Betöltés

Megmutatjuk, mikor kell személyi kölcsönt, folyószámlahitelt vagy hitelkártyát választanod

szerző: Singer Zoltán
2018-08-20

Ideje tisztáznunk a nagy kérdést. Melyik szabad felhasználású, fedezetlen hitel milyen élethelyzetben használatos, és melyiknek mik az előnyei és a hátrányai a másikkal szemben. Sokan úgy használják ezeket a hiteleket, mintha nem lennének azzal tisztában, melyik mire is való. Bizony könnyen előfordulhat, hogy ez egyben az igazság is. Most tiszta vizet öntünk a pohárba, és megmutatjuk, melyiket mikor, meddig és mire használd!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Mindegyik hitelnek megvan az apropója. Ha nem ahhoz illeszkedő élethelyzetben vagyunk, vagy nem arra a célra találták ki, akkor könnyen kerülhet nekünk túl sokba az adott hiteltípus. Ezt elkerülendő, minden célhoz a megfelelőt kellene használnunk. Kár is abba belemenni, hogy mennyi pénzünk bánná, ha például folyószámlahitellel vagy hitelkártyával szeretnénk a havi fizetésünk 3-szorosát kitevő egyszeri kiadásunkat finanszírozni. Legyünk bölcsek és okosak, és ne essünk hasonló hibába!

Személyi kölcsön

Általában akkor érdemes igénybe vennünk, ha a hitelfelvételkor nem szeretnénk fedezetet biztosítani a bank számára, vagy ha meglévő hiteleket (személyi kölcsön, folyószámlahitel, hitelkártya) szeretnénk kiváltani egy jobb feltételeket biztosító hitellel. A hitelkiváltó személyi kölcsön jellemzően kedvezőbb kamatozású, mint a hagyományos személyi kölcsön. A prémium személyi kölcsön pedig még ennél is jobb feltételeket kínál.

A személyi kölcsönt a hitelkiváltáson kívül akkor vegyük igénybe, ha legalább egyhavi fizetésünknek megfelelő összeghez szeretnénk hozzájutni! A havi törlesztőrészlet biztosíthatja számunkra, hogy a hitelünket könnyebben tudjuk visszafizetni.

Nézd meg a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
  • Mennyi hitelt vehetsz fel
  • Milyen feltételekkel
  • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
  • Mennyi hitelt vehetsz fel
  • Milyen feltételekkel
  • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Folyószámlahitel

Átmeneti (pár hetes, 1-2 hónapos), kisebb pénzügyi nehézségek kezelésére alkalmazandó hiteltípus. Ne használjuk más célra! Sok ember baja meggyűlik ezzel a hitellel, ezért hiába kapnánk meg a havi munkabérünk akár 3-szorosát is folyószámlahitel-keretként, egyhavi fizetésünknél ne fogadjunk el nagyobb keretet, amennyiben nincs legalább annyi könnyen hozzáférhető pénzünk, amivel a tartozást bármikor rendezni tudnánk! Ez azért fontos, hogy a későbbiekben minél kisebb összeg után és minél kisebb időszakra kelljen kamatot fizetnünk.

Hitelkártya

Arra való, hogy kamatmentesen használhassuk a bank pénzét a kamatmentes periódus alatt. Jellemzően annak való, akinek semmi szüksége a bank pénzére, és azt bármikor vissza tudja törleszteni. Fontos figyelni, hogy minden hónapban, legkésőbb a kamatmentes periódus vége felé, időben rendezzük a fennálló tartozásunkat, és a vásárlások után minél több pénz-visszatérítést kapjunk.

A hitelkártya-keretből csak annyi pénzt használjunk fel, amennyit a határidőig gond nélkül vissza tudunk fizetni! A hitelkártyával vásárolni érdemes, és megadhatjuk rá a közüzemi számlák rendezését (csoportos beszedési megbízás), de a készpénzfelvételt a nagy költségek miatt kerüljük vele! A legtöbb ügyfél nem jól használja a hitelkártyát, ezért már igényléskor meg kell fontolnunk, hogy való-e nekünk ez a termék.

Nézd meg a Bankmonitor hitelkártya kalkulátorát!

 

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan fektess ingatlanba 10 millió forintot?

2018. 11. 08.

10 millió forint sok pénz? Sajnos már nem, azok az idők elmúltak. Mégis nehéz összegyűjteni? Az nem vitás! De mit tegyél, ha már rendelkezésedre áll a pénz, és csak az...

Blogajánló