Hírdetés

Megmutatjuk, mennyi hitelt kaphat a vállalkozásod!

szerző: |
 

Kevés olyan vállalkozót ismerünk, akit ne foglalkoztatna a kérdés: mennyi hitelt kaphat a cége? Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Bankmonitor.hu Magyarországon először összeállította azt a kalkulátort, mely néhány adat megadását követően becslést ad az adott vállalkozás által elérhető hitelre. A számításokat rövid (1 éves) és hosszú (5-7 éves beruházási) hitelekre is elvégeztük. Nem maradt más hátra,mint kalkulálni!

Bankmonitor

Néhány kiemelten fontos megjegyzés a kalkulátor által adott számításokhoz:

1., A Bankmonitor több száz hitelügylet tapasztalatát felhasználva alakította ki a kalkulátort. Mindez nem jelenti azt, hogy a kijelzett eredmény (hitelösszeg) minden banknál elérhető az adott cég számára. Az egyes bankok hitelezési gyakorlata akár jelentős mértékben eltérhet, így szélsőséges előfordul, hogy ’A’ Bank elutasítja az adott céget, míg ’B’ és ’C’ Bank versenyez az ügyletért.

2., A hitelképességet számtalan tényező befolyásolja: fontos a stabil tulajdonosi háttér, a korábbi szakmai tapasztalat, a hitelhez rendelkezésre álló fedezetek… stb. A kalkulátor jelzi az elérhető elméleti hitelösszeget, de az említett kiegészítő feltételek megléte jelentős mértékben befolyásolni fogják a végső hotelösszeget.

3., A kijelzett összeg a tapasztalatunk szerint elérhető TELJES hitelállományt mutatja, ami azt jelenti, hogy a meglévő hitelállományt le kell vonni a kijelzett értékből is így kapjuk meg az addicionálisan felvehető hitel összegét.

A hazai bankok hitelezési hajlandósága sokat javult az elmúlt másfél évben, a hitelezés feltételei pedig jellemzően enyhébbé váltak. Ma olyan cégek is sikerrel vehetnek fel hitelt, melyek egy-másfél éve zátonyra futottak hiteligényükkel. Természetesen vannak alapkövetelmények, amiknek minden esetben meg kell felelni:

  • ne legyen negatív a saját tőke (vagy ha igen, akkor a tulajdonos rendezze azt)
  • ne legyen veszteséges a gazdálkodás a hiteligényben be lehessen mutatni, hogy mire használja fel a vállalkozás a hitelt és miből fogja visszafizetni azt
  • beruházási hitelhez elengedhetetlen egy jó minőségű pénzügyi terv
  • olyan területen fejlesszen a vállalkozás, ahol van szakmai tapasztalata
  • rendelkezzen a tulajdonos önerővel, beruházási hitel ma elképzelhetetlen önerő nélkül

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

 
Hírdetés