Betöltés

Megmutatjuk, mikor kell személyi kölcsönt, folyószámlahitelt vagy hitelkártyát választanod

szerző: Singer Zoltán
2018-08-20

Ideje tisztáznunk a nagy kérdést. Melyik szabad felhasználású, fedezetlen hitel milyen élethelyzetben használatos, és melyiknek mik az előnyei és a hátrányai a másikkal szemben. Sokan úgy használják ezeket a hiteleket, mintha nem lennének azzal tisztában, melyik mire is való. Bizony könnyen előfordulhat, hogy ez egyben az igazság is. Most tiszta vizet öntünk a pohárba, és megmutatjuk, melyiket mikor, meddig és mire használd!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Mindegyik hitelnek megvan az apropója. Ha nem ahhoz illeszkedő élethelyzetben vagyunk, vagy nem arra a célra találták ki, akkor könnyen kerülhet nekünk túl sokba az adott hiteltípus. Ezt elkerülendő, minden célhoz a megfelelőt kellene használnunk. Kár is abba belemenni, hogy mennyi pénzünk bánná, ha például folyószámlahitellel vagy hitelkártyával szeretnénk a havi fizetésünk 3-szorosát kitevő egyszeri kiadásunkat finanszírozni. Legyünk bölcsek és okosak, és ne essünk hasonló hibába!

Személyi kölcsön

Általában akkor érdemes igénybe vennünk, ha a hitelfelvételkor nem szeretnénk fedezetet biztosítani a bank számára, vagy ha meglévő hiteleket (személyi kölcsön, folyószámlahitel, hitelkártya) szeretnénk kiváltani egy jobb feltételeket biztosító hitellel. A hitelkiváltó személyi kölcsön jellemzően kedvezőbb kamatozású, mint a hagyományos személyi kölcsön. A prémium személyi kölcsön pedig még ennél is jobb feltételeket kínál.

A személyi kölcsönt a hitelkiváltáson kívül akkor vegyük igénybe, ha legalább egyhavi fizetésünknek megfelelő összeghez szeretnénk hozzájutni! A havi törlesztőrészlet biztosíthatja számunkra, hogy a hitelünket könnyebben tudjuk visszafizetni.

Nézd meg a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Folyószámlahitel

Átmeneti (pár hetes, 1-2 hónapos), kisebb pénzügyi nehézségek kezelésére alkalmazandó hiteltípus. Ne használjuk más célra! Sok ember baja meggyűlik ezzel a hitellel, ezért hiába kapnánk meg a havi munkabérünk akár 3-szorosát is folyószámlahitel-keretként, egyhavi fizetésünknél ne fogadjunk el nagyobb keretet, amennyiben nincs legalább annyi könnyen hozzáférhető pénzünk, amivel a tartozást bármikor rendezni tudnánk! Ez azért fontos, hogy a későbbiekben minél kisebb összeg után és minél kisebb időszakra kelljen kamatot fizetnünk.

Hitelkártya

Arra való, hogy kamatmentesen használhassuk a bank pénzét a kamatmentes periódus alatt. Jellemzően annak való, akinek semmi szüksége a bank pénzére, és azt bármikor vissza tudja törleszteni. Fontos figyelni, hogy minden hónapban, legkésőbb a kamatmentes periódus vége felé, időben rendezzük a fennálló tartozásunkat, és a vásárlások után minél több pénz-visszatérítést kapjunk.

A hitelkártya-keretből csak annyi pénzt használjunk fel, amennyit a határidőig gond nélkül vissza tudunk fizetni! A hitelkártyával vásárolni érdemes, és megadhatjuk rá a közüzemi számlák rendezését (csoportos beszedési megbízás), de a készpénzfelvételt a nagy költségek miatt kerüljük vele! A legtöbb ügyfél nem jól használja a hitelkártyát, ezért már igényléskor meg kell fontolnunk, hogy való-e nekünk ez a termék.

Nézd meg a Bankmonitor hitelkártya kalkulátorát!

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

szerződés

Nem minden költség szerepel a lakáshitelek THM-jében

2019. 01. 11.

A lakáshitel hirdetésekben mindig szerepel a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató, ami azt hivatott megmutatni, mennyibe kerül számodra, hogy használod a bank pénzét. Tulajdonképpen arról van szó, hogy mennyivel...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.