Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

 • 2016.09.25.
 • szerző: bankmonitor.hu

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére, mikori számlák, miről lehetnek kiállítva? A legfontosabb számlát érintő kérdések egy helyen!

A lakástakarék nem csak arra jó, hogy lakásvásárláshoz önerőt gyűjts. A 30%-os állami támogatással, valamint betéti kamattal növelt megtakarításodat többféle lakáscélra is felhasználhatod, és ezek közül számos esetben számlákkal kell igazolnod a megvalósítást.

Milyen lakáscél esetén kell számlát bemutatni?

Felújítás, korszerűsítés, bővítés, közművesítés és építés esetén szükségesek a számlák. Egy lakásvásárlás esetében az adásvételi szerződést kell benyújtani, lakáshitel visszafizetésekor pedig a hitelszerződés, és banki igazolás szükséges.

Miről szólhat a számla?

Nagyon sok mindenről, anyagokról és szolgáltatásokról is. A bútorok, háztartási gépek közül kizárólag a beépíthetők fogadhatóak el, ez legyen rajta a számlán is!

A teljesség igénye nélkül elszámolható:

 • távirányító bejárati kapuhoz,
 • purhab, szilikon,
 • szappantartó, tükör,
 • szauna,
 • beépített főzőlap, beépített konyhamalac, beépített főzőlap,
 • kútfúrás, tereprendezés,
 • konténer, anyag- és sitt szállítás,
 • galéria, gardrób,
 • gipszstukkók,
 • radiátorhoz hő visszaverő fólia.

Mekkora összegről kell számlát bemutatni?

Amennyit a lakástakaréktól kaptál. Azaz a teljes megtakarításról, valamint ha hitelt is veszel fel, akkor a hitel összegéről is.

Itt nézheted meg, melyik lakástakarékkal mennyit tudsz összegyűjteni!

Lakástakarék kalkulátor

Lakástakarék
 • Havi X Ft befizetés
 • Y év-en keresztül
 • Z Ft (lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
 • ebből Q Ft állami támogatás
 • I % éves hozam (EBKM)

 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Mennyi idő van számlával igazolni a lakáscélt?

Felújítás, korszerűsítés, közművesítés esetén 120 nap, míg építés és bővítés esetén 18 hónap. Ezekben az esetekben nyilatkozol a lakástakaréknak, hogy mire szeretnéd költeni, és kiutalják neked a teljes összeget. Ezt követően fogod a számlákat összegyűjteni. A szolgáltatásokról szóló számlákon kívül bekérheti a lakástakarék az esetleg kapcsolódó kivitelezési szerződéseket is.

Amennyiben megkaptad a pénzt, azt is megteheted, hogy meggondolod magad és másik lakáscélt választasz. Ezt viszont csak akkor teheted meg, ha még az új lakáscélhoz tartozó határidőn belül be tudod mutatni a számlákat.

Egy példán keresztül: Bővíteni szeretnél, azaz 18 hónapod van ezt számlákkal igazolni. A kiutalástól számított 120 napon belül még van lehetőséged felújítást, korszerűsítést választani, de ezt előtte a lakástakaréknak jelezned is kell!

Kinek a nevére, és milyen címre szóljon a számla?

Annak a nevére kell a számlát kiállítani, aki javára a lakástakarékot felhasználjátok. Például, ha a te megtakarításodat végül felajánlod édesanyád lakáscéljára, akkor az ő nevére kell a számlának szólnia. A számlán szereplő cím a finanszírozott ingatlan címe legyen.

Mikori számlák fogadhatóak el?

A számla legkorábbi dátuma általában a kiutalási értesítőn szereplő dátum lehet (azaz az értesítő kiállításának dátuma), vagy egyes pénztáraknál az ezt követő nap. Azaz a megtakarítási idő alatt, korábban összegyűjtött számlák nem lesznek jók!

Amennyiben felmondod a lakástakarékot, de a megtakarítás már elérte a 4 évet, és lakáscélra fordítod az összeget, akkor a számla legkorábbi dátuma a felmondás napjával megegyező nap lehet.

Mi történik, ha nem tudok elegendő számlát bemutatni?

Vissza kell fizetni az állami támogatás arányos részét és az arra járó betéti kamatot büntető kamatokkal együtt. Egy példán keresztül:

Összegyűjtöttél 1,2 millió Ft-ot, amelyből 280 ezer Ft állami támogatás. Számlával igazoltál ebből 800 ezer Ft-ot, azaz a teljes összeg 67%-át. Így az állami támogatást is ilyen arányban osztják szét, azaz 67%-át igazoltad, így a maradék 33%-ot, 92 400 Ft-ot kell az erre járó kamatokkal együtt visszafizetned.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

40 Hozzászólás

 • Péter 2016-09-27 12:57:30 - Válasz

  Az utolsó példa hogy értendő? Kiutalják az 1,2 milliót, 800 ezer az igazolt és ez után kell 92400-at visszafizetni? Mennyi ilyen esetben az “erre járó kamatok”?

  • bankmonitor.hu 2016-09-29 17:03:12 - Válasz

   Kedves Péter,
   Igen, jól érti. Először kiutalják a teljes összeget és utólag kell igazolnia számlákkal a felhasználást. Ha ez elmarad, vagy kevesebb számlát nyújt be, akkor utólag fizeti vissza az állami támogatást és az arra eső kamatokat. Kamatok alatt egyrészt érteni kell az állami támogatás után jóváírt betéti kamatot (évi 0,1-3%, lakástakaréktól típusától függ), valamint a büntető kamatokat, amelyet a visszafizetendő állami támogatás után számolnak fel, mértéke pedig a mindenkori jegybanki alapkamat.

 • PÉK PÉTER 2016-09-27 15:47:13 - Válasz

  mi van akkor, ha saját magam végzem a munkák egy részét házilagos kivtelezéssel?

 • ez+az 2016-09-27 18:25:32 - Válasz

  Üdv!
  Én nem értem miért mondják hogy akkora nagy befektetés a lakástakarék! Az állami támogatás
  pont visszazakerül az államhoz ÁFA formájában! Mivel csak számlával igazolható a felhasználás!
  És ugye a számla az ÁFÁ-s!

  • bankmonitor.hu 2016-09-28 08:28:33 - Válasz

   Kedves ez+az! Nem gondolnánk, hogy a lakástakarék befektetést azért kellene támadni, mert egyébként “fű alatt” számla nélkül is el tudnánk végeztetni bizonyos munkákat. A megfelelő hozzáállás szerintünk a jogkövetés, vagyis ha mindenki megfizeti az állami terheket és nem támogatja a szürke- és/vagy feketegazdaságot. Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit akar. De almát csak az almával hasonlítsunk össze, vagyis, ha a hivatalos szabályok szerint mindenért számlát kell adni, akkor igenis az állami támogatás ingyen pénz. Azt se felejtsük el, hogy az esetek többségében az ÁFA nem is játszik szerepet, hiszen lakásvásárlásnál és hitel előtörlesztésnél ilyen szóba sem jöhet.

 • Rahan 2016-09-28 08:57:33 - Válasz

  Azért ez nem annyira bonyolult. Az anyagról kérsz számlát…

 • Bakter 2016-09-28 14:03:02 - Válasz

  Üdv!
  Én vagyok a szerződő a feleségem a kedvezményezett, családi házban lakunk, de ő nem tulajdonos csak én felerészben a másik fele anyám nevén van. Ezt szeretnénk felújjítani, lehetséges? Felesésem nincs a házba bejelentve.
  Lakás bútort, fűtő infrapanelt, gipszkartont, hőszigetelőt, fűrészelt faanyagot, kerti bútort, kerti fákat bokrokat, dísztóval kapcsolatos dolgokat elfogadnak?

  • bankmonitor.hu 2016-09-28 14:40:57 - Válasz

   Kedves Bakter! Igen, kivitelezhető. Bármi elfogadható, a lényeg, hogy fixen rögzíthető legyen a házban. PL. beépített konyhabútor jó, de a kerti bútor nem.

 • Szakférfi 2016-09-28 14:20:17 - Válasz

  Kedves Pék Péter! Semmi baj nincs azzal, hogy saját kivitelezésben készüljön el az Ön beruházása. Akár a teljes munkát is elvégezheti saját maga. Nyilván nem fog saját magának számlát adni. Nem is kötelező kivitelezési számlát benyújtani a lakáscél igazolásához. A Lakástakarék pénztárak lakáscélú igazolásának ellenőrzése nem terjed ki a beruházás elkészültének ellenőrzésére. A lényeg, hogy a Lakástakarék pénztártól felvett TELJES összeget igazolja. /ha nem akar állami támogatást visszafizetni a Magyar Államkincstár számlájára/.
  Ez esetben anyag számlákkal igazolja a teljes összeget.
  Létezik olyan LTP, amelyik végső soron felajánlja az ügyfeleknek az értékbecslő által történő igazolást is. Az értékbecslőt természetesen az ügyfél fizeti.

 • Szakférfi 2016-09-28 14:28:07 - Válasz

  Tisztelt ez+az!
  Igaz, hogy az állami támogatás mértéke majd nem megegyezik az áfa összegével. Azonban, ha állami támogatást veszünk igénybe az anyagok vásárlásához vagy a kivitelezéshez, akkor az áfa visszatérül.
  Tehát az áfát megspóroltuk a módszerrel, amit egyébként is ki kell fizetni. Akár hogy csűrjük, csavarjuk, megmarad a pénzünk 1/3-a, vagy ennyivel többet költhetünk a lakásunkra. Nézőpont kérdése.

 • kosztde 2016-10-02 15:43:50 - Válasz

  Üdv

  Mit kell visszafizetni abban az esetben, ha a szerződéses összeg 1,6M. Ebből kb. 1M a hitel rész.
  Felújításra kérem, de csak 800.00.- tudok leigazolni számlával. (Az elkészült munka lefedi az 1,6M, de az értékbecslő nem így ítéli)
  A fele állami támogatást kell kamatosan visszafizetni? A hitek maradhat, vagy azt is vissza kell azonnal fizetni esetleg van további büntető kamat?

  köszönöm
  kosztde

 • Szűcs Ildikó 2017-08-24 20:38:48 - Válasz

  Üdvözlet! Azt szeretném kérdezni, hogy egy lakásfelújítás kapcsán valamelyik munkanem, pld burkolás saját kivitelezésben valósul meg, akkor azt hogyan kell leigazolni. Igénybe kell venni az igazoláshoz valamilyen szakértő vagy értékbecslő szakembert vagy saját magam, aki a fenti példánál maradva, burkolási munkát elvégeztem, leigazolhatom ezt. Ha igen akkor ennek az igazolásnak milyen formai követelményei vannak?
  Pld. Fürdőszoba/WC helység fal-és padló felület burkolási munkái: 34,5 m2 x Z Ft = ZZZ Ft
  Megköszönném ha felsorolná a teljesség igénye nélkül, hogy mik a házilagosan kivitelezhető munkák.
  Köszönöm SZI

 • m 2017-10-30 18:08:56 - Válasz

  “egy lakásfelújítás kapcsán valamelyik munkanem, pld burkolás saját kivitelezésben valósul meg, akkor azt hogyan kell leigazolni. Igénybe kell venni az igazoláshoz valamilyen szakértő vagy értékbecslő szakembert vagy saját magam, aki a fenti példánál maradva, burkolási munkát elvégeztem, leigazolhatom ezt.”

  Én a korábbiakból azt veszem ki, hogy a házilag beletett “munkadíj” nem számolható el, csak az, amit valóban kiszámláz valami kivitelező cég.
  De nagyon kihalt ez az oldal mostanában…

 • MP 2018-01-08 18:24:22 - Válasz

  Fürdőszoba felújítást végeztünk.A számlákat elküldtük , úgy ahogy kellett.
  Fundamenta nem fogadta el a számlákat, mert a számlákon az szerepel , hogy a fizetési mód hitelkártya.Pedig hitelkártyánk nincsen, és mindent bankkártyával fizettünk.Felhívtuk a fürdőszobaszalont és ők mondták, hogy csak így tudják feltűntetni a bankkártyás fizetést is. A Fundamenta felé hiába igazolnám a bakkártyás fizetésemet ezen tranzakciók részletes adataival, ők ezt nem fogadják el. Ebben az esetben, hogyan tudom bizonyítani az igazamat?

 • cunder 2018-01-16 22:01:12 - Válasz

  Üdv!Akkor mi a teendő,ha én el küldtem az összes számlát,de mr fundamenta elhagyta a számlák felét!De levélben azt írták hogy nem kapták meg!És felsorolták hogy melyik nem érkezet be,a pláne az hogy van a felsorolásban olyan is amelyiken elfogadva visszaküldtek!Kérdés,hogy történhet ez meg?!

 • Varga-Seres Zsuzsa 2018-01-22 14:28:11 - Válasz

  Van- e a Fundamenta állami támogatással (hitel nélkül) felújításra kifizetett összegnek valamennyi része, amit szabadon felhasználhatok? Gondolok itt nem beépített készülékek stb…

 • Bakonyi Lajos 2018-01-22 18:45:53 - Válasz

  Üdv,
  külföldi számlát is elfogadják?
  napelemet vennék, beépítenénk az általunk megadott címre, lenne beépítve,
  beépítésrőllenne magyr számla!
  Adásvételiszerződést, ha használtan vennénk lépcsőt,
  féltető garázst,medencefedő anyagot?

 • Hege 2018-02-24 11:27:59 - Válasz

  Felhasználhatom-e a saját nevemre szóló lakáskasszában összegyűjtött összeget olyan ház felújítására, amiben családommal lakunk, ez a bejelentett lakcímeünk, de nem a mi tulajdonunkban van jelen pillanatban? (Zárt végü lízing)

  • bankmonitor.hu 2018-02-27 11:09:15 - Válasz

   Kedves Hege,

   Az LTP törvény megadja a lehetőséget a pénzügyi lízingbe vett ingatlan esetében végzett a felújítási/bővítési/korszerűsítési felhasználási célra.

 • Krisztina 2018-03-11 22:19:17 - Válasz

  Üdvözlöm! Lejárt LTP mellett nem úgy alakult az élet, ahogy terveztem. Lehet-e családtag tulajdonában álló lakóingatlanból tulajdonrészt vásárolni és ezzel igazolttá válik az LTP lakáscélú felhasználás (OTP-s)? Válaszát előre is köszönöm!

  • bankmonitor.hu 2018-03-12 15:28:26 - Válasz

   Kedves Krisztina,

   A családon belüli adás-vétel lakáscélú felhasználásának minősül.

 • Zoltán 2018-03-17 12:58:49 - Válasz

  Üdvözletem!
  Lakáscélú megtakarításom ERSTE lakástakarék felhasználására,megbízhatom e saját vállalkozásom?
  Ha igen milyen dokumentáció szükséges az igazolásokhoz?
  Kell e itt is külön anyagszámla, vagy elegendő a megbízási szerződés és a tételes árajánlat?
  Vagy ha másik vállalkozás csinálja a teljes körű festést mázolást akkor is kell tételes anyagszámla és külön a munkadíj?

  • bankmonitor.hu 2018-03-19 16:50:26 - Válasz

   Kedves Zoltán,

   A szabályok nem zárják ki, hogy a saját vállalkozásból származó számlával igazolja a felhasználást teljesülését (számla szükséges). A számla szólhat az anyag- illetve munkadíjról is.

 • Tamás 2018-03-19 18:58:52 - Válasz

  Tiszteletem!
  Igaz-e, hogy a számla 200 000 Ft-ig adómentes?
  Előre is köszönöm a választ.

 • Éva 2018-03-22 15:27:49 - Válasz

  Üdvözlet!
  A lejárt Otps Lakástakarékomat felvehető hitellel kombinálva,
  -Radiátorra
  -beépíthető főzőlapra
  -beépíthető sütőre
  -beépített konyhabútorra
  -Gázkazánra
  -Fürdőszoba csempére
  -Falfestékre, tapétákra…
  szeretném felhasználni. A felsorolt dolgok jók? Elfogadja a bank majd őket?
  Köszönöm 🙂

  • bankmonitor.hu 2018-03-22 18:39:32 - Válasz

   Kedves Éva,

   Az Ön által felsorolt tételek mind igazolhatók számlával a lakástakarék részére.

 • Niki 2018-03-22 22:37:53 - Válasz

  Üdv!

  Most járt le a négy éves szerződésem. Sok minden változott a megkötés óta pl.az,h.nem akarom már lakás célra költeni. Kivehetem szabad felhasználásra vagy azt csak a 2009elött kötöttek tehetik meg?
  Köszönöm 🙂

  • bankmonitor.hu 2018-03-23 08:33:01 - Válasz

   Kedves Niki,

   Jól tudja, a szabad felhasználású lakástakarékok csak 2009. június 30-ig voltak elérhetőek a 8 éves futamidő esetében. Amennyiben a szerződést nem lakáscélra fordítja, akkor az állami támogatást nem tudja igénybe venni a megtakarítás után.
   Ha most nincs is lakáscél, attól érdemes átgondolni, hogy a jövőben szóba jöhet-e valami (például felújítás, korszerűsítés). A pénzt még 6 évig bent hagyhatja a pénztárnál és kapja rá a kamatokat, vagy fizetheti tovább és akkor nem kell az ablakon kidobnia az állami támogatást. Továbbfizetésnél módosíthat futamidőt, ekkor meg kell fizetni a számlanyitási díj különbözetét, viszont a teljes szerződéses összeg jár, így kihasználhatja a lakástakarék által nyújtott kölcsönt is. Szerződésmódosítás nélkül is fizetheti tovább, viszont ekkor, ha a lakástakarék hitelére is szüksége lenne, azt a 4 éves módozatnak megfelelő összeg jár csak, illetve lehetséges, hogy később mégis felszámítják a számlanyitási díj különbözetét.

 • Tamás 2018-03-23 11:32:34 - Válasz

  Üdvözletem!

  Most járt le két darab 4 éves szerződésem. Az egyiknél én mint szerződő fél vagyok jogosult az állami támogatásra, a másik szerződésemnél viszont a kedvezményezett nem közeli hozzátartozóm, csak együtt élünk.
  Közös lakás vásárlását tervezzük, viszont ha minden igaz így elbukjuk a második szerződésnél az állami támogatást és a kamatokat is.
  Van esetleg mód arra, hogy járjon a támogatás a második LTP-re is ?
  Esetleg ha meghosszabbítanánk a szerződést és kedvezményezettet változtatnánk, vagy időközben összeházasodnánk ?
  Válaszát előre is köszönöm !

  • bankmonitor.hu 2018-03-23 15:21:22 - Válasz

   Kedves Tamás,

   Véleményünk szerint az nem tűnik járható útnak, ha időközben házasodnak meg. Ha még nem fogadta el a kiutalást, akkor az lenne a legcélszerűbb, ha kedvezményezettet módosítanának, méghozzá egy olyan közeli hozzátartozóra, akinek nem volt lakástakarék szerződése az elmúlt 4 év során.

 • Tamas 2018-03-26 16:36:21 - Válasz

  Üdvözlöm,
  Konyha ill. kamra felújításra szeretnénk fordítani lakástakarékunkat, természetesen mindkét helyre beépített szekrényekkel, ill. beépített sütővel, főzőlappal.
  A bútor házilag készülne, így lapszabászati, ill. bútorszerelvény számláim lennének a műszaki cikkeken kívül.
  Nem akarnék munkadijat elszámoltatni, csak a fentieket, de nem tudom, elfogadják-e vagy sem.
  Köszönöm.

  • bankmonitor.hu 2018-03-27 09:34:17 - Válasz

   Kedves Tamás,

   Az említett beépített bútorok és műszaki cikkek elfoghatók lakáscélú felhasználásként a leírt igazolási mód alapján.

 • Tm 2018-03-27 12:49:19 - Válasz

  Üdvözlöm!

  Olyan kérdésem lenne, hogy a Fundamenta mennyire ellenőrzi, hogy a bemutatott számlákat tényleg arra az ingatlanra használjuk-e fel?
  Az én tulajdonomban egy pici garzon lakás van, de a most lejáró összeget inkább a házunk szigetelésére és festésére használnánk fel. De gondolom ez azért szemetszúrna.

  Köszönöm a választ

  • bankmonitor.hu 2018-03-28 08:20:20 - Válasz

   Kedves Tm,

   Attól függ, hogy a szóban forgó ház kinek a tulajdonában áll, mert ha közeli hozzátartozó, akkor felajánlhatja a megtakarítást a részére. Ebben a cikkünkben bővebben utána olvashat.

 • Anita 2018-03-31 10:44:15 - Válasz

  Tisztelt Hölgyem/Uram.
  Októberben lejár a 4 èv a lakástakarèknál. Olyan kèrdèsem lenne, hogy lakásfelújítást ès nyílászáró cserèt szeretnènk. A számláknak annyi összegről kell szólni a mennyi a kifizetet összeg volt. Ès ha előbb kiveszük a pènzt de megszüntetni nem akarnánk akkor kell valamièrt fizetni.választ köszönöm.

  • bankmonitor.hu 2018-04-03 08:59:35 - Válasz

   Kedves Anita,

   A 4 éves lejáratnál korábban csak felmondással kérhet kiutalást a lakástakaréktól, ekkor elveszíti az állami támogatást is.

 • András 2018-04-09 12:46:17 - Válasz

  Tisztelt bankmonitor! Használtan vettünk egy házat, amibe szeretnék riasztó rendszert és kamerát szereltetni, illetve a kertet füvesíteni és rendezni. Új garázskapu is kellene. Ezek elszámolhatók e lakáscélú felhasználásként? Előre is köszönöm a választ!

  • bankmonitor.hu 2018-04-09 16:38:11 - Válasz

   Kedves András!
   A teljes riasztórendszer, és a kertrendezés is elszámolható lakástakarék felhasználásakor. A garázzsal kapcsolatos dolgok kizárólag akkor, ha a garázs a ház része. Ezt a lakástakarékok az építési tervdokumentációból ellenőrzik (pl. a garázs a ház alsó szintjén, de a házon belül helyezkedik el, vagy hozzáépítve). Amennyiben a garázs a háztól különálló, pl. a kert végében található, akkor nem számolható el.

 • Tamás 2018-04-13 15:54:28 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor!

  Erste banknál van kettő darab 4 éves szerződésünk. Múlt hónapban lejárt mindkét szerződés. Megtörtén a 48. havi befizetés. Kiutalási értesítőt, stb nem kaptunk. Ebben a hónapban ugyanúgy levonták a két LTP után az összeget. Tehát ez már a 49. havi befizetés. ( utána néztem a számlakivonatokon, stimmel ).
  Kérdésem az, hogy nem kellene a banknak esetleg küldeni valami értesítést ?
  Vagy addig vonják míg személyesen be nem megyek és kérem a kiutalást ?

  Válaszát előre is köszönöm.

  • bankmonitor.hu 2018-04-16 16:36:05 - Válasz

   Kedves Tamás!
   Az Erste Lakástakarék gyakorlata, hogy még azután is beszedi a havi összeget, hogy elérték a szerződés szerinti megtakarítási időt. Ezekre is meg fogja kapni az állami támogatást is, illetve a csoportos beszedést lemondhatja. A kiutalási értesítőt legkésőbb a kiutalás 14. napján adják postára.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Dollár, olaj és a Facebook probléma is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! A partra vetett hal: az euró/dollár annyira nem mozog, hogy már cikkek...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.