Betöltés

Megszólalt az OTP – Elhárították a fennakadást

szerző: Bankmonitor.hu
2016-10-05

Az OTP Bank netbankja és a hozzá kapcsolódó webshop funkciók az utóbbi bő egy napban nem működtek megfelelően, azonban a friss hírek szerint délután fél három óta újfent visszaállt az élet a régi kerékvágásba. Remélhetőleg minden hibát sikerült orvosolni, és nem tér vissza a részleges leállás, ahogy azt tette szerda reggel.

Frissítés (15:45)

Az OTP Bank aktuális közleménye szerint 14 óra 20 perctől a netbank és a webshop működése is helyreállt, azóta stabilan megy a rendszer.

Előzmények

Kedden reggel kilenc óra magasságában jelentek meg az első hírek arról, hogy az OTP netbankja, mobilbankja és webshop funkciója is akadozott. A bank közlése szerint nem volt szó általános leállásról, mindössze szórványosan jelentkeztek a hibák.

Azonnal megkezdték a rendszer helyreállítását, viszont a most kapott közleményből az derült ki, hogy kedden 21:20-kor állt helyre a normál állapot. Sajnos a megoldás csak átmeneti volt, hiszen ma reggel 8:30-tól ismét fennakadások jelentkeztek a rendszerben.

Egyelőre nincs arra vonatkozóan információ, hogy mikor jöhet rendbe a legnagyobb hazai bank internetbankja és webshop funkciója. Ez utóbbi azért is jelenthet problémát, mert aki szeretne a neten vásárolni vagy esetleg számlát befizetni és a szolgáltató az OTP-s felületre irányítja át a vásárlót, akkor azok a tranzakciók sem tudnak maradéktalanul teljesülni.

A közlemény alapján a főbb megállapítások:

 • nagy erőkkel dolgoznak a rendszer helyreállításán
 • sikertelen belépés esetén újra meg kell próbálni a belépést, ugyanis több százezer tranzakció sikeresen lezajlott kedden és szerdán
 • a bankkártya termináloknál (POS-en) a kártyás fizetések rendben működnek, a hiba ezeket a tranzakciókat nem érinti
 • az OTP-s számlákra érkező jóváírásokat a rendszer kezeli, mindenki biztonságosan hozzáférhet a rendelkezésre álló egyenlegéhez
 • az ATM-ek üzemszerűen működnek

6 Hozzászólás

 1. Benji

  Ez érthető. A kérdés az ha 15 alkalommal bejelentkezel, minden alkalommal sms kódok kapsz de nem sikerül továbblépni, vajon ki fizeti ki az sms-ek árát. Gondolom a hóvégi üzenetdíjban nem jelenik meg ennek jóváírása. Bár lehet csak még nem jutott eszükbe?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Benji! A tapasztalatunk az, hogy a bankok azokért az SMS-ekért nem számítanak fel díjat, ami a netbanki rendszerbe való belépéshez szükséges. Ilyen szempontból ez nem fog megjelenni extra költségként.

 2. Gyarmati József

  Nem vélemény,kérdés: Ha nem sikerült a szokott módon az otp-direkten keresztül lebonyolítanom egy belföldi pénzutalást,hanem elballagtam a közeli fiókhoz, milyen kondíciókkal tudtam elintézni az ügyemet? Azonos költséggel,vagy drágábban? Ha többe került,ki téríti meg a különbözetet?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gyarmati József! Az egészen biztos, hogy a banki kondíciók között olcsóbb a neten beadott megbízás, mint amit személyesen adnak le. Az OTP esetében is számlafüggő, hogy mi a pontos válasz a kérdésére. Csak egy példa: Net számla esetében a netbankon keresztül beadott eseti átutalási megbízás (bankon kívülre forintban, 2016 elejétől nyitott számláknál) 0,3% (minimum 281 forint), míg a személyesen beadott 0,5% (minimum 743 forint). Az már más kérdés, hogy ha egy ilyen részleges leállás történik, akkor a bank mit tesz. Esetleg csak felszámítja a nagyobb összeget, felszámítja de később visszatérít belőle, vagy csak a netbanki kondícióknak megfelelő összeget terheli be. Erről minden bizonnyal az OTP Bank ügyintézője tud pontos választ adni. Bízunk benne, hogy segíthettünk.

 3. Gergely Ferenc

  Ez kicsit sem gyanús, hogy hétfőn a Telekom kezdett el akadozni, mivel külföldi -francia- szerverek címei nem működtek, most az OTP akadozik ? Érdekes…

 4. Judit

  Nekem még mindig nem megy az internetes fizetés az OTP-n keresztül…

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

karácsonyi ajándék

Bankfiókok ünnepi nyitva tartása

2018. 12. 21.

Az év vége mindig nehéz időszak abból a szempontból, hogy ilyenkor a bankfiókok is alacsony fordulatszámon működnek. Ezért, ha ügyet intéznél, esetleg pénztárnál vennél fel vagy fizetnél be pénz, akkor...

Blogajánló

 • alapblog

  A játék hatalma

  A finn oktatási rendszer, amelynek célja nagyon tömören, hogy a gyerekek kedvenc helye legyen a suli, és sokat játszva, sokat kint mozogva tanuljanak, elhagyva az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.