Betöltés

Legjobb és legrosszabb lakáshitelek: 2,5 millió Ft különbség a visszafizetésben

szerző: Singer Zoltán
2018-08-30

Októbertől a biztonságos, legalább 10 évig rögzített kamatozással rendelkező lakáshitelek felé mozdítja a lakosságot az MNB. Ennek apropóján megnéztük, hogyan alakult át ezen hitelek kínálata az elmúlt időszakban. Az eredmény egészen meglepő: folyamatosan nő a különbség az egyes bankok kínálata között, mára 2,5 millió Ft a jó döntés tétje egy 10 millió Ft-os hitel esetében. Ennyiért már mindenkinek igazán megéri némi időt szánni a piaci lehetőségek felkutatására. Mutatjuk a részleteket.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Részletesen bemutattuk a napokban a lakáshitelezésben októbertől érvényesülő változások gyakorlati tudnivalóit.  Most arra teszünk egy kísérletet, hogy láthatóvá tegyük, hogyan változott az egyes bankok kínálata – az immár legfontosabbá vált termék esetében – a 10 éves kamatrögzítéssel rendelkező lakáshiteleknél.

Számításainkban egy 300 ezer Ft-os összesített jövedelemmel rendelkező család helyzetét vizsgáltuk 10 millió Ft-os, 20 évre felvett lakáshitelek esetében. A teljese banki kínálatból a legjobb és a legjobb 3 ajánlat átlagát (illetve ezek törlesztőrészletét) szerepeltetjük az alábbi grafikonon.

  • jelenleg a legjobbak átlaga 63 800 Ft-os havi törlesztéssel érhető el (4,7%-os THM mellett), míg a legrosszabbak átlaga 73 700 Ft-os havi törlesztőt ad
  • a különbség tehát nem kevesebb, mint 10 ezer Ft a havi törlesztésben
  • a teljes visszafizetésben pedig 2,5 millió Ft a különbözet

2,5 millió Ft-ért minden lakáshitelt felvenni tervező számára érdemes már teljes piaci összehasonlítást végezni professzionális lakáshitel kalkulátor használatával.

Az alábbi grafikonon érdemes megfigyelni, hogy brutálisan megnőtt a különbség a legjobb és legrosszabb hitelek átlaga között: a mai 2,5 millió Ft-os (teljes visszafizetésben érvényesülő különbség) tavaly áprilisban nem érte el az egy millió Ft-ot.

Kalkulátorainkkal szemezgethetsz a bankok legjobb ajánlatai között!

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

hitelkártya

Szabadulj meg ezektől a hitelektől!

2019. 02. 22.

Sokan szeretnének könnyebben megbirkózni a hiteleik törlesztésével. Ha Te is köztük vagy, írásunk Neked is szól! Megmutatjuk, hogy milyen hiteleket érdemes most kiváltanod, hogy több pénz maradjon a zsebedben! A...

Hitel nélkül is kijöhet egy ház a falusi CSOK-ból

Konkrétumok derültek ki az úgynevezett „falusi CSOK”-ról. Megnéztük, számszerűsítve milyen előnyt jelent ez a már most is elérhető otthonteremtési támogatáshoz képest. Kikre vonatkozik a falusi CSOK? Fontos, hogy a falusi...

szerződés

Erre számíts, ha személyi kölcsönt vennél fel!

450-460 milliárd forintnyi személyi kölcsönt vettek fel 2018-ban magyarok, ami történelmi rekord. Érthető népszerűség: a kamatok alacsonyak, a bankok gyorsan folyósítanak és még hitelfedezetre sincs szükség. A Bankmonitoron keresztül ráadásul...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.