Betöltés

Már csak egyetlen lakástakarékot lehet ingyen megkötni!

szerző: Nagy Ildikó
2016-11-18

Ha jövőbeli lakáscéljaidra még nem igényelted meg a 30%-os állami támogatást, minden további nélkül megteheted, amennyiben lakástakarék szerződést kötsz. A szerződéskötési, vagy hivatalosan számlanyitási díj több tízezer forint is lehet, amelyet akció keretében teljes egészében elengednek egyes lakástakarékok, ha másik terméket is igényelsz. Ma már csak egyetlen olyan akciós termék van, amely tényleg nem kerül semmibe, így akár 76 ezer forintot is spórolhatsz!

A lakástakarék a legjobb befektetés, ha félretett pénzedet később valamilyen lakáscélra szeretnéd felhasználni a családon belül. Az éves befizetéseid 30%-kal, maximum évi 72 ezer Ft állami támogatással gyarapodnak minden évben, ezen felül pedig betéti kamat is jár a lakástakaréknál parkoltatott pénzedre.

A minimális, 4 éves és havi 20 ezer forintos befizetéssel ily módon évi 11% feletti garantált hozamot (EBKM, Egységes Betéti Kamatláb Mutató) érhetsz el, amelynek egyetlen feltétele a lakáscélú (vásárlás, építés, bővítés, felújítás, korszerűsítés, lakáshitel visszafizetés) felhasználás.

Kezdeti költsége 0 – 80 ezer Ft között + a kapcsolt termék ára

Ez a befektetési lehetőség még azzal együtt is vonzó, hogy egy lakástakarék számlanyitási díja akár 76-80 ezer Ft is lehet (havi befizetéstől, a megtakarítási idő hosszától, valamint lakástakaréktól függ), azonban ettől a kezdeti költségtől sok esetben megszabadulhatsz.

Az ingyenes lakástakarékért cserébe jellemzően egyéb termékkel is magukhoz láncolnak a lakástakarékok, amelyek ára azonban nem mutatkozik meg a lakástakarék ajánlat EBKM értékében! Ez azt jelenti, hogy ha az EBKM alapján szeretnéd megkötni a legjobb lakástakarékot, azt is meg kell nézned, hogy az akcióhoz kapcsolt termék milyen plusz költséggel jár számodra!

20161118_ltp_kapcsolt_termek

 

 

Ami tényleg ingyenes és még plusz terméket sem sóznak rád

A Bankmonitoron keresztül megkötött Erste EgyOtthon 0149 lakástakaréknak 0 Ft a számlanyitási díja, ráadásul saját akciónk keretében 15 000 Ft értékű ajándékutalványt is adunk!

Amennyiben ugyanezt az ajánlatot a bankfiókban kötnéd meg, csak akkor ingyenes, ha a banknál vezetett bankszámlát és csoportos beszedést is vállalsz.

További „ingyenes” ajánlatok

Az Aegon és az OTP Lakástakaréknál is vannak számlanyitási díjmentes ajánlatok. Előbbi esetén vagy legalább 25 000 Ft éves díjú lakásbiztosítással kell ott rendelkezned, vagy belépned az önkéntes nyugdíjpénztárukba, esetleg csatlakoznod egy meghatározott csoportos balesetbiztosításhoz.

Utóbbinál számos akcióból válogathatsz: új bankszámlát nyitsz, új lakáskölcsönt igényelsz, OTP internetbankon regisztrálsz, vagy belépsz az egészségpénztárukba. Ezek bármelyike esetén köthetsz ingyen lakástakarékot náluk is!

Akció esetén mindenképpen tájékozódj a kapcsolt termék költségeiről is, és annak függvényében válaszd ki a számodra megfelelő lakástakarékot!

Lakástakarék kalkulátor

step-1
Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok

EBKM

Számlanyitási díj

Kamatbónusz
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

 

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

11 Hozzászólás

 1. Nagy János

  Ez reklám cikk.
  Ha tényleg elemezni akarná a lakástakarékok közötti különbséget, akkor leírná, hogy a legnagyobb betéti kamatot a Fundamenta fizeti és a legkisebb hitelkamatot a Fundamenta kéri, amivel messze túlkompenzálja a többiek csalogató számlanyitási kedvezményét.

  1. bankmonitor.hu

   Aki használta már valaha is a lakástakarék kalkulátorunkat, az beláthatja, hogy egyáltalán nincs úgy, mint ahogy azt Ön beállítja. Találhatunk olyan verziót bőven, ahol nem a Fundamenta a nyerő (EBKM vagy THM alapon), míg természetesen vannak olyan keresési paraméterek, ahol a Fundamenta szerepel a keresési lista első helyén. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi alapján szelektál az ajánlatok közül. Az viszont óriási tévedés, ha azt mondjuk, hogy minden esetben az egyik vagy a másik termék a nyerő, mert ez nem lehet így. Ugyanis mindig van egy ha…

 2. skyfox

  Olyan irdatlan különbségek nem lehetnek, hiszen minden esetben állampapírba kerül a befizetett díj, az meg tudjuk hogy dolgozik manapság. Jelenleg egy rendes befektetés 5-6 évnél simán veri bármelyik LTP-t, utána meg nincs egy súlycsoportban a kettő.

  1. bankmonitor.hu

   Nagyon nem stimmel az okfejtés, hiszen teljesen eltekint az állami támogatástól, ami alapján kétszámjegyű szint közelébe emelkedik az lakástakarék EBKM-je. A valóságban éppen azt kell mondani, hogy az LTP simán veri a rendes befektetéseket. Ma ilyen alacsony kockázat mellett más termékben lehetetlenség ilyen hozamot elérni. Ez tény, kár vele vitatkozni. A konzekvenci levonása helyes is lehetne, csak éppen így szól: az LTP-hez képest más befektetés nincs egy súlycsoportban, a prímet a lakástakarék viszi.

 3. skyfox

  Tőkeépítésként 10%-os nettó hozammal (Concorde Részvény, indulástól 13,6% bruttó) a kamatos kamatok miatt az 5. év végén már megveri az LTP-t. Alacsony kockázat mellett valóban nincs jobb, viszont kötött formájú, csak ingatlancélra lehet költeni és évi max. 72 HUF támogatást lehet realizálni (plusz vmi minimális kamatot). (Ez addig ilyen szép, amíg az állam úgy nem dönt, hogy lecsökkenti, mondjuk a felére, mert konkurenciát jelent a NOK-nak, meg a CSOK-nak.) Az LTP-t nem is nevezném befektetésnek, mert a támogatást az állam az adóforintjainkból adja, amivel az állam rossz működését finanszírozzuk az LTP-be tett pénzünkből. Magyarul az állam pazarlását támogatjuk, nincs rászorítva, hogy ésszerűen alakítsa a költségvetést, mert van egy csomó “ingyenpénze”. A 30%-os állami támogatást, meg megfizetjük a 27%-os ÁFÁ-ban, meg az apró. Ez fehérítheti a gazdaságot, de néhány ember, akivel beszéltem erről, utólag megbánta, hogy ezt a megoldást választotta éppen emiatt.

 4. Zoltán

  Almát almával, körtét körtével!
  Melyik az a rendszeres díjas megtakarítás, amely 5 éves időtávon garantáltan évi 10% nettó hozamot hoz?

 5. Zoltán

  Amennyiben nincs hitelre szükség akkor valóban a minimál díjas 624-es lehet a legjobb megoldás.
  4 év után meg lehet osztani (ha van szabad adóazonosító jel), majd évente megismételni. Így az 5. évtől kezdve évente közel 30%-os hozamot lehet realizálni. (De ezt a Fundás üzletkötő nem fogja elmondani neked, mert ezzel ő is csak egyszer kap minimál jutalékot.)

 6. skyfox

  30%, ez igaz, de nem az egész tőkére, csak az éves befizetésre. Mindig csak az adott évi befizetésre! A Fundás üzletkötő gyanítom azt is elmondja, hogy nincs bebetonozva a 30%. Ha 10 éves kötsz, akkor 10 évig biztonságosan megkapod az éves befizetésre, de ha 4 évest kötsz és 3 év múlva az állam bácsi leviszi 15-re, akkor arra az adószámra elbuktad a 30%ot a következő kötéskor. A fő kérdés mindig az, hogy mi a partner igény és ahhoz kell megoldást választani, lehetőleg nem ötletelni. Nem mindegyik megoldás jó mindenkinek. Célok, időtáv, anyagi kondíciók, kockázattűrő képesség, elvárások, stb. Ezeket mind számításba kell venni és úgy ajánlani-választani pü-i megoldást.

 7. Ilona

  Mit jelent az, hogy “4 év után meg lehet osztani”? Kivel? Csak családtaggal? Vagy élettárssal is lehet?

 8. L.O. Gábor

  Szia Skyfox! Értékelem tudásodat, emiatt laikusként kérdezlek: amit jelenleg tudok nélkülözni 4 millió forint megtakarítást. Havonta, amennyiben újra kezdek dolgozni szándékozok min 30-40.000 Ft félre tenni. (A kérdés hogy miben, de ez lejjebb hangzik el). 49 Éves vagyok. Nincs adósságom, hitelem. Gyerekeim 11 illetve 9 évesek, külön élnek. A főváros mellett laknak.Tervként, hogy segítsek nekik, hogy 19-20 éves korukra amennyiben egyetemre mennek legalább egy lakást vásároljak nekik amiben mindketten tudnak lakni. Majd akkor kiderül, hogy hitellel vagy sem, de mindenféleképpen legyen egy pénzügyi alapom amihez tudok majd hozzányúlni. Ugyanakkor MOST MÁR a nyugdíjamra is kell gondolnom. Cégeket vezettem idáig, irtó kevés, (vagy egyáltalán nem) nyugdíjjárulékot fizetem be az államkaszába. Szóval: mit illetve miben fektessek be (párnán kívül) hogy a két dolog: lakásvásárlás illetve nyugdíjam legyen és ne dögöljek meg éhen vagy vegetáljak, mert akkor végem van.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Kapcsolódó tartalmak

Változás az Aegon Lakástakarék ügyfeleinél!

2019. 10. 28.

Október 25-től az Erste Lakástakarék kezeli az Aegon Lakástakarék portfólióját. A mostani tranzakció eredményeként 57 ezer szerződés került át a társasághoz. Mostantól az átvett szerződések esetében már az Erste Lakástakarék...

Hitel + állampapír: 10% feletti éves hozam kockázatmentesen

2019. 10. 24.

Konkrét bizonyítás, hogyan érhetünk el 10% feletti éves hozamot (kamatot) kockázatmentesen egy szabadfelhasználású hitel és a szuperállampapír kombinálásával. Egy újabb aranyat érő pénzügyi megoldás a Bankmonitortól. És ami nagyon fontos,...

Blogajánló