Merj nagyot álmodni és valósítsd meg lakástakarékkal!

Merj nagyot álmodni és valósítsd meg lakástakarékkal!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-02-09 Frissítve: 2021-07-01
 

A legtöbbször csak azokat a felhasználási lehetőségeket nézzük meg, melyek egyértelműek és a legkézenfekvőbbek, azonban ez csak a jéghegy csúcsa. A lakástakarékkal olyan extrém elképzeléseinket is megvalósíthatjuk, mint egy jacuzzi vagy éppen egy komplett napelem rendszer. Gyűjtésünkkel bebizonyítjuk, hogy érdemes részletesen végigböngészni a palettát, mert kedvünkre találhatunk olyat, ami előtakarékosság és állami támogatás nélkül nem menne, pedig régi vágyunk volt.

Nem áll meg ott az élet, ha sikerült megvennünk álmaink lakását vagy házát, hiszen lehetnek olyan egyedi kívánságaink, amit később valósíthatunk csak meg. Azt sokan tudják, hogy ha lakáscélunk van, akkor a lakástakarék nagyon jó szolgálatot tehet, azt viszont már kevesen, hogy sok extrém kívánságunkat is megvalósíthatjuk állami támogatással.

Komoly előnnyel indulunk, ha ilyen módon próbáljunk előre takarékoskodni, hiszen a befizetéseink után 30%-ot (maximum évente 72 ezer forintot) támogatásként megkapunk. Sőt, egy adott célra több szerződés is felhasználható, ha közeli hozzátartozókról van szó, vagyis nem kell megállnunk a havi 20 ezer forintnál és ehhez kapcsolódó támogatás megszerzésénél.

A következőkben a lakástakarék felhasználási palettájáról szemezgettünk, kifejezetten azokat a tételeket vettük ki, melyek egyedinek számítanak. Mint kiderül, egyenként nem kis összegekről van szó, viszont a lakástakarékkal viszonylag gyorsan előteremthetjük hozzá a szükséges összeget.

A példákban egy szerződést vettünk csak figyelembe, viszont ha kettő, esetleg hármat is tudunk indítani, akkor az olyan kifejezetten nagy beruházásnak számító összeget is összegyűjthetünk, mint egy jacuzzi.

Kalkulátorunkkal azonnali választ kapsz a kérdéseidre, és forintra pontosan megkapod, mire számíthatsz a lakástakarékpénztártól!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Hirdetés

    Hirdetés

    Lássuk a listát ABC sorrendben!

    Bárpult

    Legyen szó akár a kertről, akár a lakásról, ki ne gondolkozott volna már el azon, hogy egy saját bárpultot építsen be, ahol a kedvenc koktéljait elfogyaszthatja, esetleg a barátait megvendégelheti. Ezen a téren nehéz bármilyen nemű becslésbe is bocsátkozni, hiszen a felhasznált anyagok és kiegészítő beépített berendezések (hűtőszekrény, mosogatógép, sörcsap, borhűtő, stb…) szabnak határt a költségvetésnek. Ha saját magunk építjük, akkor már pár tízezer forintból készíthetünk egy mini bárpultot, viszont ha ennél nagyobbak az elvárásaink, akkor több százezer, sőt millió forintos költségvetésre is szükség lehet.

    Jacuzzi

    Manapság egyre többen töltik a szabadidejüket hazai wellness szállodákban, ahol az egyik leginkább látogatott rész a vízi világ, ahol többek között megtalálható a jacuzzi is. Kétséget kizáróan a listánkon ez a legdrágább tétel, mert a kisebb (2 férőhelyes) élménymedencék is 1 millió forintnál kezdődnek és akkor még csak a jacuzzit vettük meg. A tapasztalataink szerint legalább 2 millió forinttal érdemes számolni, az e feletti kategóriákban viszont már egy komplett család vagy baráti társaság elfér a privát medencénkben.

    Kandalló

    Ki ne látott volna már olyan filmet, amiben a főhősünk egy fagyos téli estén lekuporodik a kandallója elé és a pattogó tűz mellett megiszik egy pohár bort, esetleg egy forró kakaót. Aki szeretne és van megfelelő háttere hozzá, annak ez az élmény is megadathat. Nem olcsó mulatság egy kandalló beépítése, már csak azért sem, mert először azt kell megoldani, hogy az égéstermék megfelelően eltávozhasson a lakásból vagy házból. A zárt égésterű kandallók ára 300-400 ezer forintnál kezdődik és attól függően, hogy tűzteret, burkolatot és hatékonyságot választunk, az ár bőven elmehet a 800-900 ezer forintos szintekig. Akár azoknak is megérheti ilyen megoldást választani, akik a lakásuk fűtését akarják átalakítani, mert a magasabb hatásfokú kandallók erre is alkalmasak.

    Lávaköves gázgrill

    A hidegből rögtön egy csapásra a meleg nyári éjszakákba ugrunk, amikor is nincs is jobb egy kerti grillpartinál. Bizonyára sokak fejében megszületett a gondolat, hogy miként dobhatnák fel a kertjüket, erre kiváló megoldás egy lávaköves grill. A lakástakarékból szó szerint ezt vásárolhatjuk meg, aminek sajátja, hogy a gázégő a lávaköveket izzasztja fel, ami a grillrácsra továbbítja a hőt. Gyors utánajárásunk szerint nem tűnik nagy falatnak egy ilyen sütő vétele, körülbelül 60 ezer forintért találhatunk már jókat.

    Medence

    Nyáron nincs is annál jobb, mint amikor a kánikulában ki tudunk menni a kertbe, és netalántán a medencénk hideg vizében felfrissíthetjük magunkat. Több lehetőség közül választhatunk, ha ezt az álmunkat megvalósítanánk. Az olcsóbb, egy-két szezont kibíró medencék már pár százezer forintból is megvehetők, azonban ezekkel nem lehet hosszabb távon számolni. Aki befektetésként tekint erre a beruházásra, annak olyan megoldás kell, ami tartósabb. Ezekért viszont már legalább 1,5 millió forintot kell kiadnunk, ahol már a pénzünkért cserébe akár néhány hossz le is úszhatunk.

    Napelem

    Azok számára, akik a megújuló erőforrásokban hisznek és környezettudatosan akarnak élni a házukban, azok biztosan szívesen látnának a tetőn egy napelemes rendszert. Gyűjtésünk alapján egy olyan háztartás számára, akik havonta 10 ezer forintot fizetnek áramra, azok számára egy 2 kWp (a napelemek évi csúcsteljesítményét jelenti) rendszer elegendő lehet. Ennek teljes ára 1,1-1,2 millió forinttól indul, viszont ez a beruházás egy évtizeden belül megtérülhet. Sőt rövidebb idő alatt is, ha számításba vesszük, hogy a lakástakarékkal 30%-os támogatásban részesülünk.

    Szauna

    Nem alapfelszereltség egy lakásban és vélhetően lehet nélküle élni, viszont remek kiegészítő lehet azok számára, akik szeretik és használhatják is a szaunát. Több fajtája is van, talán a legnépszerűbbek az infra- és a finn szaunák. Az árakat illetően nagyok az eltérések, viszont nem nagyon tudjuk 200 ezer forintnál olcsóbban a beépítést megtenni. Elfogadva azt, hogy aki szaunát vásárol, azok pénzügyi lehetőségei is magasabbak, az árak gyorsan feltornászhatók 1-1,5 millió forintra. Ekkor viszont már egy luxus finn szauna lehet a miénk.

    Hirdetés
    Hirdetés