Bankmonitor rendezvény július 12-én!

Bankmonitor rendezvény július 12-én!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-04 Frissítve: 2021-07-01
 

A befektetésben gondolkozók nagy dilemma előtt állnak, hiszen ma már kockázatmentesen alig néhány százalékot lehet keresni. Aki magasabb hozamot szeretne, annak növelnie kell a kockázatot is. Adódik a kérdés, hogy mégis hova fektessünk, ha a részvények és az ingatlanok is jelentősen drágultak az utóbbi egy évben. Miközben az sem mellékes, hogy néhány évre vagy a nyugdíjra készülve, hogyan válogassuk össze a befektetéseket. Következő ingyenes rendezvényünkön mindezekre választ kapsz!

Elkeserítő a helyzet, ha egy átlagos lekötött betétben fialtatnád a pénzed, hiszen 1 millió forintra vetítve adózás után alig marad néhány ezer forint haszon. A kamatok rekord mélységben vannak itthon is, máshol már elindult az emelés, viszont nálunk még évekig maradhatnak a laza kondíciók, ami nem kis kihívás elé állítja a befektetőket.

A lakossági állampapírok még tartják magukat, de ki tudja meddig marad a kedvező kamatozás. A részvények szárnyalnak, ahogy a BUX is, de ki tudja, hogy mikor jön el egy kisebb-nagyobb korrekció. És akkor még szót sem ejtettünk az ingatlanokról, melyek a nagy menetelés után folytathatják a hegymenetet. A lényeg, hogy kérdések tucatjai állnak megválaszolatlanul.

Ilyen alacsony hozamkilátások mellett kellene megfelelő megtakarítást találni mind a rövid távú terveink, mind az életünk meghatározó szakaszaira való felkészüléshez (például: saját lakás, nyugdíj). Milyen befektetések vannak most a piacon, és milyen hozammal számolhatunk mindezeknél?

Van-e értelme állampapírba fektetni, vagy inkább nézzünk olyan alternatív befektetéseket, mint az ingatlan, vagy a nemesfémek? Érdemes-e ezeket közvetlenül megvásárolni, vagy válaszunk egy megfelelő befektetési alapot helyettük? Erre, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a Bankmonitor.hu és Aegon Alapkezelő közös rendezvényén.

Bankmonitor.hu előadása

sb_kicsiSándorfi Balázs (Bankmonitor.hu ügyvezetője)

 

  • Mibe lehet ma fektetni?
  • Milyen hozamot várhatsz el reálisan, ha befektetsz?
  • Mit nyújthatnak az ingatlanok?
  • Mit okoz majd a kamatemelkedés?
  • Hozamról és kockázatról kézzelfoghatóan…

 

 

 

Aegon Alapkezelő előadása

Szűcs Zoltán (portfólió menedzser)

  • Hogyan gondolkodnak a profi befektetők a nehéz környezetben?
  • House view: Részvény és kötvény piaci kitekintés?
  • Hogyan néz ki belülről az elmúlt évek egyik legkedveltebb befektetési formája az abszolút hozamú befektetési alap? Biztonságosabb? Magasabb hozamot ad?
  • Különböző kockázatokhoz különböző befektetések (részvényalapok, kötvényalapok, vegyes alapok, abszolút hozamú alapok)

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ az AEGON Alapkezelő következő szemináriumán 2017.07.12-én 17:30-kor a Kálvin téren. A rendezvény ingyenes, de a férőhelyek végessége miatt regisztrációhoz kötött.

Hirdetés
Hirdetés