Betöltés

Megmutatjuk, mikor kell személyi kölcsönt, folyószámlahitelt vagy hitelkártyát választanod

szerző: Singer Zoltán
2018-08-20

Ideje tisztáznunk a nagy kérdést. Melyik szabad felhasználású, fedezetlen hitel milyen élethelyzetben használatos, és melyiknek mik az előnyei és a hátrányai a másikkal szemben. Sokan úgy használják ezeket a hiteleket, mintha nem lennének azzal tisztában, melyik mire is való. Bizony könnyen előfordulhat, hogy ez egyben az igazság is. Most tiszta vizet öntünk a pohárba, és megmutatjuk, melyiket mikor, meddig és mire használd!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Mindegyik hitelnek megvan az apropója. Ha nem ahhoz illeszkedő élethelyzetben vagyunk, vagy nem arra a célra találták ki, akkor könnyen kerülhet nekünk túl sokba az adott hiteltípus. Ezt elkerülendő, minden célhoz a megfelelőt kellene használnunk. Kár is abba belemenni, hogy mennyi pénzünk bánná, ha például folyószámlahitellel vagy hitelkártyával szeretnénk a havi fizetésünk 3-szorosát kitevő egyszeri kiadásunkat finanszírozni. Legyünk bölcsek és okosak, és ne essünk hasonló hibába!

Személyi kölcsön

Általában akkor érdemes igénybe vennünk, ha a hitelfelvételkor nem szeretnénk fedezetet biztosítani a bank számára, vagy ha meglévő hiteleket (személyi kölcsön, folyószámlahitel, hitelkártya) szeretnénk kiváltani egy jobb feltételeket biztosító hitellel. A hitelkiváltó személyi kölcsön jellemzően kedvezőbb kamatozású, mint a hagyományos személyi kölcsön. A prémium személyi kölcsön pedig még ennél is jobb feltételeket kínál.

A személyi kölcsönt a hitelkiváltáson kívül akkor vegyük igénybe, ha legalább egyhavi fizetésünknek megfelelő összeghez szeretnénk hozzájutni! A havi törlesztőrészlet biztosíthatja számunkra, hogy a hitelünket könnyebben tudjuk visszafizetni.

Nézd meg a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Folyószámlahitel

Átmeneti (pár hetes, 1-2 hónapos), kisebb pénzügyi nehézségek kezelésére alkalmazandó hiteltípus. Ne használjuk más célra! Sok ember baja meggyűlik ezzel a hitellel, ezért hiába kapnánk meg a havi munkabérünk akár 3-szorosát is folyószámlahitel-keretként, egyhavi fizetésünknél ne fogadjunk el nagyobb keretet, amennyiben nincs legalább annyi könnyen hozzáférhető pénzünk, amivel a tartozást bármikor rendezni tudnánk! Ez azért fontos, hogy a későbbiekben minél kisebb összeg után és minél kisebb időszakra kelljen kamatot fizetnünk.

Hitelkártya

Arra való, hogy kamatmentesen használhassuk a bank pénzét a kamatmentes periódus alatt. Jellemzően annak való, akinek semmi szüksége a bank pénzére, és azt bármikor vissza tudja törleszteni. Fontos figyelni, hogy minden hónapban, legkésőbb a kamatmentes periódus vége felé, időben rendezzük a fennálló tartozásunkat, és a vásárlások után minél több pénz-visszatérítést kapjunk.

A hitelkártya-keretből csak annyi pénzt használjunk fel, amennyit a határidőig gond nélkül vissza tudunk fizetni! A hitelkártyával vásárolni érdemes, és megadhatjuk rá a közüzemi számlák rendezését (csoportos beszedési megbízás), de a készpénzfelvételt a nagy költségek miatt kerüljük vele! A legtöbb ügyfél nem jól használja a hitelkártyát, ezért már igényléskor meg kell fontolnunk, hogy való-e nekünk ez a termék.

Nézd meg a Bankmonitor hitelkártya kalkulátorát!

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 fontos kérdés, ami minden lakásvásárlót érint mostanság

2019. 03. 24.

Ha lakásvásárlásról, otthonteremtésről vagy lakáshitelről van szó, akkor mostanában minden az új családtámogatásokról szól, amelyek alapjaiban változtatják meg a döntési helyzetet. Az ingatlan esetében pedig mindig sok millió forintos tétről...

építkezés

Kapok hitelt egy még csak tervezőasztalon létező ingatlanra?

2019. 03. 20.

Az újépítésű lakások esetében az árak annál kedvezőbbek, minél hamarabb teszi le a foglalót a vásárló, egy sok tízmilliós ingatlannál pedig minden kedvezmény számít. Ezért szerződéskötéskor sokszor még egyetlen kapavágás...

Blogajánló

 • alapblog

  Altruizmus haszna

  „Sok korrelációs kutatás kimutatta, hogy a mások megsegítésére fordított idő érzelmi előnyökkel jár az adományozó számára. A kutatási eredmények igen szoros kapcsolatot fedeztek fel az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.