Betöltés

Mutatjuk az optimális lakáshitel receptjét

szerző: Singer Zoltán
2018-08-07

Mostanában nagyon gyakran eszünkbe jut a lakástéma. Az ingatlanárak elszabadultak, a hitelköltségek a mélypontjuk közelében tartózkodnak. Nagyon fontos, hogy kiválasszuk a megfelelő, kiszámítható hitelt, és éljünk még az olcsó hitel lehetőségével, amíg tehetjük. Erre vonatkozóan mutatunk be egy példát!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Nagy a kereslet az ingatlanok iránt. Legtöbbünknek nincs elég pénzünk, hogy pusztán a megtakarításunkból megvásároljuk a megfelelő ingatlant, azért azt hitellel kell kiegészítenünk. Erre megoldást nyújt a lakáscélú jelzáloghitel (vagy ha nem szeretnénk lakásunkat fedezetként felhasználni, akkor a tegnapi cikkünkben bemutatott megoldás is célravezető lehet). Tételezzük fel, hogy a hiteligénylő 20 millióért szeretne lakást venni, van 12 millió forint könnyen hozzáférhető megtakarítása, melyből 10 milliót szeretne önerőnek felhasználni. Emellett 15 évre szeretne 10 millió forint hitelhez jutni. A család összes jövedelme legyen havonta nettó 500 000 forint.

Van már 2 darab 2 éve fizetett lakástakarék szerződésük, valamint 2 darab önsegélyező pénztári számlájuk. Előbbire 30% állami támogatást kapnak automatikusan, míg utóbbira a személyi jövedelemadójukból érkezik vissza az adóbevallást követő 30. napon. Mindegyikből törleszthetik a lakáscélú jelzáloghitelüket. Feltesszük azt is, hogy a munkáltató nem ad támogatást (Cafeteriát) a lakáshitel fizetéséhez (2019-ben úgysem lesz).

Mivel hitelük futamideje 15 éves, ezért a biztonság kedvéért a 10 és a 15 évre fixált kamatozású (kamatperiódusú) hitel között érdemes dönteniük. Előbbi azért lehet jó megoldás, mivel a lakástakarékok betörlesztése miatt csökkenthető lesz a hitel futamideje (nemcsak a törlesztőrészlet csökkentést lehet választani). Utóbbi pedig akkor lehet nyerő, ha nem tudunk előtörleszteni, mert a lakástakarékokat elhasználjuk időközben például felújításra.

A fentieket átnézve, jól látható, hogy nem olyan óriási a különbség a 10 éves és a 15 éves kamatperiódus között. Így ha a futamidő alatt előtörlesztünk, és akkor a futamidő csökkentését kérjük, akkor a 10 éveset, ha nem törlesztünk elő, akkor a 15 éveset érdemes választanunk.

Ha új vagy használt lakást vásárolnál, házat építenél vagy bővítenél, és szükséged van lakáshitelre, akkor jó helyen jársz. Nézd meg lakáshitel kalkulátorunk segítségével, hogy milyen lakáshitel lenne számodra a legkedvezőbb megoldás!

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Holdkelte után

  A Hold ugyan közvetlenül nincs a képen, a fénye azonban ott van. Nem sokkal vagyunk holdkelte után, még sárgás színű égi kísérőnk, és ezért nem... The post Holdkelte után appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.