6%-os kamatot fizet.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

Hozzánk képest tízszer jobban élnek a nyugatiak

2018. 02. 08.

Annak ellenére, hogy az utóbbi években a lakosság nagy erőbedobással növelte a megtakarításai nagyságát, továbbra is nagyon el vagyunk maradva az európai átlaghoz képest. Az legalább pozitívum, hogy nem ülünk...

Megmutatjuk, hogyan keress többet a bankbetéteknél!

2017. 10. 13.

Az átlagos bankbetétek kamata manapság 1% alatti tartományban található. Bár egy-egy rövidebb időszakra találhatunk akár 2%-ot is meghaladó kamatokat is. De mit tehetünk, ha nem akarjuk a pénzünket drágán, akciós...

Blogajánló

  • alapblog

    Élet a www.szallas.hu után

    A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.