loading

Ki jár még bankfiókba? Hát például ők! Ezért érdemes befáradni

Egyértelműen látszik, hogy az ügyfelek és pénzintézetek közötti találkozások számát megsokszorozta az internetbank és az okostelefonos banki alkalmazások használata. Előfordulnak azonban olyan banki ügyletek, amelyek kifejezetten előnyösek az ügyfél számára, viszont az igénybevételükhöz elengedhetetlen egy bankfiók felkeresése. Ilyen lehet az akciós lekötött betét, mely bizonyos esetekben olyan feltételekhez kötött, amit az ügyintéző köteles ellenőrizni, mielőtt jóváhagyja a lekötést. A Bankmonitor.hu azt vizsgálta, hogy egymillió forint kéthavi lekötése esetén milyen ajánlatokat találhatunk, továbbá az ügyintézés bankfiókban, telebankon, vagy netbankon keresztül történhet-e?

A napokban megjelent elemzésünk alapján beláttuk, hogy a különböző okostelefonos alkalmazásoknak és az internetbanknak köszönhetően egyre többször találkoznak az ügyfelek és a pénzintézetek. Több olyan banki ügylet van azonban, ahol a bankfiók felkeresése elkerülhetetlen, ilyenek például az ügyfelek számára igen kedvező akciós lekötött betétek is.

Az akciós betétek igénybevétele kapcsán általánosan elmondható, hogy az ügyfelek kötelesek a bank egy vagy több termékét igénybe venni. A bankok az új megtakarításokra utaznak az akciós kamatokkal, kizárólag bankon kívüli forrásból származó betétösszegeket gyűjtenek, melyek az úgynevezett megfigyelési napon (bankonként eltérő: két-három hónappal ezelőtt) még nem voltak az ügyfél számláján.

K&H Bank:

A lista élén a K&H Bank található évi 4,00%-os kamattal, a betét kizárólag a fiókhálózatban köthető le. Az akciós kamat feltétele a munkabér-jóváírás, amely ha nem teljesül, akkor az elérhető kamat egy százalékponttal, évi 3,00%-ra csökken. Júniusban az ügyfelek – a készlet erejéig – biciklis kulacsot kapnak ajándékba, továbbá kerékpárokat is kisorsolnak az akció végén.

Gránit Bank:

A képzeletbeli dobogó második fokára a Gránit Bank ért oda a Stabil betétre vonatkozó 3,65%-os ajánlatával. Az ajánlat szintén csak új forrásra és bankfiókban valamint netbankon keresztül köthető le, a legkisebb leköthető összeg százezer forint. Az ügyfél a lekötés ideje alatt köteles havonta legalább tízezer forintot költeni a bankkártyájával, valamint ide utaltatni a jövedelmét. A feltételek nem teljesítése esetén csak 1,00%-ot fizetnek.

AXA Bank:

A harmadik helyen található az AXA Bank ajánlata 2,75%-kal. Betétlekötési megbízást a bank telefonos ügyfélszolgálatán, a bank által nyújtott internetbank szolgáltatáson és mobilalkalmazáson keresztül is adhatnak az ügyfelek.

UniCredit Bank:

Az UniCredit Banknál évi 2,00%-os akciós kamatozással, egyszeri lekötéssel helyezhető el új forrás. A lekötés kezdeményezhető az fiókhálózatban és telefonon keresztül egyaránt. A konstrukcióban elhelyezhető legkisebb összeg kétszázezer forint, a legnagyobb pedig 30 millió.

Citibank:

A Citibank a kétszázezer feletti új forrásokat keresi az 1,60%-os ajánlatával, mely bankfiókban és telebankon keresztül érhető el.

Fontos azonban, hogy ezek az ajánlatok mindössze 2 hónapos lekötésre vonatkoznak, amelyeknek megvannak a hátulütőik. Ilyen például a csökkenő jegybanki alapkamat, aminek következtében semmi nem garantálja, hogy ezek a kamatajánlatok hosszabb ideig fenn fognak állni. De 2 havonta folyamatosan új forrás bevonása sem egyszerűen kivitelezhető. Ahhoz, hogy hosszabb időtávra is garantáltan magas kamatot kapjunk hosszabb, legalább 1 éves lekötésben kell gondolkodnunk. Ezen az időtávon pedig a lista már egészen másképpen festene, hiszen jelenleg a BNP Paribas akciós ajánlata kiemelkedik a többi közül. Ez 500 ezer forint fölötti lekötés esetén 3,2%-os, 10 millió forint fölötti összeg esetén pedig 3,6%-os kamatot fizet.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
pénz
Létezik olyan módszer, amellyel megspórolhatod a kamatadót?

A kamatadó bevezetése óta a befektetők egyik célja - a hozammaximalizálás mellett - az, hogy valahogy elkerüljék, minimalizálják adófizetési kötelezettségüket. Vannak olyan konstrukciók - nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ), tartós befektetési számla...

tőzsdepánik
Mikor lehetünk elégedettek egy befektetésünk hozamával?

A jelenlegi kamatkörnyezetben a megtakarításokon elérhető nyereség eléggé alacsonynak tekinthető. Sokan éppen ezért inkább otthon tartják a pénzüket, vagy épp nem is takarítanak meg, elvásárolják a teljes fizetésük. De mikor...

Márciustól hétvégén is levonhatják a hiteltörlesztődet!

Az azonnali átutalási rendszer márciusi indulásával egy netbankon vagy mobilalkalmazáson megadott forintátutalás 5 másodpercen belül teljesülni fog, a pénz pedig akár hétvégén, ünnepnapon is jóváírásra kerül a kedvezményezett számláján. Azaz...

Blogajánló
  • alapblog Durran a SPAC buborék?- De buborék ez egyáltalán?

    Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban, egy újabb buboréktól tartanak. Az egymillió dolláros kérdés viszont az,...

  • KonyhaKontrolling Ha az interneten azt mondták, biztos igaz!

    Azt már tudjátok, hogy a könnyű pénz mindig is érdekelt. Az interneten járva pedig rendszeresen botlok bele a legnagyobb (ön-) átverésekbe (na jó, keresem őket). Benne vagyok különféle csoportokban, de lassan már a legnagyobb hirdetőportálok is megtanulják, hogy mit kell nekem mutatni. Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre Tovább olvasom "Ha az interneten...

  • Haszon.hu Itt a lista, jelen állás szerint így alakul a nyári fesztiválszezon

    A Sziget Fesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a járvány miatt idén is elmarad a rendezvénysorozat. A VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot már korábban lefújták. A hvg.hu összegyűjtötte, hogy a jelenlegi állás szerint hogyan alakul a nyári fesztiválszezon. A listán sok a bizonytalanság, de az összesítéséből kiderül, hogy mi az, ami már biztosan elmarad, mi az, ami megmarad, illetve...