A héten is majdnem minden a kamatplafonról szólt

A héten is majdnem minden a kamatplafonról szólt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-15 Frissítve: 2023-10-16
 

Gyakorlatilag az összes bank csatlakozott a kamatplafonhoz. Ez teljesen átrendezte a lakáscélú jelzáloghitelek piacát, de a kkv szektort is érintette. De természetesen történt más is a héten.

Melyik a legolcsóbb lakáshitel a kamatplafon indulásával?

Gyakorlatilag az összes nagyon bank csatlakozott október 9-én az önkénes kamatplafonhoz. A lakáshitelek THM éréke nem haladhatja meg a 8,5 százalékot. De van különbség az egyes ajánlatok között? Természetesen akad. Így adja magát a kérdés: hol érdemes most lakáshitel igényelni? Legújabb cikkünkből erre is fény derül.

Nekik jött csak igazán jól a kamatplafon! De vészesen fogy az idő!

Van egy kör, akinek a lehető legjobbkor jött a kamatcsökkenés. A lakástámogatások is érdemben átalakulnak: a jövő évtől sokan rosszabbul járnak, míg mások számára kedvező a változás. A jelenlegi ismereteink szerint jövőre a CSOK Plusz csak vállalt gyermekek után igényelhető. Azok számára ez nagy érvágás jelenthet, akik nem terveznek újabb gyermeket. Számukra a lakáshitelek kamatcsökkenése nagyon jókor jött: még kihasználhatják a lakástámogatás és az olcsó hitel előnyeit. További részletek a cikkünkben.

Önkéntes kamatplafon a céges hitelekre is – Lesz olcsó forrás a vállalkozásoknak?

Az önkéntes THM-plafonhoz csatlakozó bankok mindegyike meghirdette a maga friss, korábbinál kedvezőbb kondícióit, a céges hiteleknél azonban lassabban érkeznek a konkrét ajánlatok. A Bankmonitor szakértői azonban már itt is tudnak 5 olyan pénzintézetről, amelyik lépett. Részletek a cikkben.

Tíz százalék alatti kamat vállalati forgóeszközhitelre

A vállalati hitelezés is fenekestül felforgatta az önkéntes kamatplafon. A csatlakozó pénzintézeteknél a piaci kamatozású forgóeszközhitelek kamata nem haladhatja meg a 12 százalékot. De megjelenek a piacon új megoldások is. Hogy mik ezek? Legújabb cikkünkből kiderül.

Hirdetés

Hirdetés

Teljesen ingyenes bankszámla kedvezményes devizaváltással

A forint árfolyamának ingadozása ellen nem tudunk védekezni. De találhatunk olyan szolgáltatót, ahol kedvezményes árfolyamon válthatunk devizát. Ilyen számlákat, szolgáltatásokat, már a bankok is kínálnak, sőt adott esetben még a bankszámla is teljesen ingyenes lehet. A részletekért olvass tovább…

Átlagosan 13 millió forint megtakarítása van egy magyar háztartásnak

Első hallásra talán hihetetlen, de az egy magyar háztartásra jutó pénzügyi megtakarítás idén megközelítette a 13 millió forintot. Hogyan épül fel ez a portfólió, és milyen változások következtek be az elmúlt években? És mennyit kell félretenni ahhoz, hogy elérjük a 13 milliós célt? Kattints a cikkre és megtudod a kérdésekre a válasz.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés