Betöltés

Mit neked ingyenes bankszámla? Ha ezt kipróbálod, a bank fizet neked!

szerző: Bankmonitor
2017-09-05

A CIB Bank és a Bankmonitor együttműködésének köszönhetően páratlan bankszámlát kaphatsz a kezedbe a CIB ECO képében. Nem csak ingyenes bankolással kecsegtet a számla, de a megnyitást követően 5000 forintos jóváírást is kapsz a banktól. Mutatjuk a kizárólag Bankmonitoron keresztül elérhető kedvezményes számla jellemzőit!

A CIB ECO számlája a költségek tekintetében eddig is az élvonalban volt, azonban a CIB Bank és Bankmonitor együttműködésének köszönhetően még vonzóbbá vált. A számlacsomag most már nemcsak, hogy ingyenes számlavezetést kínál, hanem az akció keretében a megnyitást követően 5000 forint jóváírást is kapsz. Márpedig ez azt jelenti, hogy az első évben a jóváírásnak köszönhetően még a bank fizet neked és nem te a számlavezetésért (a számlahasználati szokásaidtól függően).

Az ingyenes számlavezetés egyetlen feltétele, hogy legalább a minimálbérnek megfelelő összeg (aktuálisan 84 788 forint) érkezzen a számlára, akár több részletben is. Az 5000 forintos egyszeri jóváírás feltétele pedig, hogy a Bankmonitoron keresztül igényeld a számlacsomagot és nem bankolsz jelenleg a CIB-nél. Maga a kedvezmény az év végéig él (2017.12.31.), és a számlanyitáshoz szükséges adataidat a Bankmonitor adja át a CIB Bank részére.

A CIB ECO számlacsomagja gyakorlatilag az összes banki szolgáltatást ingyenesen biztosítja amennyiben az interneten, vagy a mobilalkalmazáson keresztül intézed az ügyeidet. Így ez esetben a csoportos beszedési megbízás, az eseti bankon belüli és bankon kívül átutalási megbízás, az állandó átutalási megbízás bankon belül és kívül 0 Ft. Ráadásul a bank az év végéig elengedi a 0,3%-os, maximum 6000 forintos tranzakciós illetéket is.

Az SMS alapú értesítéseket pedig a mobilunkra letölthető banki alkalmazás üzeneteinek (push üzenet) segítségével tudjuk kiváltani. Ez gyakorlatilag díjmentes szolgáltatás, viszont ugyanúgy értesülhetünk a számla- illetve kártyamozgásokról, mintha SMS-t kapnánk. Amennyiben a hagyományos SMS szolgáltatást igényeljük, a havidíj mellett SMS-enként is díjat számol fel a bank.

Hogyan működik a számla igénylése?

 1. a számlanyitási igényed beérkezését követően kapsz egy részletes tájékoztató emailt,
 2. a számlanyitáshoz szükséges adataid megadását követően továbbítjuk azokat a CIB Bank részére,
 3. a CIB Bank 1-2 napon belül felveszi veled a kapcsolatot,
 4. majd nincs más dolgod, mint a kiválasztott fiókban a szerződéseket aláírni és kész is.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

22 Hozzászólás

 1. Tetlák András

  És meddig marad ingyenes?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves András,
   A számlavezetési díj ingyenessége nem az akció határidejétől függ. Ha érkezik legalább a minimálbér összegét elérő jóváírás, akkor a következő hónapban 0 Ft a számlavezetési díj. Az egyes tranzakciók (pl. netbankos utalás, csoportos beszedés, stb.) 2017.12.31-ig ingyenes. A bankszámla kalkulátorunk ezekkel a határidős akciókkal is számol, azaz a havi átlagköltséget úgy mutatjuk meg, hogy figyelembe vesszük, hogy még év végéig ingyenesek bizonyos tranzakciók.

 2. Ferenc

  Induló kisvállalkozás is igénybe veheti?
  Köszönettel: Németh Ferenc

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Ferenc,
   Nem. Kizárólag fogyasztók részére igényelhető a bankszámla.

 3. Horvath Ernone

  Engem az Otp bankolas is erdekel
  mert ev vegen 50000 ft..ot jovair

  Ez sem rossz..de jelenleg csak 81000 ft erkezik Fhb szamlamra. Talan szeptembertol lesz ennyim?
  Idvozlettel
  Horvath Ernone

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Horváth Ernőné,
   Az OTP Bank akcióját is érdemes részletesen átolvasni. Az év végi 500 000 Ft, vagy 50 000 Ft-os jóváírás egy nyereményjáték része, és tippadásos verseny útján lehet megnyerni, ha az egyéb feltételeknek is megfelel. Ehhez tehát szerencse is kell. Az 5 000 Ft-os jóváírásukra pedig a CsekkRendező szolgáltatásuk használatával lehet jogosult, ha újként regisztrál.

 4. Nagyon Kiváncsi

  Ne december 31-ig, az ingyenesség időtartamára, hanem 2018.január 1-től mutassa meg a kalkulációt a CIB Bank esetében!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Kíváncsi,
   Bankszámla kalkulátorunkban a saját számlahasználati szokásainak megfelelően nézheti meg a havi átlagköltséget, és a második évre vonatkozó havi költség már kedvezmények nélküli.

 5. Bartus Mária

  Jelenleg az OTP-nél van a számlavezetésem. Mennyire bonyolult az átlépés?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Mária,
   Egyszerűsített bankváltás keretében arra is van mód, hogy az új bank a régi banktól áthívja a rendszeres megbízásait, amennyiben vannak ilyenek a mostani számláján, úgyhogy nem kell tartani a folyamattól. Hogy mire kell figyelni a váltás során, és milyen buktatók lehetnek, azt egy korábbi írásunkban igyekeztünk összeszedni: Bankváltáson töröd a fejed? Az út banánhéjakkal van kikövezve

 6. Zoltán

  Tisztelt Bankmonitor!
  Amennyiben nem érkezik rendszeres utalás a számlára, ellenben egy nagyobb összeget szeretnék rajta elhelyezni, akkor is kedvezőek a feltételek?
  Köszönöm!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Zoltán,
   Ez esetben nem ajánljuk ezt a számlát, mert a minimálbérnek megfelelő összegű rendszeres jóváírás hiányában a havi számlavezetési díj 1 890 Ft, plusz az egyéb tranzakcióktól függően további költség is felmerülhet. Bankszámla kalkulátorunkban nézheted meg, hogy melyik számla lehet ideális.

 7. Harcsás László

  Jelenleg a CIB Malacperselyes ügyfele vagyok. Ha azt megszüntetem, és átviszem a megtakarításaimat az új bankszámlámra, megköthetem a szerződést?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves László,
   Amennyiben 2017.09.04-én rendelkezett Malacpersely számlával, sajnos nem jogosult az 5 000 Ft-os jóváírásra akkor sem, ha megszünteti. Ettől függetlenül CIB ECO számlát természetesen nyithat.

 8. Gábor

  És mennyi az éves bankkártya díj? Milyen egyéb költségek merülhetnek fel? Erről hol van részletes tájékoztató?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gábor,
   Ha megnézi a bankszámla kalkulátorunkban a CIB ECO bankszámla adatlapját, akkor megtalál minden releváns díjtételt, ami a számlához kapcsolódik, illetve a feltételrendszert is szövegesen. Ha valaki elküldi nekünk érdeklődését akár a kalkulátorból, akár emailen, telefonon tájékoztatjuk, illetve megküldjük az előbbi információkat emailben is. Ezeket a díjtételeket minden bank minden bankszámlája esetén írott formában a banki hirdetményekben, kondíciós listákban találja meg (a CIB ECO bankszámla esetén az emailhez csatolva küldjük meg).
   Egyébként az első elektronikus főkártya első évben 0 Ft, azt követően évente 3 900 Ft, amelyet a számla havi költségébe beépítve mutat meg a kalkulátorunk.

 9. imre

  Jonapot es lehet slovak allamporgar is ?ugyan ugy kaphat szamlat es hitel is vagy kolcsont ? ha maganvalalkozo, kerem a emailra a valaszt koszonom esetleg a tovabbi lepesek, neten keresztul koszi.

 10. Cs.Márta

  Tisztelt Bankmonitor!
  Nem teljesen a témába vágó a kérdésem, de a Bankmonitort rendszeresen olvasva sem találtam választ problémámra.
  A jelenlegi kamatkörnyezetben a gondnokoltam pénze folyamatosan értékét veszti. Gyámi folyószámlán van jelenleg. Tud-e valamit javasolni legalább a jelentős összegének szinten tartására? Szempont még öröklés/ajándékozás esetén a fizetendő illeték oldalági családtagoknál!
  Válaszát várom.
  Üdvözlettel: Cs. Márta

 11. AgiHugi

  tehat meg 3 honapig + 16 napig ingyenes es aki megnyitja kap 5.000,-HUF ajandekot. ORIASI uzlet, hihihi. A CIB mindig is rendkivul draga szolgaltatasu bank volt. Megcsappantak az ugyfelei? es igy akar ujakat szerezni? Komolyan mondom az egesz bankrendszer hazankban a legrosszabb. Nem a kamatokrol beszelek, mert azt bezzeg atvettek a nyugattol! En a hitelformakrol es egyebekrol beszelek. Na mindegy, en ugy sem leszek CIB-es.

 12. A.G.

  5 munkanapja nyitottam a számlát a bankmonitor.hu-n keresztül. Az ügyintézés gyors és kedves volt, viszont az 5.000.-Ft jóváírás nem történt meg, pedig a nyitás óta pénzmozgás is volt a számlán. Csalódott vagyok, de legalább van egy jó számlám, úgyis régóta cserélni akartam!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves A.G.!
   Az 5000 Ft-os jóváírást a számlanyitást követő hónapban, annak 15 munkanapjáig teljesíteni fogja a bank.

 13. Hajas Edvàrd

  Űdvőzlőm! Még nincs szàmlàm önőknék!ha nyitok akkor 5000 ft jovâiràst kapok egyből!?

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Még az arany sem mindig fénylik!

2018. 12. 08.

Az arany mindenkinek mást jelent. Egyesek régi idők fizetőeszközének és napjaink valódi pénzének, mások befektetésnek, míg sokan biztosítéknak, kockázatok elleni védelemnek tekintik. A jegybank szemüvegén keresztül pedig stratégiai, stabilizáló eszköz....

Blogajánló

 • alapblog

  Janus-arcú 2018

  Milyen más ennek az évnek az eleje, mint a vége! Januárban még ilyen hírek domináltak: Decemberben pedig elindultak a profit csökkenésre utaló figyelmeztetések: Mint a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.