Betöltés

Megveszünk a személyi kölcsönért – De jól is választunk?

szerző: Bankmonitor
2018-06-26

A hitelek frontján a személyi kölcsön az utóbbi időszak slágere, ahol az év első négy hónapjában 60%-kal is több hitelt folyósítottak, mint az előző év azonos időszakában. Igen ám, de korántsem mindegy, hogy milyen hitel mellett kötelezed el magad, márpedig ha jól körbenézel, nagyon jó ajánlatokat ki lehet fogni. A hitel THM-je akár 8% környékére is lefaragható, ami már nyomós érv arra, hogy akár bankot is válts. Körképünkből kiderülnek a részletek!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A fogyasztási hitelek iránt egyre nagyobb az érdeklődés, amit lényegében a növekvő keresetek és a nagyobb költekezési hajlandóság hajt. A személyi kölcsön népszerűségének is az a legnyilvánvalóbb oka, hogy bármire elkölthető és rendkívül gyorsan, ingatlanfedezet nélkül lehet néhány százezertől több millió forintig terjedő összeget igényelni. Így például az autóvásárlástól, az utazáson, vagy a lakásfelújításon át bármire felhasználható, úgy hogy az igényléstől fogva átlagosan 3-5 nap alatt a számládon is lehet a pénz (ez kétségtelen előny egy szabad felhasználású jelzáloghitellel szemben).

Ugyanakkor nagyon fontos szempont az is, hogy a személyi kölcsön az elmúlt évekhez képest rendkívül olcsónak számít aktuálisan. A jegybank szerint ügyfélként átlagosan 14%-os THM-mel találkozhatsz, habár nem árt tudni, hogy a legjobb ajánlatok már bőven 10% alá is mehet a THM. A Bankmonitor hitelkalkulátora alapján össze is szedtük a legjobb ajánlatokat abban az esetben, ha 700 ezer forintos illetve 1,4 millió forintos hiteligénnyel fordulnál a bankhoz.

Úgy számolhatsz, hogy 200 ezer forintos keresettel egy 700 ezer forintos személyi kölcsönhöz 3 éves futamidővel 11,26%-os THM mellett juthatsz hozzá, ami a havi törlesztőre lefordítva 23 ezer forintot jelent. Ezt a Bankmonitor és a Sberbank közös konstrukciójában érheted el, aminek a különlegessége, hogy azok számára nyújt megoldást, akik nem szeretnének bankot váltani. Azonban jövedelemérkezetés nélkül is jár kamatkedvezmény, ráadásul 100 ezer forintos jövedelemtől már igényelhető.

Ez azért is lényeges, mert a legjobb kamatokért cserébe a bankok jellemőzen elvárják, hogy náluk nyiss számlát, és arra érkezzen a jövedelmed, valamit aktívan is használd azt (például átutalások, csoportos beszedési megbízások, bankkártyás vásárlások). Ez plusz vállalást jelent, de egy jó bankszámlacsomag mellett még jól is járhatsz a váltással, így erre mindenképp célszerű figyelni. Mindent egybevéve a legjobb 10 banki ajánlat alapján 100 ezer forinttal is kevesebbet kell visszafizetni, ha körültekintően választasz bankot.

1,4 millió forinthoz 5 éves futamidővel az átlagkeresettől némileg magasabb jövedelem már kedvezőbb feltételek mellett is juthatsz személyi kölcsönhöz.

A legvonzóbb kamatot jelenleg a Sberbank kínálatában találod meg, ahol a hitel már 7,73%-os THM elérhetővé válik. A vonzó árazásnak is van feltétele, hiszen ezért cserébe elvárja a bank, hogy számlát nyiss nála, és arra legalább 250 ezer forint jóváírás érkezzen.

A második legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank biztosítja, ahol a pénzintézet 250 ezer forintos jövedelemtől egy nagyobb kamatkedvezményt tesz elérhetővé. A szintén dobogós Raiffeisen Banknál 9%-os kamattal tudsz hitelt felvenni, ha a jövedelmed a 250 ezer forintot eléri, és a bankszámládat is aktívan használod (legalább havi 4 db tranzakció).

A 10 bankot tartalmazó összesítés végére érve ebben az esetben is jól látható, hogy óriási eltérés van a személyi kölcsön ajánlatokban, hiszen 300 ezer forintot is lehet nyerni a hitelen.

A Bankmonitor kalkulátorával pontosan kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönt, mekkora kamat mellett kaphatsz meg!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

kalkuláció

Drágábbak lettek a személyi kölcsönök? Nem feltétlenül!

2019. 06. 06.

Az MNB statisztikái szerint áprilisban átlagosan drágábban lehetett személyi kölcsönhöz jutni, mint egy hónappal korábban. Mi nem tapasztaltuk a kamatok emelkedését, ezért utána jártunk, történt-e valami a személyi kölcsönök piacán....

hiteltanácsadás

Ma már nagyon egyszerű akár ingyenes bankszámlára váltani

2019. 04. 04.

Tudtad, hogy évente tízezreket spórolhatsz egy jó bankszámla kiválasztásával? Tudtad, hogy léteznek olyan ingyenes bankszámlák, amelyeknél egy sor tranzakciónak nincs díja? És azt tudtad, hogy nagyon egyszerű a bankváltás, ugyanis...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.