Hirdetés

Milliókat spórolhat céged, ha Széchenyi GO! folyószámlahiteled MAX-ra cseréled

szerző: |
Frissítve:
 

Őröltségnek hangozhat, de van olyan eset, amikor megéri az extrém módom alacsony kamatozású Széchenyi GO! hitelünket magasabb kamatozású konstrukcióra cserélni. A Széchenyi MAX Folyószámlahitel elindulásával most pont ez a helyzet. Milliókat spórolhatnak azok a vállalkozások, akik meglépik a hitelkiváltást. A varázslat a futamidőben rejlik.

Nyugodtan, hátra dőlve ülnek a fotelban azok a vállalkozók, akinek sikerült a Széchenyi GO! Folyószámlahitelre időben lecsapniuk. Pedig nem kellene.

Védelem az infláció és a kamatemelkedés ellen

A KAVOSZ támogatott hitelprogram először fixált kamatozással hozzáférhető Széchenyi GO! konstrukció kivételesen jó lehetőség volt. Ez a folyószámlahitel csupán 1+1 éves futamidőre biztosít ugyanakkor fix 1,5 százalékos kamatozás mellett likviditást cégünknek, amiből legalább egy fél év lassan lejár. Olcsó és biztonságos likviditási keret tehát még egy-másfél évig áll ezeknek a vállalkozásoknak a rendelkezésére.

Az új Széchenyi MAX csomagban viszont ugyanez a folyószámlahitel már 3 évre fixált kamatozást ígér, igaz kicsit rosszabb feltételekkel. Drágább az új hitel: a kamat 3,5 százalék és van még évi 2 százalék kezelési költség is.

Kalkulálj
Ismerd meg milyen feltételekkel juthatsz az új Széchenyi MAX hitelkonstrukciókhoz. Segíthet az eligazodásban erről szóló összefoglaló oldalunk, ahol minden információt megtalálsz, és kiszámolhatod mennyi Széchenyi hitelt kaphatsz.

Bankmonitor
A program lehetőséget biztosít ugyanakkor arra, hogy a meglévő Széchenyi hitelünket kiváltsuk az új csomag termékeire, ezzel tehát megduplázhatjuk azt az időszakot (másfél év helyett három évre nyújthatjuk), amíg bőven piaci kamatozás alatt, kockázatmentes likviditási tartalékot biztosíthatunk cégünk akadálymentes működéséhez, növekedjen akármennyire is az infláció és a piaci alapkamat.

Hirdetés

Hirdetés

Olcsóbbat drágábbra???

Felvetődhet a kérdés: de hát a Széchenyi Folyószámlahitel GO! kamatozása alacsonyabb, mint a MAX-é, ráadásul az új konstrukciónál még fix 2 százalékos kezelési költséggel is számolni kell… Hol éri ez meg?

Számoljunk egy kicsit!

Tételezzük fel, hogy egy éve nyitottuk a Széchenyi GO! folyószámla hitelkeretünket, tehát még egy évünk van hátra, hogy fix 1,5 százalékos kamatozás mellett biztosítsuk cégünk likviditását. Ezek után nagy valószínűséggel – a jelenlegi gazdasági környezetet látva -, kénytelenek leszünk piaci kamatozásban tovább gondolkozni.

A 1,5 százalékos kamatszinthez szokott vállalkozók szívébe – és nem csak az övékébe – lándzsaként fúródhat a jelenlegi 11 százalék fölötti BUBOR alapból induló piaci kamatszint, ami gyakorlatban már akár 15 százalékot jelenthet, minden egyéb kamatjellegű költséget is hozzá véve.

Ezzel szemben állhat egy most indított 3 évre 3,5+2 százalékos (kamat+kezelési költség) fixált hitelkeret… Hogy járunk jobban?

Beszéljenek a számok!

Ha csak az éves kamatköltségeket vetjük össze, egyértelműen kitűnik a Széchenyi Folyószámlahitel GO! költségelőnye

Ha azonban az előttünk álló három évre számolunk, az is világosan látszik, nagyon jól jár cégünk a hitelcserével.

A fenti matematika tanúsága szerint, egy átlagos 80 százalékos keretkihasználtság mellett az elkövetkezendő három évben milliókat megtakaríthatunk azáltal, hogy meglépjük azt az első hallásra őrültségnek hangzó lépést, és hitelünket egy magasabb kamatozású konstrukcióra váltunk. A nyereség kulcsa persze a futamidőben rejlik.

Egy 20 millió forintos hitelkeretnél ez közel 2,5 millió forint megtakarítást jelent a 3 év alatt. A maximálisan igényelhető 250 millió forintos keretnagyságnál viszont már 38 millió forintunk marad a kasszában.

Érdemes tehát lépni: kérd a Bankmonitor szakértőinek segítségét az eligazodásban, hogy a kiváltást minél zökkenő mentesebben sikerüljön megoldanod!

Érdeklődj szakértőnknél
Csányi Franciska
Csányi Franciska
vezető vállalatfinanszírozási szakértő
  • MBA, közgazdász
  • 10 év+ szakmai tapasztalat
  • Több 10 mrd Ft sikeres
    hitelszervezés
Bankmonitor
Ft
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

 

 

 

Hirdetés