Sietnie kell a vállalkozásoknak, ha még új Széchenyi hitelt szeretnének!

Sietnie kell a vállalkozásoknak, ha még új Széchenyi hitelt szeretnének!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-10-30 Frissítve: 2020-10-31
 

Bár 2020. december 31-ig van lehetőség igényelni az új Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukcióit, a Bankmonitor szakértői szerint könnyen kifuthatnak az időből azok a vállalkozók, akik az utolsó pillanatra halasztják a dolgot, ugyanis a banki kapcsolatfelvételtől a folyósításig akár 5-6 hét is eltelhet.

Az új Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciói 2020. május 15-től év végéig igényelhetők, és bár van rá esély, hogy a programot a Kormány fél évvel meghosszabbítja, erre egyetlen vállalkozásnak sem érdemes építenie, ha kedvező finanszírozással vészelné át a jelenlegi kiszámíthatatlan gazdasági időszakot.

  • A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel: A munkahelyek megtartását segítő, 2 éves lejáratú forgóeszközhitel, maximum 750 millió Ft hitelösszegig, nettó ügyleti kamat 0,1 %/év.
  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz: Legfeljebb 100 millió Ft összegű folyószámlahitel, nettó ügyleti kamat 0,1 %/év, a vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható.
  • Széchenyi Likviditási Hitel: Szabad felhasználású forgóeszközhitel, maximum 250 millió Ft hitelösszegig, 3 éves futamidőre, nettó ügyleti kamat: 0,2 %/év.
  • Széchenyi Beruházási Hitel Plusz: Akár 1 milliárd Ft hitelösszegű, legfeljebb 10 éves futamidejű beruházási hitel, nettó ügyleti kamat 0,5%/év.
  • Agrár Széchenyi Kártya Plusz: 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitel, akár 200 millió Ft hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a szabad támogatási keret terhére. A Kormányzat a hitelhez a teljes futamidőre 100% kamattámogatást, 100% kezességi díjtámogatást, teljes kezelési költségtámogatást, illetve akár teljes egyéb költségtámogatást nyújt.

Hiába azonban a 2020 év végi határidő, a hiteligénylés első lépésétől egy folyószámlahitel folyósításáig általában 5-6 hét is eltelik, de egy beruházási hitelnél ez akár 3 hónap is lehet, így nem szabad utolsó pillanatban lépni. Már csak azért sem, mert a Bankmonitor szakértői nagy rohamra számítanak az utolsó hetekben, ami tovább lassíthatja majd a folyamatot. Még szűkebbre szabja a lehetőségeket az, hogy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kizárólag a hozzá december 22-ig beérkező hitelszerződéseket dolgozza fel, a kezességvállalási szerződés aláírása pedig feltétele a folyósításnak.

Egy Széchenyi folyószámlahitel igénylés folyamata és átlagos átfutási ideje

Emiatt a Bankmonitor számításai szerint a hiteligénylés folyamatát legkésőbb október végéig meg kell kezdeni egy folyószámla hitel esetében ahhoz, hogy a vállalkozó biztosan ne fusson ki a határidőből. Bizonyos esetekben azonban már ez is késő lehet, ugyanis a bankok hitelbírálati gyakorlata különböző, így van olyan pénzintézet, amelyik december 14-ig fogad csak be új kérelmeket, hogy a hitelszerződés aláírása mindenképp megtörténjen december 22-ig. Még hosszabb – akár 6-7 hetes – átfutási idővel érdemes számolni a célhitelek esetén, különösen akkor, ha ingatlan vásárlására igényel kölcsönt a vállalkozás.

A hiteligénylést az utolsó pillanatra hagyó vállalkozásoknak éppen ezért ezt a szempontot is figyelembe kell venniük, amikor bankot választanak, hiszen vannak bankok, ahol az igénylő 2 napon belül – de valamikor ennél gyorsabban, akár órák alatt – megtudhatja, hogy a vállalkozása mennyi hitelre számíthat. 

Ilyenkor kulcsfontosságú még a szükséges dokumentumok gyors és pontos összegyűjtése, ugyanis sok esetben ezek, valamint az esetlegesen szükséges hiánypótlások miatt húzódik el jelentősen a folyamat. A hiteligényléshez érdemes lehet hitelközvetítő segítségét kérni, aki ismerik az egyes bankok gyakorlatát, valamint az igénylés során esetlegesen előforduló leggyakoribb problémákat.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés