loading
Hírdetés

Megmutatjuk, mikor kell személyi kölcsönt, folyószámlahitelt vagy hitelkártyát választanod

szerző: Singer Zoltán

Ideje tisztáznunk a nagy kérdést. Melyik szabad felhasználású, fedezetlen hitel milyen élethelyzetben használatos, és melyiknek mik az előnyei és a hátrányai a másikkal szemben. Sokan úgy használják ezeket a hiteleket, mintha nem lennének azzal tisztában, melyik mire is való. Bizony könnyen előfordulhat, hogy ez egyben az igazság is. Most tiszta vizet öntünk a pohárba, és megmutatjuk, melyiket mikor, meddig és mire használd!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Mindegyik hitelnek megvan az apropója. Ha nem ahhoz illeszkedő élethelyzetben vagyunk, vagy nem arra a célra találták ki, akkor könnyen kerülhet nekünk túl sokba az adott hiteltípus. Ezt elkerülendő, minden célhoz a megfelelőt kellene használnunk. Kár is abba belemenni, hogy mennyi pénzünk bánná, ha például folyószámlahitellel vagy hitelkártyával szeretnénk a havi fizetésünk 3-szorosát kitevő egyszeri kiadásunkat finanszírozni. Legyünk bölcsek és okosak, és ne essünk hasonló hibába!

Személyi kölcsön

Általában akkor érdemes igénybe vennünk, ha a hitelfelvételkor nem szeretnénk fedezetet biztosítani a bank számára, vagy ha meglévő hiteleket (személyi kölcsön, folyószámlahitel, hitelkártya) szeretnénk kiváltani egy jobb feltételeket biztosító hitellel. A hitelkiváltó személyi kölcsön jellemzően kedvezőbb kamatozású, mint a hagyományos személyi kölcsön. A prémium személyi kölcsön pedig még ennél is jobb feltételeket kínál.

A személyi kölcsönt a hitelkiváltáson kívül akkor vegyük igénybe, ha legalább egyhavi fizetésünknek megfelelő összeghez szeretnénk hozzájutni! A havi törlesztőrészlet biztosíthatja számunkra, hogy a hitelünket könnyebben tudjuk visszafizetni.

Nézd meg a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát!

[personal_loans_scoring]

Folyószámlahitel

Átmeneti (pár hetes, 1-2 hónapos), kisebb pénzügyi nehézségek kezelésére alkalmazandó hiteltípus. Ne használjuk más célra! Sok ember baja meggyűlik ezzel a hitellel, ezért hiába kapnánk meg a havi munkabérünk akár 3-szorosát is folyószámlahitel-keretként, egyhavi fizetésünknél ne fogadjunk el nagyobb keretet, amennyiben nincs legalább annyi könnyen hozzáférhető pénzünk, amivel a tartozást bármikor rendezni tudnánk! Ez azért fontos, hogy a későbbiekben minél kisebb összeg után és minél kisebb időszakra kelljen kamatot fizetnünk.

Hitelkártya

Arra való, hogy kamatmentesen használhassuk a bank pénzét a kamatmentes periódus alatt. Jellemzően annak való, akinek semmi szüksége a bank pénzére, és azt bármikor vissza tudja törleszteni. Fontos figyelni, hogy minden hónapban, legkésőbb a kamatmentes periódus vége felé, időben rendezzük a fennálló tartozásunkat, és a vásárlások után minél több pénz-visszatérítést kapjunk.

A hitelkártya-keretből csak annyi pénzt használjunk fel, amennyit a határidőig gond nélkül vissza tudunk fizetni! A hitelkártyával vásárolni érdemes, és megadhatjuk rá a közüzemi számlák rendezését (csoportos beszedési megbízás), de a készpénzfelvételt a nagy költségek miatt kerüljük vele! A legtöbb ügyfél nem jól használja a hitelkártyát, ezért már igényléskor meg kell fontolnunk, hogy való-e nekünk ez a termék.

Nézd meg a Bankmonitor hitelkártya kalkulátorát!

 

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés