Merre megy az ingatlanpiac? – Ne maradj le a legfontosabb hírekről!

Merre megy az ingatlanpiac? – Ne maradj le a legfontosabb hírekről!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-10
 

Legújabb heti hírösszefoglalónkban szót ejtünk az ingatlanpiacról, lakossági és vállalati hitelfelvételi lehetőségekről, megtakarításokról, és arra is adunk egy tippet, miként nyerhetnél egy kis pénzt a bankokon…

A Bankmonitor minden héten összegyűjti a legfontosabb híreket, így egy délutáni pihenő alatt könnyedén felveheted a pénzügyek világának eseményeinek fonalát. Lássuk, mik azok a témák, amelyek most a legnagyobb érdeklődésre tarthatnak számot!

1. A millió dolláros kérdés: Merre megy az ingatlanpiac?!

Sándorfi Balázs, a Bankmonitor alapítója második alkalommal volt a Kalmárok Podcast vendége. A népszerű beszélgetőműsorban olyan mindannyiunk életét erősen befolyásoló témákról esett szó, mint a vágtató infláció, a jegybanki alapkamat és a piaci kamatok emelkedése, és persze mindezek között szerepelt az ingatlanárak 2022-ben várható alakulása. (Bónuszként pedig az is kiderül, hogy mibe fektetne ma 50 millió forintot Sándorfi Balázs!) Ha ingatlanvásárlás vagy -eladás előtt állsz, akkor számodra kötelezően ajánlott ez a beszélgetés, de a partvonalról figyelők számára is hasznos információkat tartalmaz. Ide kattintva tudod meghallgatni az adást.

Hirdetés

Hirdetés

2. Mi történne a nyugdíjcélú megtakarításoddal, ha emelkedne a korhatár?

Elöregedő társadalmunkban Damoklész kardjaként lebeg a fejünk felett a nyugdíjkorhatár emelkedésének veszélye. Elég ránézni a magyar társadalom korfájára, és láthatjuk, hogy a jelenlegi formájában nem sokáig lesz fenntartható a folyó finanszírozású nyugdíjrendszer. Jó hír, hogy léteznek olyan megtakarítási formák, amelyek bizonyos értelemben védelmet nyújthatnak a korhatár esetleges emelkedésével szemben. Itt megtudhatod, milyen feltételekkel férhetsz majd hozzá a tőkédhez, ha még aktív éveid során 65 év fölé nőne az állami nyugdíjjogosultság életkori limitje.

3. Mekkora jövedelemmel lehet ma lakáshitelhez jutni?

Az általános kamatemelkedés ellenére (vagy talán éppen az által motiválva) rekordmennyiségű lakáshitelt folyósítottak a bankok 2022. májusában. De milyen jövedelmet várnak el a bankok, ha valaki hitelből szeretne most ingatlant vásárolni? Egyáltalán ki az, aki hozzáférhet egy ilyen típusú kölcsönhöz? Milyen korlátok vonatkoznak a jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutatóra (JTM)? Melyek azok a buktatók, amelyek előfordulhatnak az igénylési folyamat során? Ebből a cikkből választ kaphatsz a legégetőbb kérdésekre.

4. Vállalkozók, figyelem! Sprintelni kell a támogatott Széchenyi Maxért!

Gyakori tévhit, hogy egy vállalati hiteligény elbírálása egy hónapon belül lebonyolítható. A valóság ezzel szemben az, hogy bizonyos esetekben 4-6 hónapot is várni kell, mire (sikeres igénylés esetén) megtörténik a folyósítás. Azoknak, akik szeretnének hozzájutni a mindössze fél évig elérhető, nagyon kedvező kamatozású Széchenyi Max konstrukciókhoz, érdemes sietniük, nehogy kicsússzanak az időből! Ebből a cikkünkből megtudhatod, mi a legbiztosabb módja annak, hogy megkapd a vágyott 0,5-3,5 százalékos fix kamattal elérhető finanszírozást.

5. Ezzel a módszerrel sokat spórolhatsz a bankokon!

A hitelkiváltás egy olyan pénzügyi művelet, amellyel több százezer, sőt akár több millió forintot is lehet nyerni bizonyos élethelyzetekben. Ugyan a kamatok kíméletlenül emelkednek, de még ma is 7 százalék körüli THM mellett fel lehet venni a legkedvezőbb piaci lakáshiteleket. Akinek ennél drágább kölcsönei vannak, érdemes elgondolkodnia a hitelkiváltáson, mert ilyen módon jelentős mértékben csökkentheti a havonta fizetendő törlesztőrészletet. Még nagyobb lehet a nyereség abban az esetben, ha valaki támogatott hitelekre (például Babaváróra) is jogosult. Kattints ide, és derítsd ki, van-e lehetőséged a spórolásra!

Kalkulálj
Használd a Bankmonitor kalkulátorait, és hozd meg a legjobb pénzügyi döntéseket!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés