Milyen hiteltermékeket kínál az új MBH Bank?

Milyen hiteltermékeket kínál az új MBH Bank?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-05-02
 

Május elsejével létrejött az MKB Bank és a Takarékbank fúziójával az MBH Bank. De milyen hiteleket, milyen feltételekkel lehet elérni az új pénzintézetnél? A Bankmonitor szakértői ennek a kérdésnek jártak utána.

A Takarékban és az MKB Bank összeolvadásával május elsejével megjelent a bankok piacán az MBH Bank. Arról már korábban írtunk, hogy miként is érinti ez az összeolvadás a két korábbi pénzintézet meglévő ügyfeleit.

Most azt járjuk körbe, hogy mit jelent a hitelfelvétel előtt állók számára ez a fúzió. A leglényegesebb kérdés ebben az esetben az, hogy milyen termékpalettával indul az új pénzintézet. E tekintetben nagy újdonságot nem láthatunk, az MBH Bank ugyanis nagyrészt az MKB Banknál korábban megtalálható kölcsöntípusokat vitte tovább. De természetesen a kisördög a részletekben lakik.

Babaváró hitel egyedi jóváírási akcióval

Természetesen az MBH ajánlatai között megtalálhatjuk a Babaváró hitelt is, ami egy legfeljebb 10 millió forint összegű támogatott kölcsön. A hitel minden banknál kamatmentesen indul, és a futamidő alatt született gyerekek után járó kedvezmény is mindenhol azonos. Ettől függetlenül akad az egyes bankoknál néhány speciális paraméter.

Az MBH Bank 1 millió és 10 millió forint közötti összegben nyújt Babavárót, a futamidő pedig 6 és 20 év között lehet. A pénzintézet az ügyfeleknek 130 ezer forint jóváírást is ígér, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek. A jóváírási akció a 2023. június végéig befogadott kérelmekre érvényes, amennyiben a folyósított kölcsönösszeg eléri a 9 millió forintot. Korábban a két tagbank hasonló összegű jóváírást biztosított az érdeklődőknek.

Jó tudni
A Babaváró hitelt igénylőknek adott jóváírás egyáltalán nem egyedi, több pénzintézet kínál hasonló kedvezményeket, ám ezek feltételei és összegei eltérhetnek.

Hirdetés

Hirdetés

Az ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön is elérhető a pénzintézetnél

A jelenlegi legnépszerűbb ingatlanfedezet nélküli kölcsönök, a személyi hitelek is elérhetők az MBH Banknál. Sőt, több konstrukció is megtalálható a pénzintézet termékpalettáján: a kölcsöntípusok megnevezése megegyezik az MKB Banknál korábban elérhető termékek neveivel.

A kölcsönösszeg 500 ezer és 10 millió forint között alakulhat, míg a futamidő 1 és 7 év között lehet. A hitelkonstrukció 11,99 százalékos kamattól érhető el a banknál, ezen kamatszinthez azonban számos feltételt szükséges teljesíteni.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is igényelhető a pénzintézetnél, itt azonban a maximálisan igényelhető hitelösszeg 7 millió forint.

A hitel kamata függ az igényelt hitelösszegtől, a konstrukciótól és az igazolt jövedelemtől/vállalt jóváírástól is. Nézzünk egy példát: 3 millió forintot szeretnénk igényelni 6 éves futamidőre, a jövedelmünk 600 ezer forint, a kölcsönfelvételhez pedig számlát nyitnánk a banknál. A hitel kamata ebben az esetben 11,99%, a havi törlesztőrészlet pedig 59 087 forint lenne, a hat éves futamidő alatt pedig összességében 4 254 264 forintot kellene visszafizetni.

A lakáshitelek széles palettája is elérhető az MBH Banknál

A CSOK mellég igényelhető támogatott hitel ugyancsak elérhető a pénzintézetnél. Itt nincs újdonság, hiszen a kamat a jogszabály alapján a futamidő végéig fix 3%, illetve az igényelhető maximális összeget is rendelet határozza meg 10, illetve 15 millió forintban. A pénzintézetnél a kérdéses hitel futamideje 5 és 25 év között lehet.

A banknál Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL) is elérhető ingatlanvásárlásra, valamint lakáscélú jelzáloghitel kiváltására. A kölcsönösszeg 3 millió és 55 millió forint között lehet. A hitelt jelenleg végig fix kamatozás és 10 éves kamatperidus mellett lehet igényelni. A 10 éves kamatperiódusú konstrukciónál 5 és 30 éves közötti futamidő választható. A fix kamatozású konstrukció esetében 12 és 20 év közötti futamidő kérhető.

A normál piaci kamatozású lakáshitelek ingatlan vásárlására, építésre, korszerűsítésre, felújításra, bővítésre, MBH Bankos és idegen bankos kölcsön kiváltására és szabad célra igényelhetők. A hitel elérhető 10 éves kamatperiódussal, valamint futamidő végéig fix kamatozással egyaránt. A kölcsön összege 3 millió és 100 millió forint között lehet. Végig fix kamatozás mellett a futamidő 12 és 20 év között lehet, míg 10 éves kamatperiódusnál 5 és 30 év között lehet ugyanez.

A korábban az MKB Banknál – azt megelőzően a BB Banknál – elérhető egyenlítő hitel is megtalálható az MBH Bank termékpalettáján. A konstrukció lényege, hogy a bankszámlán megtakarításként tartott összegre a hitelkamattal megegyező  kedvezményt kapunk, amit félévente a kölcsönbe előtörleszt a bank.

A hitel kamata függ az igényelt hitelösszegtől, a konstrukciótól, a hitelcéltól és az igazolt jövedelemtől/vállalt jóváírástól is. Nézzünk egy példát: tegyük fel, hogy 30 millió forintot igényelnénk 20 éves futamidőre használt lakás vásárlására, normál piaci konstrukcióban. A jövedelmünk 600 ezer forint, a kamatot 10 évre fixálnánk. A kölcsön kamata ebben az esetben 8,54%, a törlesztőrészlet 261 698 forint lenne.

Kalkulálj
Mindenkinek érdemes a Bankmonitor kalkulátorával ellenőrizni, hogy számára milyen ajánlatot kínál a pénzintézet és ez mennyire versenyképes a többi bank ajánlatához képest.
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés