Betöltés
loading

Kiszámoltuk a havi törlesztőjét a legkedvezőbb 1, 3 és 5 milliós személyi kölcsönnek

Sokat foglalkoztunk már azzal, hogy milyen alacsonyak most a hitelkamatok, ezért most inkább megnéztük, hogy mekkora havi törlesztőkre számíthat az, aki 1, 3, esetleg 5 millió Ft személyi kölcsönt venne fel, mégpedig végig fix, azaz kiszámítható kamattal.

Itt a karácsony, a személyi hitelek időszaka, hiszen sokan az ajándékozást is hitelből oldják meg. Ez persze nem ajánlott, legfeljebb akkor, ha olyan kihagyhatatlan árengedménybe botlik az ember, ahol jóval többet meg lehet takarítani, mint amennyibe maga a hitel kerülne. De szükség lehet váratlanul egy új autóra, elromolhat a kazán, aminek a cseréje milliós tétel is lehet, de akár egy a tb által nem finanszírozott orvosi beavatkozás költségeinek előteremtése miatt is szükség lehet kölcsönre.

Ha már hitel kell, akkor első körben azt kell megvizsgálni, hogy egyáltalán hitelképesek vagyunk-e. Az aktív vagy a passzív KHR státusz kizáró ok, azaz a tartozás rendezését követően el kell telnie egy évnek (ez a passzív időszak), és csak ezt követően lesz valaki ismét hitelképes. A másik fontos feltétel, hogy az igénylő rendelkezzen megfelelő nagyságú igazolt jövedelemmel, illetve 3-12 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszonnyal.

A jövedelem összegével kapcsolatban alapvető elvárás, hogy legalább az aktuális minimálbér összegét (nettó 99 085 Ft) haza vigye valaki, de sok bank ennél magasabban szabja meg a hitelezhetőség alsó határát. Azt azonban, hogy valaki megkapja-e az áhított hitelösszeget, az úgynevezett JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) szabály határozza meg: 500 ezer Ft havi nettó jövedelem alatt a kereset 50%-a, 500 ezer Ft-ot elérő bevétel esetén 60%-a lehet a hiteltörlesztők aránya.

Például: A táblázatunkban szereplő 5 millió Ft-s hitel felvételéhez legalább 200 ezer Ft nettó jövedelmet kell igazolni akkor, ha a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátor által megtalált legkedvezőbb hitelajánlatok közül sikerül választani. Ha nem választ valaki ennyire gondosan, akkor a minimálisan szükséges jövedelem ennél akár 30 ezer Ft-tal is magasabb lehet. (A drágább hitel havi törlesztőjéhez nagyobb jövedelmet kell igazolni.)

De nem csak emiatt érdemes gondosan választani a bőséges hitelkínálatból, hiszen látható, hogy már egy 1 millió Ft összegű hitelnél is 6 701 Ft lehet a különbség a havi fizetnivalóban, ez pedig 5 év alatt több mint 400 ezer Ft-ot jelent, ami 1,6 havi jövedelem az esetünkben. (A kalkulációnál havi 250 ezer Ft-os nettó jövedelemmel számoltunk.)

Minél nagyobb a hitelösszeg, annál jelentősebb a legjobb és a legdrágább ajánlatok közötti különbség, így egy 5 millió Ft-os hitelnél már havi 15 ezer Ft a tét, ami a futamidő alatt 915 500 Ft-ot jelent.

Amennyiben szeretnéd megkeresni a számodra elérhető legkedvezőbb személyi kölcsönt, akkor az alábbi kalkulátorral azonnal láthatod a lehetőségeidet. Ha pedig ezt követően hitelszakértő segítségét kéred, akkor az igénylés procedúrája is sokat egyszerűsödhet!

Személyi hitel kalkulátor
A bankok jelenleg ÚJ, OLCSÓBB személyi kölcsönöket dolgoznak ki.
AMINT EZEK ELÉRHETŐK LESZNEK, AZONNAL FELHÍVUNK ÉS SEGÍTÜNK, hogy megkaphasd a számodra megfelelő kölcsönt adott esetben akár online, személyes ügyintézés nélkül!
Már most megtudhatod szakértőinktől, mennyi személyi kölcsönt kaphatsz!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan vehetsz fel lakáshitelt a válság közepén?

Pár hét leforgása alatt gyökeresen megváltozott a bankok hozzáállása a hiteligénylőkhöz. Mi és miért változott? És ami még ennél is fontosabb: a Bankmonitor gyakorlati tanácsai azoknak, akik most kívánnak lakáshitelt...

Blogajánló
  • alapblog Jó hírek Norvégiából

    Norvégiában jelenleg a magyarhoz (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek... The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.