Merj nagyot álmodni és valósítsd meg lakástakarékkal!

 • 2017.02.09.
 • szerző: bankmonitor.hu

A legtöbbször csak azokat a felhasználási lehetőségeket nézzük meg, melyek egyértelműek és a legkézenfekvőbbek, azonban ez csak a jéghegy csúcsa. A lakástakarékkal olyan extrém elképzeléseinket is megvalósíthatjuk, mint egy jacuzzi vagy éppen egy komplett napelem rendszer. Gyűjtésünkkel bebizonyítjuk, hogy érdemes részletesen végigböngészni a palettát, mert kedvünkre találhatunk olyat, ami előtakarékosság és állami támogatás nélkül nem menne, pedig régi vágyunk volt.

Nem áll meg ott az élet, ha sikerült megvennünk álmaink lakását vagy házát, hiszen lehetnek olyan egyedi kívánságaink, amit később valósíthatunk csak meg. Azt sokan tudják, hogy ha lakáscélunk van, akkor a lakástakarék nagyon jó szolgálatot tehet, azt viszont már kevesen, hogy sok extrém kívánságunkat is megvalósíthatjuk állami támogatással.

Komoly előnnyel indulunk, ha ilyen módon próbáljunk előre takarékoskodni, hiszen a befizetéseink után 30%-ot (maximum évente 72 ezer forintot) támogatásként megkapunk. Sőt, egy adott célra több szerződés is felhasználható, ha közeli hozzátartozókról van szó, vagyis nem kell megállnunk a havi 20 ezer forintnál és ehhez kapcsolódó támogatás megszerzésénél.

A következőkben a lakástakarék felhasználási palettájáról szemezgettünk, kifejezetten azokat a tételeket vettük ki, melyek egyedinek számítanak. Mint kiderül, egyenként nem kis összegekről van szó, viszont a lakástakarékkal viszonylag gyorsan előteremthetjük hozzá a szükséges összeget.

A példákban egy szerződést vettünk csak figyelembe, viszont ha kettő, esetleg hármat is tudunk indítani, akkor az olyan kifejezetten nagy beruházásnak számító összeget is összegyűjthetünk, mint egy jacuzzi.

Kalkulátorunkkal azonnali választ kapsz a kérdéseidre, és forintra pontosan megkapod, mire számíthatsz a lakástakarékpénztártól!

Lakástakarék kalkulátor


Havi 20 000 Ft megtakarítással 6 év múlva 1 220 000 Ft-ot költhetsz ingatlan céljaidra.
 • Kedvezményes számlanyitás!
 • 0 Ft állami támogatás!
 • 25 000 F Erzsébet utalvány!

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Lássuk a listát ABC sorrendben!

Bárpult

Legyen szó akár a kertről, akár a lakásról, ki ne gondolkozott volna már el azon, hogy egy saját bárpultot építsen be, ahol a kedvenc koktéljait elfogyaszthatja, esetleg a barátait megvendégelheti. Ezen a téren nehéz bármilyen nemű becslésbe is bocsátkozni, hiszen a felhasznált anyagok és kiegészítő beépített berendezések (hűtőszekrény, mosogatógép, sörcsap, borhűtő, stb…) szabnak határt a költségvetésnek. Ha saját magunk építjük, akkor már pár tízezer forintból készíthetünk egy mini bárpultot, viszont ha ennél nagyobbak az elvárásaink, akkor több százezer, sőt millió forintos költségvetésre is szükség lehet.

Jacuzzi

Manapság egyre többen töltik a szabadidejüket hazai wellness szállodákban, ahol az egyik leginkább látogatott rész a vízi világ, ahol többek között megtalálható a jacuzzi is. Kétséget kizáróan a listánkon ez a legdrágább tétel, mert a kisebb (2 férőhelyes) élménymedencék is 1 millió forintnál kezdődnek és akkor még csak a jacuzzit vettük meg. A tapasztalataink szerint legalább 2 millió forinttal érdemes számolni, az e feletti kategóriákban viszont már egy komplett család vagy baráti társaság elfér a privát medencénkben.

Kandalló

Ki ne látott volna már olyan filmet, amiben a főhősünk egy fagyos téli estén lekuporodik a kandallója elé és a pattogó tűz mellett megiszik egy pohár bort, esetleg egy forró kakaót. Aki szeretne és van megfelelő háttere hozzá, annak ez az élmény is megadathat. Nem olcsó mulatság egy kandalló beépítése, már csak azért sem, mert először azt kell megoldani, hogy az égéstermék megfelelően eltávozhasson a lakásból vagy házból. A zárt égésterű kandallók ára 300-400 ezer forintnál kezdődik és attól függően, hogy tűzteret, burkolatot és hatékonyságot választunk, az ár bőven elmehet a 800-900 ezer forintos szintekig. Akár azoknak is megérheti ilyen megoldást választani, akik a lakásuk fűtését akarják átalakítani, mert a magasabb hatásfokú kandallók erre is alkalmasak.

Lávaköves gázgrill

A hidegből rögtön egy csapásra a meleg nyári éjszakákba ugrunk, amikor is nincs is jobb egy kerti grillpartinál. Bizonyára sokak fejében megszületett a gondolat, hogy miként dobhatnák fel a kertjüket, erre kiváló megoldás egy lávaköves grill. A lakástakarékból szó szerint ezt vásárolhatjuk meg, aminek sajátja, hogy a gázégő a lávaköveket izzasztja fel, ami a grillrácsra továbbítja a hőt. Gyors utánajárásunk szerint nem tűnik nagy falatnak egy ilyen sütő vétele, körülbelül 60 ezer forintért találhatunk már jókat.

Medence

Nyáron nincs is annál jobb, mint amikor a kánikulában ki tudunk menni a kertbe, és netalántán a medencénk hideg vizében felfrissíthetjük magunkat. Több lehetőség közül választhatunk, ha ezt az álmunkat megvalósítanánk. Az olcsóbb, egy-két szezont kibíró medencék már pár százezer forintból is megvehetők, azonban ezekkel nem lehet hosszabb távon számolni. Aki befektetésként tekint erre a beruházásra, annak olyan megoldás kell, ami tartósabb. Ezekért viszont már legalább 1,5 millió forintot kell kiadnunk, ahol már a pénzünkért cserébe akár néhány hossz le is úszhatunk.

Napelem

Azok számára, akik a megújuló erőforrásokban hisznek és környezettudatosan akarnak élni a házukban, azok biztosan szívesen látnának a tetőn egy napelemes rendszert. Gyűjtésünk alapján egy olyan háztartás számára, akik havonta 10 ezer forintot fizetnek áramra, azok számára egy 2 kWp (a napelemek évi csúcsteljesítményét jelenti) rendszer elegendő lehet. Ennek teljes ára 1,1-1,2 millió forinttól indul, viszont ez a beruházás egy évtizeden belül megtérülhet. Sőt rövidebb idő alatt is, ha számításba vesszük, hogy a lakástakarékkal 30%-os támogatásban részesülünk.

Szauna

Nem alapfelszereltség egy lakásban és vélhetően lehet nélküle élni, viszont remek kiegészítő lehet azok számára, akik szeretik és használhatják is a szaunát. Több fajtája is van, talán a legnépszerűbbek az infra- és a finn szaunák. Az árakat illetően nagyok az eltérések, viszont nem nagyon tudjuk 200 ezer forintnál olcsóbban a beépítést megtenni. Elfogadva azt, hogy aki szaunát vásárol, azok pénzügyi lehetőségei is magasabbak, az árak gyorsan feltornászhatók 1-1,5 millió forintra. Ekkor viszont már egy luxus finn szauna lehet a miénk.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

4 Hozzászólás

 • Balogh Józsefné 2017-02-09 08:57:05 - Válasz

  Az OTP Lakástakarékkal ezeket biztos nem lehet . Nekünk rossz tapasztalatunk van az elköltéssel kapcsolatban. Amúgy jó, most is rakunk.

 • Móré Dániel 2017-02-10 12:10:01 - Válasz

  A felsosorolás félrevezető, a túlnyomó része nem számlaképes a lakástakarék-összeg elszámolásakor.

  • bankmonitor.hu 2017-02-10 12:47:10 - Válasz

   Pontosan azért írtuk, mert éppen hogy számlaképes az összes megemlített cél. A lakástakarékpénztáraktól kapott információk, a jogszabályok, és a saját tapasztalat is ezt mutatja.

 • kenyér 2017-02-14 00:29:03 - Válasz

  Bátran neki lehet állni, és tervezni egy apró luxust az életünkbe. Havi 20.000 ft egy élhetőbb élet ára.
  megéri? Megéri!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Párbeszéd a gazdaságról

  Az Inforádió, az MNB és a HOLD Alapkezelő koprodukciójában megvalósuló sorozat* mai, második adásában Balatoni András, az MNB vezető elemzője és Szabó László a HOLD...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.