Miből fedezz egy költséges orvosi kiadást?

Miből fedezz egy költséges orvosi kiadást?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-10
 

Az orvosi költség tipikusan egy olyan kiadás, ami egyetlen hitelcélba se sorolható bele. Egy fedezetet nem igénylő, szabad felhasználású kölcsön viszont kedvező megoldás lehet, ha egy költséges magánorvosi kiadást szeretnél fedezni.

Ha felüti a fejét valami, ami kockáztatja az egészségedet, fájdalmat és kellemetlenségeket okoz, minél előbb orvoshoz kell fordulnod és számtalan vizsgálatra lehet szükséged. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy az állami egészségügyben sokszor hónapokkal előre be vannak táblázva a szakorvosok és még az egyszerűbb vizsgálatokra is gyakran heteket kell várni. 

Egy komplex kivizsgáláskor, amikor labor, képalkotó diagnosztikai vizsgálatok, esetleg több vizit is szükséges, könnyen lehet, hogy hosszú hónapok is eltelnek, mire kiderül, egyáltalán mi okozza a panaszokat.

Épp ezért választja egyre több magyar a magánorvosokat, magán egészségügyi intézményeket, ahol jóval gyorsabb és gördülékenyebb lehet a folyamat. Arról nem is beszélve, hogy általában sokkal kulturáltabb és emberségesebb is. Ha nincs elég megtakarításod vagy korábban kötött egészségbiztosításod, akkor nem könnyű előteremteni a vizsgálatok árát. Erre megoldás lehet egy fedezetlen kölcsön.

Hirdetés

Hirdetés

Nem olcsó mulatság!

A gyors gyógyulás ígéretének ugyanis komoly költsége lehet. Egy viszonylag egyszerű fogászati beavatkozás is több tízezer forint, éppúgy, mint egy szakorvosi konzultáció. Egy komolyabb kivizsgálás alkalmával, ha például már labor, ultrahang, MRI is szükséges, a vizsgálatok ára összességében már megközelítheti a százezer forintot. Ennél azonban sokkal magasabb is lehet a határ. Ha például a fogorvosnál implantátumok is kellenek, az összeg könnyen több százezres, vagy akár milliós is lehet.

Optimális esetben az állami egészségügyi ellátás kiegészítésére korábban magán egészségbiztosítást kötöttünk, ami lehetőséget biztosít minden szerződés szerinti vizsgálat, kezelés elvégzésére különböző magán szolgáltatóknál. Ilyenkor nem szükséges a helyszínen fizetni, a biztosító rendezi az orvos vagy intézmény felé a költségeket.  

De ha a probléma már felütötte a fejét, akkor már elkéstünk azzal, hogy ilyen biztosítást vegyünk igénybe. A szerződéskötéstől számítva általában van némi türelmi idő, ennek letelte után vehetjük csak igénybe a szolgáltatásokat. Ha pedig nem rendelkezünk kellő saját megtakarítással a vizsgálatok finanszírozására, akkor más megoldás után kell néznünk. 

Miből fedezheted a magánorvosi költségeket?

A költségek fedezésére banki segítséget is kaphatunk. A szabad felhasználású hitelekkel, mint például a személyi kölcsön esetén nem szükséges igazolnunk, hogy mire költöttük az összeget. Így egy régóta tervezett, vagy akár egy váratlan, költségesebb magánorvosi kiadást is kifizethetünk belőle.

A személyi kölcsönök mellett a szabad felhasználhatóságon kívül is számos érv szól:

  • az igényelhető összeg szabadsága,
  • gyorsaság és kényelem,
  • kiszámíthatóság és biztonság.

Mennyi hitelt igényelhetsz?

A személyi kölcsönnel elérhető összeg jellemzően 200 ezer és 10 millió forint között mozoghat. Hogy ki mennyi hitelt igényelhetsz, leginkább a jövedelem mértékétől függ, illetve a bankok figyelembe veszik a JTM (Jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) szabályt is, ami meghatározza, hogy a jövedelem mekkora része fordítható legfeljebb hiteltörlesztésre.

A felvehető összeget tehát az is befolyásolja, hogy vannak-e más hiteleid, tartozásaid.

Kalkulálj
Tudd meg pár perc alatt, hogy jövedelmed és egyéb fizetési kötelezettségeid alapján mennyi személyi kölcsönt igényelhetsz szabad felhasználásra!

Mennyi idő alatt juthatsz a pénzhez?

Tudjuk jól, hogy ha az egészségügyi állapotunk romlik, akkor a gyorsaság kulcsfontosságú. A személyi kölcsön ebből a szempontból is mankó lehet, ugyanis a gondolat megfogalmazásától a legrosszabb esetben is pár nap múlva már a számlánkon lehet a pénz. 

Sőt, ezt ma már az otthonunk kényelméből is elintézhetjük, az igénylési folyamat a Bankmonitoron keresztül online is elindítható. Személyi hitel kalkulátorunk segítségével összehasonlíthatod a legjobb banki termékeket és leadhatod érdeklődésed az általad választott ajánlatra. Ezután független szakértőink felveszik veled a kapcsolatot, tájékoztatnak minden fontos tudnivalóról és végigvezetnek az igénylési folyamaton.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Milyen feltételekkel igényelhetsz személyi hitelt?

Fontos szem előtt tartanod, hogy a hitelfelvétel kötelezettségekkel jár, így gondold át alaposan, hogy mekkora az a havi törlesztőrészlet, amit biztonsággal be tudsz vállalni a teljes futamidő alatt. 

Szerencsére a szabad felhasználású személyi hitel kiszámítható, biztonságos terméknek számít, hiszen kamatozása fix, vagyis a szerződéskötéskor megállapított törlesztőrészlet végig változatlan marad. Így a törlesztők összegét könnyen betervezheted a havi kiadásokba. 

Emellett a jelzáloghitelekkel ellentétben egy személyi hitel nem igényel fedezetet, vagyis nem kell lakásodat, vagy házadat jelzáloggal terhelni. Emiatt az ügyintézés és a papírmunka is jóval kevesebb, ami szintén gyorsítja az igénylés folyamatát.

Jó tudni
A
hitel feltételeiben a bankok egymástól jelentősen eltérő eljárást alkalmaznak. Mondhatnánk azt is, hogy ahány bank, annyi szokás. A személyi kölcsön oldalunkon megismerheted az alapvető feltételeket, szakértőink pedig segítenek megtalálni azt a pénzintézetet, ahol a számodra legkedvezőbb feltételekkel kaphatsz kölcsönt.

Úton a gyógyulás felé

A hitelek piacán a személyi kölcsön lehet a legkedvezőbb módja egy költséges magánorvosi kezelés finanszírozásának, hiszen szabadon elkölthető, gyorsan és kedvező feltételekkel elérhető.

Első lépésként nézd meg, hogy melyik bank ajánlata a legkedvezőbb a Bankmonitor kalkulátorával és ismerd meg a részleteket. Szakértőink díjmentesen segítenek a teljes folyamatban, hogy neked már csak a gyógyulásra kelljen koncentrálnod.

Fontos
Ha akut, sürgős eset áll fenn, a panaszok hirtelen léptek fel és komolyak, vagy gyorsan romlanak, semmiképpen se várj a magánorvosi időpontokra, hanem azonnal hívd a 112-t, vagy látogass el a legközelebbi kórházba. Ha nem vagy biztos abban, hogy mi a teendő, kérj segítséget telefonon háziorvosodtól, vagy az orvosi ügyelettől.

Hirdetés
Hirdetés